Θεσσαλονίκη | Ενημέρωση από τη χθεσινή αντιφασιστική πορεία και την αστυνομική καταστολή που υπέστη (vid & photos)

Η χθεσινή μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, έξω από το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, συγκέντρωσε πάνω από 1500 αντιφασίστες, οργανώσεις και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητές και εργαζόμενους, νεολαίους, αντιφασίστες οπαδούς και κατοίκους της περιοχής. Στον αντίποδα, οι νεοναζί του Ιερού Λόχου και οι παραφυάδες τους δεν μάζεψαν ούτε 50 άτομα όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες τους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Αυτό φαίνεται πως εκνεύρισε τους πραιτοριανούς του κράτους, τα ένστολα καθάρματα. Ενώ οι αντιφασίστες κινούνταν σε μαζική διαδήλωση επί της οδού Λαγκαδά, ΜΑΤατζήδες, χωρίς καμία αφορμή (αλλά με αιτία όλα τα παραπάνω ) επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας με χημικά και ξύλο, ενώ προσήχθησαν και δύο σύντροφοι, προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Περάσανε σήμερα στις 11:00, από εισαγγελέα με κατηγορίες για διατάραξη, απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή, δηλαδή ακριβώς αυτά για τα οποία θα έπρεπε να κατηγορηθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Η εισαγγελέας τους παρέπεμψε με τις υπάρχουσες κατηγορίες να δικαστούν αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ διέταξε την παράταση της κράτησης τους μέχρι αύριο. Δυνάμεις του κινήματος ανανεώνουν το ραντεβού τους, καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, έξω από τα δικαστήρια, αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.

Το σώμα της διαδήλωσης έσπασε σε τρία κομμάτια, με τα δύο μεγαλύτερα να κατορθώνουν να ξανασυναντηθούν στην διασταύρωση της Αγ. Δημητρίου με Λαγκαδά, ενώ ένα μικρότερο κομμάτι που κυνηγήθηκε προς το κέντρο της πόλης, ενώθηκε τελικά με την υπόλοιπη διαδήλωση κοντά στο εργατικό κέντρο.

Παρόλο το κυνηγητό από την αστυνομία, τις συλλήψεις και τι ξύλο, η χθεσινή ημέρα ήταν μια ΝΙΚΗ για το αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, που έδειξε να απαντά με μαζικότητα στις προκλήσεις των λούμπεν ακροδεξιών και την απόπειρά τους να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στην νεολαία. Απόδειξη ότι στην φασιστική συγκέντρωση δεν υπήρξε ούτε μισός μαθητής ή νεολαίος, ενώ ακριβώς το αντίθετο συνέβη στην πλευρά των αντιφασιστών.

Όσο και να προσπαθούν οι νεοναζί και οι φίλοι τους, θα βρίσκουν πάντα τις πόρτες κλειστές και τους δρόμους κατειλημμένους στις προσφυγικές γειτονιές αυτής της πόλης. Μόνο υπό την προστασία των ένστολων αδερφών τους θα μπορούν να μαζέψουν τα απομεινάρια τους για να ξεμυτίσουν.

Ούτε στα Δυτικά, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την χθεσινή ημέρα.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ