Η ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ – Άμεση απάντηση του φοιτητικού κινήματος

Σε μια οπερετική κίνηση, η κυβέρνηση έβαλε απόψε περίπου στις 22:30 την ΟΠΠΙ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 6 άνδρες της ΟΠΠΙ έκαναν μια βόλτα γύρω από την πρυτανεία, ίσα ίσα για να τραβήξουν πλάνα οι δημοσιογράφοι που είχαν προσκληθεί για το γεγονός. Έπειτα από λίγο αποχώρησαν για να παραμείνει στον χώρο η διμοιρία ΜΑΤ που έχει στρατοπεδεύσει εκεί.

Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος ήταν άμεση. Πάνω από 600 φοιτητές και φοιτήτριες από φοιτητικούς συλλόγους συγκεντρώθηκαν άμεσα έξω από την πρυτανεία. Οι φοιτητές/τριες από αυτόνομα/ελευθεριακά σχήματα, ΕΑΑΚ, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΠΚΣ καθώς και ανένταχτος κόσμος παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πρυτανεία που φρουρείται από 2 διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ γίνεται κάλεσμα να συγκεντρωθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Η είσοδος από Εθνικής Αμύνης (Φιλοσοφική) είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία κι η πρόσβαση γίνεται από τη Θεολογική.

11:50 | Οι δυνάμεις της ΠΚΣ έχουν αποχωρήσει και κάνουν πορεία στο κέντρο.

00:10 | Οι φοιτητές/τριες ξεκινούν πορεία προς το κέντρο της πόλης. Τα ΜΑΤ ακολουθούν από απόσταση.

00:20 | Τα ΜΑΤ έχουν πλησιάσει την πορεία από πίσω κι από πλάγια.

00:25 | Η πορεία βρίσκεται στην Εγνατία, έχει περάσει την Καμάρα και συνεχίζει προς την πλατεία Αριστοτέλους ενώ τα ΜΑΤ έχουν πλευρίσει την πορεία από δεξιά κι αριστερά.

00:35 | Πάνω από 500 άτομα στην πορεία με κάλεσμα από τις 23:00 για τις 23:30 κι ενώ η ΚΝΕ δε συμμετείχε στην κοινή κάθοδο στον δρόμο. Η πορεία πλησιάζει την Αριστοτέλους.

00:40 | Η πορεία έχει φτάσει στη Ρωμαϊκή Αγορά.

00:50 | Η πορεία έχει καταλήξει στην οδό Ολύμπου, πάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ - Άμεση απάντηση του φοιτητικού κινήματος


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ