Ο Νόμος Τάδε: Στη χώρα όπου η παράνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξουσία, η ελληνική αστυνομία μας έχει συνηθίσει σε απερίγραπτες ιστορίες, στις οποίες η λογική αδυνατεί να ερμηνεύσει ή να κατανοήσει. Κάπως έτσι “αναγεννήθηκε” από τις στάχτες του και ο ανύπαρκτος “νόμος τάδε”, στον Πύργο Ηλείας την παραμονή των Χριστουγέννων το 2020 εν μέσω λόκνταουν. Ένας νόμος γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων, χαρακτηριστικός της ποιότητας του εκάστοτε πολιτεύματος, τον οποίο εφεύρισκαν επί τόπου τα όργανα καταστολής για να αιτιολογήσουν την αυθαιρεσία.

Το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, περιγράφει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας στην εξής ανακοίνωση:

“Στις 24/12 γίναμε μάρτυρες της κατασταλτικής βαρβαρότητας των μπάτσων που επιτεθήκαν σε άτομα που ήταν στην κεντρική πλατεία Πύργου. Αρχικά ήρθαν στο μέρος τους 2 ασφαλίτες που με προκλητικό τρόπο απαίτησαν να φύγουν. Οι ασφαλίτες εκδιώχθηκαν. Τη στιγμή που αποχωρούσε ο κόσμος, ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ τους σταμάτησαν και ξεκίνησαν να τους ακινητοποιήσουν. Ένας από τα καθάρματα έβγαλε το γκλοπ προκειμένου να προκαλέσει, αμέσως ακολούθησε συμπλοκή. Σε 2 άτομα έβαλαν χειροπέδες και στον ένα εξ αυτόν τον έριξαν κάτω πατώντας τον στο κεφάλι και ενώ στη συνεχεία χρεώθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ. Εν τέλει τα 2 άτομα αφέθηκαν ελευθέρα. Όλα αυτά έγιναν με τις ευλογιές ενός κράτους το όποιο παίζει το ρολό του προστάτη των πολιτών, εργαλειοποιεί την κατάσταση με την πανδημία και επιβάλει μια άτυπη δικτατορία(απαγόρευση κυκλοφορίας μετά της 10, απαγόρευση συναθροίσεων). Αξίζει σ’ αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι στο βίντεο που τραβήχτηκε, ο αρχιοπκίτης θέλησε να σταματήσει την καταγραφή κάνοντας επίκληση στο γνωστό σε όλους /ες μας νόμο “Τάδε”.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μπροστάρη τον σερίφη Χρυσοχοΐδη έχει εξαπολύσει ένα κρεσέντο βίας στην κοινωνική βάση από στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς αγωνιστές/στριες μέχρι και τον κόσμο που οικειοποιείται δημοσίους χώρους εν μέσω καραντίνας. Με πρόσχημα την πανδημία το κράτος έδωσε το άλλοθι στα αφεντικά να εκμεταλλευτούν κάθε εργατικό κεκτημένο περνώντας νομοσχέδια(αντεργατικό, αντιεκπαιδευτικό, αντιπεριβαλλοντικό) από την πρώτη φάση της καραντίνας και ενώ το κράτος έχει υποσχεθεί να μην υπάρξουν απολύσεις κάθε λογής αφεντικό έχει διώξει εργατικό προσωπικό. Στον αντίποδα οι εν ενεργεία εργαζόμενοι/ες δουλεύουν με πενιχρά μεροκάματα με αυξημένο φόρτο εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν τα κέρδη τον εργοδοτών.

Μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται με την πρόφαση του κορονοϊού να μην υπακούσουμε στα σχέδια όσων μας θέλουν υπάκουους/ες. Οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα και να προτάξουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για την όξυνση των κοινωνικών αντιστάσεων. Για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας”

/

You may also like

Page 1 of 23
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ