Σαν σήμερα στις 12 Φλεβάρη το 2012 δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές καταλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας και παρά τα χιλιάδες ΜΑΤ, τους Δέλτα και την ασφυκτική ατμόσφαιρα από τη συνεχή ρίψη χημικών (σε σημείο που κάποια στιγμή τους τελείωσαν), πολιορκούν τη Βουλή για περισσότερες από 6 ώρες ενάντια στην ψήφιση του 2ου μνημονίου.

Η εκλογολογία και η αναμονή “σωτήρων” από τα πάνω, σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, διέλυσαν τις κοινωνικές αντιστάσεις κι απομόνωσαν τον κόσμο στα προσωπικά του οικονομικά προβλήματα στο στενό του περίγυρο, περνώντας από το συλλογικό στο ατομικό, σαν να περίμεναν οι περισσότεροι την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ ωσάν «σωτήρα», με τα γνωστά αποτελέσματα που είχε στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα που αντί να αυτό-οργανωθεί, προσωρινά πίστεψε σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και τελικώς θάφτηκε κάτω από φρούδες ελπίδες. Το ίδιο λάθος ξανά και ξανά, το να εμπιστεύεσαι τη ζωή σου στα χέρια της εξουσίας, όπως και αν αυτή αυτοαποκαλείται κάθε φορά.

Πάνω σε αυτή τη δυναμική του κινήματος πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανελιχθεί στην εξουσία και αφού τα κατάφερε, το κονιορτοποίησε. Έξι χρόνια μετά την εκλογή του τον Γενάρη του 2015, ο ελλαδικός χώρος κυβερνάται από το πιο απολυταρχικό καθεστώς στα 46 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Video: Να ποιοι είναι οι προβοκάτορες

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οδός Μητροπόλεως. Χιλιάδες κόσμου μετά τις πρώτες επιθέσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα αρνούνται να αποχωρήσουν και κατακλύζουν τις οδούς Ερμού, Κ. Σερβίας Μητροπόλεως, αλλά και τις πλατείες στο Μοναστηράκι και στη Μητρόπολη.

Κάθε φορά που αυτό το ποτάμι κόσμου αποπειράται να πλησιάσει το Σύνταγμα, δέχεται διαδοχικές εφόδους των ΜΑΤ με ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης. Ο κόσμος αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει.

Επί 2 ώρες ανασυντάσσεται στις παραπάνω οδούς και προσπαθεί ξανά και ξανά και ξανά.

Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε ότι τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναφέρουν στα δελτία τους ότι ο κόσμος είναι ελάχιστος και έχει αποχωρήσει. Άλλοι γελάνε, άλλοι εξαγριώνονται γιατί συνειδητοποιούν ότι το σχέδιο του Υπουργού Προστασίας του Μνημονίου, Παπουτσή, είναι οι συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας ώστε να κρατούν τον κόσμο εκτός πλ. Συντάγματος όπου βρίσκονται όλες οι κάμερες εγχώριων και ξένων καναλιών, αλλά κι ο τρόμος ότι όλες αυτές οι χιλιάδες που παραμένουν πεισματικά στα στενά έχουν στόχο το κυνοβούλιο κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ξαφνικά μέσα στον κόσμο και χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτε στο σημείο από την πίσω πλευρά ακούγονται σειρήνες και ο κόσμος αρχικά παραμερίζει πιστεύοντας ότι πρόκειται για σσθενοφόρο.

Σημείωση: Εκτός από τα χημικά που έριχναν διαρκώς οι ΔΙΑΣ και οι ΔΕΛΤΑ που εμβόλισαν τον κόσμο (όπως φαίνεται και στο βίντεο) πετούσαν εναντίον των συγκεντρωμένων φωτοβολίδες και καπνογόνα (επίσης φαίνεται στο βίντεο) και σε μία περίπτωση παραλίγο να πάρει φωτιά ένα παρκαρισμένο αμάξι.

Video: 10 – 12 Φλεβάρη 2012: Η μάχη για την πλατεία Συντάγματος

Video: Η αρχή των συγκρούσεων λίγο μετά τις 6 το απόγευμα

Video: Επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην Ερμού και αντεπίθεση του κόσμου

Ουσιαστικά το βίντεο αποτελεί συνέχεια του πρώτου. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που επιτέθηκε και διέλυσε τις χιλιάδες των συγκεντρωμένων στην Μητροπόλεως. Το τελευταίο πλάνο στο πρώτο βίντεο τους καταγράφει καθώς κινούνται από την Μητροπόλεως στην Ερμού μέσω της Ευαγγελιστρίας.

Video: Η αποχώρηση του ΚΚΕ υπό τα γιουχαΐσματα του κόσμου ακριβώς 67 χρόνια μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας

Ουσιαστικά αποτελεί και τη λήξη τα πολιορκίας της Βουλής περίπου στις 22:10 το βράδυ, καθώς έχοντας καταλάβει όλο το οδόστρωμα μπροστά από τον εθνικό κήπο, αποχωρώντας έδωσε το χώρο στις δυνάμεις καταστολής να καταλάβουν το σημείο πριν προλάβουν άλλοι διαδηλωτές να προχωρήσουν μπροστά για να βρίσκονται κοντά στη κτήριο της Βουλής. Τα ΜΑΤ επιτίθενται και «σπάνε» τον κόσμο προς Συγγρού, Ακρόπολη και Κουκάκι, μεταφέροντας τις συγκρούσεις στα στενά.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ