Καταγγελία για πρόστιμο σε αιμοδότη από τη “ΔΡΑΣΗ”. Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία έκανε πριν από λίγο ο γιατρός και γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου. Σύμφωνα με την καταγγελία άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” (πρώην ΔΕΛΤΑ) έπειτα από παρέμβαση έξω από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη εισέβαλαν σε τρόλευ, κατέβασαν κι υπέβαλαν σε έλεγχο όλους τους επιβάτες κι έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε άνθρωπο που μόλις είχε δώσει εθελοντικά αίμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με μοναδικό κριτήριο τη μάσκα που φορούσε η οποία είχε τυπωμένο πολιτικό μήνυμα. Έπειτα από το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματους (ή Σώμα δίωξης αναρχικών όπως αποκαλείται μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.) το οποίο έχει ως μοναδική ενασχόληση την παρενόχληση και τη δίωξη όποιου αντιστέκεται, η ομάδα “ΔΡΑΣΗ” συμπληρώνει το σκηνικό με ένστολα τάγματα εφόδου. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων στο Πολυτεχνείο και στην 6η Δεκέμβρη δεν είχε ως στόχο καμία υγειονομική προστασία αλλά την άνευ προηγουμένου επίθεση στο κίνημα αντίστασης και στις ελευθερίες των πολιτών. Ακολουθεί η καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου.
Άνθρωποι και ανθρωποειδή –
Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν. Όμως έπεσε στην περίπτωση: οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά” : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ. Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.

Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκ

οκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.
Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.
Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ