Μια εξαιρετικά μαζική πορεία έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον νέο νόμο που ψηφίζεται την Πέμπτη και στοχεύει έμπρακτα στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Στην πορεία είχαν καλέσει σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και αρκετά σχήματα του αναρχικού χώρου. Δεκάδες μπλοκ οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και ταξικών δυνάμεων σχημάτισαν μια πορεία 7-8000 ατομων που ξεκίνησε από τα προπύλαια και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Το μπλοκ της Αναρχικής ομοσπονδίας μαζί με το μπλοκ φοιτητικών συλλόγων ήταν τα μεγαλύτερα με πάνω από 700 άτομα το καθένα. Το επόμενο μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα είναι την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η απόφαση της γενικευμένης ανυπακοής ήταν ξεκάθαρη από όλες τις δυνάμεις του κινήματος και είναι φανερό πως μεγάλη μάχη, η μάχη να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο νέος χουντικός νόμος, ξεκινάει.

Στα ευτράπελα της σημερινής πορείας η εμφάνιση του ΜΕΡΑ25 με ένα μικρό μπλοκ παρουσία του ίδιου του Βαρουφάκη, που μάλλον θα χρειαστεί καθαριστήριο από τους καφέδες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του. Άλλο τα σαλόνια, άλλο τα αλώνια, να ένα μάθημα που ο γνωστός οικονομολόγος πρέπει να έμαθε σήμερα.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ