Η καταστολή και οι γενοκτονικές επιθέσεις κατά των Κούρδων δε θα μείνουν αναπάντητες | Ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK

από | 1 Αυγ, 2021

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τελευταίο κύμα των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον των Κούρδων σε διάφορα μέρη της Τουρκίας.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις κατά των Κούρδων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Χακίμ Νταλ, ο οποίος «έπεσε» μάρτυρας σε μια από αυτές τις επιθέσεις. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Από την αρχή του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού και ήδη από τις αυξανόμενες εξεγέρσεις στο Κουρδιστάν και την Τουρκία τη δεκαετία του 1990 οι επιθέσεις κατά των Κούρδων στην Τουρκία πραγματοποιούνται συστηματικά.

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων, τα οποία συχνά οδηγούν σε λιντσαρίσματα. Προσφάτως αυτές οι επιθέσεις, που συνεπάγονται δολοφονίες και τραυματισμούς, έχουν ενταθεί. Οι επιθέσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα πριν και κατά τη διάρκεια του φετινού μουσουλμανικού ιντ αλ-φιτρ (εορτασμός της λήξης της νηστείας του ραμαζανιού), υποδεικνύοντας ότι ήταν σκόπιμα οργανωμένες. Οι πρόσφατες επιθέσεις, που ξεκίνησαν με τη δολοφονία της Ντενίζ Ποϊράζ στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην πόλη της Σμύρνης, συνεχίζονται. Πριν από λίγες ημέρες μια κουρδική οικογένεια δέχτηκε επίθεση στο Αφιόν Καραχισάρ. Έγιναν προσπάθειες, για να λιντσαριστούν οι γυναίκες και οι άνδρες της οικογένειας. Προκλήθηκαν βασανιστήρια και τραυματισμοί. Λίγο πριν από τον εορτασμό του μουσουλμανικού ιντ αλ-φιτρ Κούρδοι δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας. Πολλοί Κούρδοι τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Πιο πρόσφατα, σε ένα χωριό κοντά στο Ικόνιο, ο Χακίμ Νταλ δολοφονήθηκε από φασίστες που του επιτέθηκαν μπροστά στα μάτια των συγγενών του. Λίγο πριν από αυτό το δολοφονικό συμβάν μια κουρδική οικογένεια είχε δεχθεί επίθεση στο Ικόνιο, κατά την οποία αρκετά μέλη της οικογένειας υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία σχετίζονται άμεσα με την πολιτική που ακολουθεί η φασιστική συγκυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) εναντίον του κουρδικού πληθυσμού. Αυτή η συγκυβέρνηση έχει κηρύξει εχθρούς της όλους τους Κούρδους που υπερασπίζονται την κουρδική τους ταυτότητα και απαιτούν την ελευθερία. Κατέστησε, επίσης, το HDP, το οποίο υποστηρίζει μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα, εχθρό της και πάγιο στόχο επιθέσεων. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι λαοί της Τουρκίας, ειδικά οι Κούρδοι που έχουν ψηφίσει επανειλημμένα υπέρ του HDP, συνεπώς αντιμετωπίζουν μαζικές απειλές. Είναι γνωστή η εχθρότητα που διέπει τη συγκυβέρνηση των AKP-MHP απέναντι στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Το PKK αγωνίζεται για την ελευθερία περίπου επί μισό αιώνα, ενώ ο ηγέτης του βρίσκεται φυλακισμένος σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης. Επειδή ανέδειξε και προώθησε την επιθυμία του κουρδικού λαού για ελευθερία, σήμερα ο Αμντουλάχ Οτζαλάν υφίσταται τεράστια πίεση και εξοντωτική απομόνωση.

Όλες αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν, επειδή ο κουρδικός λαός επιμένει να αγωνίζεται για την ελευθερία του. Παρά τις πιέσεις και τις επιθέσεις, ο κουρδικός λαός επιμένει στον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία. Ο στόχος αυτών των επιθέσεων είναι να αποτρέψουν τους Κούρδους από την επιθυμία τους για ελευθερία και δημοκρατία. Οι επιθέσεις κατά μεμονωμένων οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων συνιστούν επιθέσεις κατά του λαού μας συνολικά. Αυτή είναι μια προσπάθεια να καμφθεί η επιμονή του κουρδικού λαού για μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή. Ο στόχος είναι ότι κανένας Κούρδος και καμία Κούρδισσα δε θα αυτοχαρακτηρίζεται έτσι, δε θα μιλά κουρδικά ή δε θα εκφράζει ανοιχτά την κουρδική του/της ταυτότητα! Αυτές οι επιθέσεις εκφοβισμού στοχεύουν σε μια κουρδική γενοκτονία και αποσκοπούν πρώτα και κύρια στην επίτευξη της αυταπάρνησης των Κούρδων. Επομένως, πραγματοποιούνται προγραμματισμένες και οργανωμένες επιθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Κάθε φορά που η συγκυβέρνηση των AKP-MHP απειλεί τους Κούρδους, το HDP και τις δημοκρατικές δυνάμεις, αυτό μεταφράζεται από ορισμένα άτομα ως εντολή, τα οποία στη συνέχεια οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις. Υπάρχει ένα ειδικό πολεμικό κέντρο που δημιουργεί και οργανώνει αυτά τα σχέδια, προκειμένου να εκφοβίσει τους Κούρδους και διατάζει την εφαρμογή τους. Υπάρχουν μονάδες εντός της MIT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών) και του MHP που είναι επιφορτισμένες με την πρακτική εφαρμογή αυτού του ειδικού πολέμου. Επομένως, οι περισσότεροι άνθρωποι που πραγματοποιούν τις επιθέσεις κατά των Κούρδων συνδέονται και με το MHP. Συνεπώς, οι τρέχουσες αντι-κουρδικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα παντού, έχουν διαταχθεί από την αντι-κουρδική συμμαχία των AKP-MHP. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εκείνος που πάντα διατάζει τις επιθέσεις κατά του κουρδικού λαού και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Υποστηρίζοντας ότι οι Κούρδοι δεν αποτελούν κομμάτι της Τουρκίας, έχουν καταστεί στόχος ποικίλων μορφών επιθέσεων.

Ένας άλλος στόχος των επιθέσεων είναι να εμποδίσουν τον κοινό αγώνα του κουρδικού και τουρκικού λαού, καθώς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις στο Σουρούτς και στην Άγκυρα το 2015 αποσκοπούσαν, επίσης, στην αποτροπή αυτής της δημοκρατικής ενότητας. Αυτό γίνεται, επειδή η γενοκτονική αποικιακιοκρατική δύναμη θεωρεί πως ο κοινός αγώνας του κουρδικού λαού και των λαών της Τουρκίας για τη δημοκρατία θα σηματοδοτήσει το δικό της τέλος. Συνεπώς, προσπαθεί να αποδυναμώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους Κούρδους εμποδίζοντας την ενότητά τους. Επιθυμεί, δηλαδή, να καταστήσει ευκολότερη τη γενοκτονία των Κούρδων. Εάν η γενοκτονική αποικιακιοκρατική δύναμη σκοπεύει να αποτρέψει την ενότητα του κουρδικού λαού και των λαών της Τουρκίας με αυτές τις επιθέσεις, τότε οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις αλληλεγγύης τους με τους Κούρδους και τον κοινό τους αγώνα. Πρέπει, λοιπόν, να ηγηθούν του αγώνα ενάντια στον φασισμό από κοινού με τον κουρδικό λαό.

Ο κουρδικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν στη γενοκτονία. Πρόκειται για προγραμματισμένες επιθέσεις που θα συνεχιστούν στο μέλλον. Με αυτήν την ειδική πολεμική πολιτική το Κουρδιστάν ερημώνεται και οι Κούρδοι παντού αντιμετωπίζουν επιθέσεις εκφοβισμού. Επομένως, ένας στόχος της επίθεσης στο Ικόνιο είναι να εκφοβίσουν και να εκδιώξουν τους Κούρδους της Κεντρικής Ανατολίας από τη γη τους. Ο στόχος όλων αυτών των επιθέσεων είναι να πραγματοποιηθεί μια γενοκτονία.

Εάν οι Κούρδοι θέλουν να ζήσουν, τότε πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε όλες αυτές τις επιθέσεις, όπως ακριβώς κάνουν όλα τα έμβια όντα. Μέσω της ατομικής τους άμυνας υπερασπίζονται την ύπαρξη ολόκληρου του κουρδικού λαού. Οι Κούρδοι έχουν το απαραίτητο θάρρος, για να αντισταθούν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Δεν πρέπει, λοιπόν, να επιτρέψουν στον εαυτό τους να θυματοποιηθεί. Φυσικά και θέλουμε να ζήσουμε παντού ειρηνικά μαζί με τους λαούς της Τουρκίας. Δεν καλλιεργούμε την εχθρότητα προς κανέναν άλλο λαό. Αλλά σε περίπτωση επιθέσεων, πρέπει να ξέρουμε πώς να αμυνθούμε. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την οργάνωσή μας παντού. Η οργάνωση είναι η μεγαλύτερη δύναμη αυτοάμυνας. Μόνο με την οργάνωση και με σαφείς θέσεις μπορούν να απωθηθούν αυτές οι επιθέσεις. Αναμφίβολα, οι Κούρδοι πρέπει, επίσης, να αναπτύξουν μια κοινή στάση με τις δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου να ηγηθούν του αγώνα ενάντια στις σοβινιστικές-φασιστικές συμμορίες. Ο εκφοβισμός και οι γενοκτονικές επιθέσεις κατά του κουρδικού λαού δε θα μείνουν ποτέ αναπάντητες. Όλοι όσοι οργανώνουν και πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις θα λογοδοτήσουν. Καλούμε όλο τον κουρδικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του υπό τέτοιου είδους καταστάσεις και να εντείνει τον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία παντού, προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις.

Πηγή: ANF News

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ)

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ) Αναβλήθηκε η αυτόφωρη δίκη των 49 ατόμων για τις 29 Μαρτίου. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στις...

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα για την σημερινή πρόταση της εισαγγελίας και την παράταση της κράτησης τους. "Μετά από πρόταση της εισαγγελίας, η κράτησή μας παρατάθηκε και τη σημερινή μέρα, καθώς μάλιστα μας...

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Οι συντονιστικές επιτροπές των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού και Γεωλογικού καταγγέλλουν πως μετά την επιχείρηση εκκένωσης της φοιτητικής κατάληψης του κτιρίου, οι...

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και 3 συλλήψεις (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24 https://youtu.be/bPcPsKvRs8M Το Σάββατο ήταν μια καλή μέρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στη νοικοκυρεμένη Ελλάδα 2.0. Πέρα από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας Γιατί η efood με κέρδη 55,1 εκ. ευρώ δίνει τον κατώτατο βασικό μισθό στους διανομείς και δεν υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Διεκδικούμε: Αυξήσεις στους μισθούς Επίδομα επικινδυνότητας / γάμου / πολυετίας Η...

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ Ανακοίνωση εξέδωσαν μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ τα 49 συλληφθέντα άτομα από την κατασταλτική επιχείρηση και την εισβολή της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών...

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Με διμοιρίες ΜΑΤ και τη συνδρομή ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) στο ΑΠΘ. 49 άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΘ. Για μια ακόμα...

Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο Σήμερα στις 16/3, στα πλαίσια ημέρας επανοικειοποίησης του Πλατάνου που πραγματοποιούνταν από τον σύλλογο φυσικού ,στο βιολογικό του ΑΠΘ και ενώ το τμήμα φυσικού, όπως και άλλα τμήματα της ΣΘΕ τελούσε...

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: ΤΡΙΤΗ 19...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 14/3

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 14/3 Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Φτάσαμε στο σημείο που όλοι προειδοποιούσαμε. Στο σημείο όπου τρεις άνθρωποι της εργατικής τάξης έχασαν τη ζωή τους...