Μεθοδευμένη από Κυβέρνηση, ΕΛΑΣ και Σ.τ.Ε η απαγόρευση συναθροίσεων το 3ήμερο του Πολυτεχνείου

Η κεντρική εντολή του κράτους σε σχέση με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, απογυμνώθηκε για τα καλά μετά την αποκάλυψη της απάτης. Οι κυρίαρχοι, παίζοντας ως χαρτί πίεσης όλο εκείνο το διάστημα τις αποφάσεις ειδικών λοιμωξιολόγων, επιχείρησαν να ισχυροποιήσουν με ”επιστημονικά” τεκμήρια τη θέση τους και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους δρόμους των μητροπόλεων εκείνες τις ιστορικές για το ανταγωνιστικό κίνημα ημέρες. Η εισήγηση της «Εθνικής Επιτροπής για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» που επικαλέστηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αποδείχθηκε μια μεγάλη απάτη εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση και το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι εκτεθειμένες, χωρίς περιθώρια δικαιολογίας, μετά την εμφάνιση της εισήγησης στη δημόσια σφαίρα, η οποία δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της, την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Όπως διαβάζουμε στο σημείωμα του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη για το Omnia TV, μόνο η πραγματική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής μπορεί να εξηγήσει την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ στο να βγάλουν στην δημοσιότητα την εν λόγω Εισήγηση. Μια Εισήγηση η οποία αναφέρει συγκεκριμένα την αναγκαιότητα εφαρμογής γενικών μέτρων, όπως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, και όχι την εφαρμογή απαγορευτικών μέτρων για συναθροίσεις, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη την ελλαδική επικράτεια. Εισήγηση η οποία θα χάλαγε τους χουντικά εμπνευσμένους σχεδιασμούς και επιταγές τους.

ΕΛΑΣ

 

Οι δημόσιες τοποθετήσεις σημαντικής μερίδας λοιμωξιολόγων, καθηγητών και ειδικών στον χώρο της υγείας περί ελαχιστοποίησης των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού σε ανοικτούς χώρους κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και συναθροίσεων όπου πληρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, καθιστούν ακόμα πιο αβάσιμους τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και τα μέτρα απαγορεύσεων που εφάρμοσε.

Η αναξιοπιστία της συγκεκριμένης απόφασης άρχισε να εκδηλώνεται μετά το στρίμωγμα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού από τον γιατρό και Καθηγητή Πανεπιστημίου Γκίκα Μαργιοκίνη, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου όταν ερωτήθηκε για το αν ήταν η εισήγηση της Επιτροπής που οδήγησε την ΕΛΑΣ στη συγκεκριμένη απόφαση, τότε εκείνος αποκρίθηκε αρνητικά. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν αποκλειστική απόφαση της κυβέρνησης η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων για το 3ήμερο του Πολυτεχνείου.

Για το δυσθεώρητο φιάσκο εις βάρος της κοινωνικής βάσης, οι ευθύνες βαραίνουν και το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε), το οποίο είχε πρόσβαση στα έγγραφα όταν αποφάνθηκε αρνητικά στην αίτηση διάφορων φορέων και πολιτών για την αναστολή των απαγορευτικών μέτρων.

Η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ σε αγαστή συνεργασία με τη Σ.τ.Ε, έπραξαν τα δέοντα για να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά το δόγμα «Νόμος και Τάξη», πανελλαδικά. Η καταστρατήγηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων που ορίζει το ίδιο το αστικό τους Σύνταγμα, η ανοικτή εξαπάτηση της κοινωνικής βάσης και η επιστράτευση κάθε πιθανού μέσου για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είναι η απάντηση ενός συστήματος σε διαρκή κρίση. Οι καπιταλιστές προσφεύγοντας στη μονιμοποίηση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, αποσκοπούν στην συνέχιση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, εκμηδενίζοντας παράλληλα οποιαδήποτε συλλογική έκφραση αμφισβήτησης και αντίστασης στους πολιτικούς τους σχεδιασμούς και τις επιταγές τους.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ