Η αθώα Greek Mafia του ένοχου ελληνικού κράτους, του Δήμου Βοσινάκη
Λίγες μέρες πριν, έπεσαν οι τίτλοι τέλους μιας σε μία από τις πιο σημαντικές δίκες των τελευταίων ετών. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συμμετοχή στη Greek Mafia βρέθηκαν 19 άτομα, «νονοί» της νύχτας, μπράβοι, δικηγόροι και άλλοι, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Αυτό το δικαστήριο εξέτασε τα πλημμελήματα της υπόθεσης αφού για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Για όσους δεν θυμούνται, η υπόθεση αφορά μία έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 σχετική με τη διαφθορά που καλπάζει στο εσωτερικό της αστυνομίας και το μοίρασμα των τεραστίων μηνιαίων εσόδων από εκατοντάδες οίκους ανοχής, studios που εκτός από μασάζ προσφέρουν και άλλου είδους υπηρεσίες και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.
Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης όλων των κατηγορουμένων δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Όσοι παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα στο δικαστήριο θα θυμούνται τον εισαγγελέα της έδρας να προαναγγέλλει την απόφαση στις 11/1/2022 όταν δήλωνε: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο». Είχε δίκιο. Το αποδεικτικό υλικό ήταν κυρίως τηλεφωνικές συνομιλίες και μερικές φωτογραφίες. Για κάποιο περίεργο λόγο, και παρά το γεγονός ότι υπήρχε πολύς χρόνος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ δυσκολεύτηκαν αρκετά στην απαραίτητη απομαγνητοφώνηση των χιλιάδων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. Τελικά η δουλειά ανατέθηκε στην οικονομική αστυνομία, που, μετά από χρόνια, έστειλε στο δικαστήριο ότι πρόλαβε να κάνει, δηλαδή κυρίως χειρόγραφες σημειώσεις. Αποτέλεσμα;
Όταν ξεκίνησε η δίκη της Greek mafia, κρίθηκε ότι μεγάλο μέρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, διότι δεν υπήρχαν οι σχετικές διατάξεις για την άρση απορρήτου. Κάπως έτσι, το δικαστήριο ουσιαστικά ξέμεινε από στοιχεία, όλοι κρίθηκαν αθώοι και η ζωή συνεχίζεται. Ένα από τα πρόσωπα που φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας που δολοφονήθηκε, όπως και άλλα 3 άτομα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας, και επίσης δολοφονήθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Οι παραπάνω δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Συνδέοντας τα γεγονότα, έχουμε μέχρι στιγμής μία έρευνα της ΕΥΠ που πήγε στο καλάθι των αχρήστων, αστρονομικά κέρδη από προστασίες και τοκογλυφίες, εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσα από νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και καμιά 15αρια δολοφονίες.
Συνδυάζοντας την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου με τις δεκάδες ανεξιχνίαστες μαφιόζικες εκτελέσεις που έχουν συμβεί στην Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια και είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι σχετίζονται με την υπόθεση (για παράδειγμα οι εκτελέσεις του Βασίλη Στεφανάκου, του Γιώργου Λίτσα, του Μανώλη Καραγιάννη και του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της οικογένειας Λάτση και κουμπάρος του πρώην υπουργού Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα) προκύπτει ένα εύλογο συμπέρασμα: Αυτή η υπόθεση στην οποία ερευνάται η διαδρομή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνει μεγάλα κεφάλια της μαφίας, δικηγόρους, δημοσιογράφους, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ με προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική και ασφαλίτες, είναι καταδικασμένη να παραμείνει στο σκοτάδι. Ο λόγος;
Ακουμπάει πάνω στον πυρήνα του ελληνικού κράτους, δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, το μαύρο χρήμα, τους ανθρώπους που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Αφορά νόμιμες και παράνομες πράξεις που ακροβατούν συνεχώς στο σημείο τριβής μεταξύ κράτους και παρακράτους, εκεί που μπλέκονται καθημερινά τα σύνορα των δύο αθέατων κόσμων με θανάσιμα αποτελέσματα, εκεί που οι γνωστοί ποινικολόγοι μετατρέπονται ξαφνικά σε φυλακισμένοι, οι πετυχημένοι επιχειρηματίες σε ανεξιχνίαστες δολοφονίες και οι φίλοι δημοσιογράφοι σε επικίνδυνους μάρτυρες που πρέπει να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Θα μπορούσες να πεις ότι η ελληνική μαφία είναι καταδικασμένη να κηρυχτεί αθώα για να μην κηρυχτεί ένοχο το ελληνικό κράτος…