Το πλοίο Zapatista ξεκινάει από την Isla Mujeres (Μεξικό)

από | 13 Μάι, 2021

Το πλοίο Zapatista ξεκινάει από την Isla Mujeres (Μεξικό) την εισβολή της αυτοκρατορικής καπιταλιστικής Ευρώπης

Αυτό είναι ένα από τα πιο παράξενα και σουρεαλιστικά επεισόδια που έχουν ιδωθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι Ζαπατίστας έφτασαν στην Isla Mujeres , στην Καραϊβική του Μεξικού, για να αποπλεύσουν απο εκεί, για το υπερ-ωκεάνιο ταξίδι τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Isla Mujeres μόλις 4,22 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 13.000 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τους Μάγια, έχει μετατραπεί σε αποικία ή καλύτερα σε τουριστική αποικία που υποδέχεται ετησίως περισσότερους από 600.000 ξένους και εθνικούς επισκέπτες. Κάτι που έχει προκαλέσει καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι Μάγια από αμνημονεύτων χρόνων σε μια συγκεκριμένη εποχή του έτους πήγαιναν σε αυτό το νησί για να λατρέψουν τη σεληνιακή θεά Ixchel. Αλλά σήμερα αυτός που λατρεύεται είναι το δολάριο, ο πραγματικός θεός

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους προέρχονται από τους Μάγια, απόγονοι εκείνων που έφυγαν από τη χερσόνησο Γιουκατάν όταν ξέσπασε ο πόλεμος των κάστρων το 1848. Ένας πόλεμος που διήρκεσε περισσότερα από 50 χρόνια και που κατέληξε με τους Ινδιάνους Μάγια υποδουλωμένους στα αγροκτήματα των Henequen και το palo de campeche εναντίον των κρεολών και των ρεαλιστικών λευκών. Μια σύγκρουση που άφησε την τραγική ισορροπία περισσότερων από 300.000 νεκρών και ενός απροσδιόριστου αριθμού εξαφανισμένων, και ως εκ τούτου χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων που έπρεπε να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλα γεωγραφικά πλάτη. Η δίψα για μίσος και εκδίκηση ήταν τέτοια που εξετάστηκε ακόμη η πιθανότητα να χωριστεί το Γιουκατάν σε δύο οντότητες. μια χώρα με υποτιθέμενα λευκούς ή μεξικάνικους mestizos και μια άλλη που καταλαμβάνεται από επαναστάτριες γηγενείς Yucatecan γυναίκες. Οι ρατσιστές κρεολοι ζήτησαν την επέμβαση του Commodore Percy και των Αμερικανών μισθοφόρων για να κατευνάσουν τη χερσόνησο δίνοντας ως αντάλλαγμα   την ίδρυση ενός κράτους σκλάβων στην Καραϊβική.

Πάνω απ ‘όλα, ο δήμαρχος της Isla Mujeres είναι ο Juan Carrillo Soberanis του PRI, το οποίο είναι το κόμμα κληρονόμος των Salinas de Gortari, Zedillo και της εταιρείας που αγωνίστηκε μέχρι θανάτου εναντίων εκείνων που είχαν χαρακτηριστεί εκείνη την εποχή ως «τρομοκράτες» του EZLN. Έτσι, κανένα κράτος ή εθνική αρχή δεν πλησίασε να τους αποχαιρετήσει, αφού τους θεωρούν «αντι-συστημικούς και αυτονομιστές εχθρούς του Μεξικού».

Οι ντόπιοι έχουν χάσει εντελώς την ταυτότητά τους, τη γλώσσα τους ή τον πολιτισμό τους και δεν είναι πλέον τίποτα άλλο παρά υπάκουοι εργαζόμενοι και υπάλληλοι ξενοδοχειακών αλυσίδων και ταξιδιωτικών πρακτορείων. Έπρεπε να μάθουν βίαια Αγγλικά, που είναι η «επίσημη» γλώσσα, και να προσαρμόσουν τα ήθη και τα έθιμά τους. Εν ολίγοις, είναι ξένοι στη δική τους την γη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι περιθωριοποιημένοι και οι αλκοολικοί έχουν πέσει στον απύθμενο λάκκο του καταναλωτισμού (υπάρχουν 10 κέντρα για τους αλκοολικούς ανώνυμους στο νησί) και τον ακραίο αναλφαβητισμό. Είναι λυπηρό να το παραδεχτώ, αλλά μπροστά σε τέτοια συντριπτικά στοιχεία, Δεν θα ήταν απαραίτητο να βγούμε στη θάλασσα Το καλύτερο πράγμα θα ήταν να παραμείνουμε αγκυροβολημένοι σε αυτό το λιμάνι, επειδή ο απελευθερωτικός αγώνας ξεκινά εδώ όπου βρίσκονται οι καταπιεσμένοι και φτωχοί αδερφοί των Μάγια.

Και αυτό βρήκε η αντιπροσωπεία του EZLN: την απόλυτη αδιαφορία των κατοίκων του νησιού και επίσης των τουριστών που ενδιαφέρονται μόνο να επιτύχουν έκσταση σε τρελές νύχτες σεξ, ναρκωτικών και ροκ εν ρολ. Μερικοί gringos αλείφονται με αντηλιακό, ντυμένοι με σορτς και μπικίνι και κουτιά μπύρας που πίνουν χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην προβλήτα: περίεργα όντα μεταμφιεσμένα σε πολύχρωμα κοστούμια με κουκούλα ξεκινούν με ένα ιστιοφόρο. Για αυτούς είναι απλώς μια λαογραφική πράξη χαρακτηριστική του καρναβαλιού των ιθαγενών. Μόνο μια χούφτα ασυμβίβαστων και ακτιβιστές ήρθαν να αποχαιρετήσουν την αποστολή Zapatista, συμπεριλαμβανομένων των αυτόχθονων γυναικών Otomi και ορισμένων άλλων ακτιβιστών από το CDMX. Αν και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους ήταν δημοσιογράφοι, καμεραμάν ή φωτογράφοι που στάλθηκαν από τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ χειροκροτημάτων και λευκών μαντηλιών που κυμάτιζαν στον άνεμο, σηκώνονται οι άγκυρες “του βουνού”, τις οποίες ο sup Galeano περιέγραψε ποιητικά ως εξής: “Ντυμένο με δέντρα, πουλιά και πέτρες, το βουνό περπατά …” για να μπει στην Καραϊβική Θάλασσα, στη θάλασσα των Πειρατών που ελέγχεται σήμερα από τον IV στόλο της Βόρειας Αμερικής.

Το ιστιοφόρο με γερμανική σημαία με ηλικία άνω των 100 ετών με το όνομα Stahlratte και μετονομάστηκε σε «το βουνό» διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης και τελεί υπό τη διοίκηση του καπετάνιου Ludwing Hoffmann, συνοδευόμενο από 5 ναυτικούς από τη Γερμανία και την Κολομβία. Το πλοίο είχε αγκυροβοληθεί στην προβλήτα για αρκετούς μήνες περιμένοντας τους πελάτες να το νοικιάσουν για τα ταξίδια αναψυχής τους. Στην εποχή του υπηρέτησε την Greenpeace και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Αλλά αν συμβουλευτούμε τις σελίδες του Διαδικτύου, το Stahlratte έχει ειδικευτεί στη μεταφορά των μοτοσικλετών εκείνων που αναζητούν την αδρεναλίνη και που πληρώνουν υψηλά χρηματικά ποσά για να διασχίσουν το Darien Gap για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ήπειρο της Νότιας Αμερικής ή το αντίστροφο. Οι αλληλέγγυοι των Zapatista, οι ΜΚΟ, οι ενώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει αυτό το μοναδικό ταξίδι.

Σύμφωνα με τον Subcomandante Moisés – στον οποίο ο Subcomandante Marcos παρέδωσε την διοίκηση το 2014 – η αποστολή “Travesía por la Vida” αποτελείται από την ομάδα 421 (4 αυτόχθονες διοικητές των εθνοτικών ομάδων Tzotzil, Tzeltal Tojolabales και Choles, 1 άντρας Tojolabal και έναν άλλο Chol και “Idoa” Marijosé, Tojolabal, από απροσδιόριστο σεξ και του οποίου η αποστολή είναι να καταγγείλει τα “ετεροπατριαρχικά χλωμά πρόσωπα που ακολουθούν τα διαφορετικά” (όλοι οι απόγονοι των αρχικών λαών των Μάγια). Αυτή η ομάδα έχει εκπαιδευτεί για έξι μήνες στο “Centro Zapatista Maritime- Επίγεια Εκπαίδευση »(βρίσκεται στο φυτώριο Comandanta Ramona)

Η ηγεσία των Ζαπατίστας δηλώνει ότι διαφωνεί με την επιστολή που έστειλε ο Λόπες Ομπραντόρ στον βασιλιά της Ισπανίας ζητώντας του να ζητήσει συγχώρεση από τις αυτόχθονες κοινότητες για τις καταχρήσεις που διαπράχθηκαν κατά την κατάκτηση και τον αποικισμό. “Είναι καθαρή δημαγωγία” Το EZLN προτιμά να προσκολλάται στο παρόν και όχι στο παρελθόν, επειδή δεν έχουν νικηθεί και συνεχίζουν να αντιστέκονται. Γι ‘αυτό δεν θα ταπεινωθούν ενώπιον των ισχυρών και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στην αποικιοκρατία και τον επικρατώντα καπιταλισμό. Προειδοποιούν ότι ο πραγματικός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν συμμαχίες με ευρωπαϊκούς οργανισμούς που αγωνίζονται για ένα διαφορετικό κόσμο. Μετά από 27 χρόνια εξέγερσης των Ζαπατίστας, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι ζουν και ότι συνεχίζουν να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση της εγκληματικής παγκοσμιοποίησης.

Το EZLN από την αρχή εκδηλώθηκε ως σταθερός αντίπαλος της κυβέρνησης του υποτιθέμενου αριστερού Λόπε Ομπραντόρ, τον οποίο περιγράφουν ως «προδότη» «μπορείτε να αλλάξετε τον επιστάτη, τον μπάτλερ, τον δήμαρχο, αλλά το αφεντικό παραμένει το ίδιο» « πρόκειται να πολεμήσουμε και θα το αντιμετωπίσουμε ». Επιπλέον, ως λαοί σε αντίσταση και εξέγερση, θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να μποϊκοτάρουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο Q4, ειδικά τα μεγάλα έργα του τρένου των Μάγια, του Τρένου Trans-isthmian  ή το διυλιστήριο Dos Bocas. Εξορυκτικά έργα που εισβάλλουν σε αυτόχθονες περιοχές και που θα ωφελήσουν μόνο τις διεθνικές εταιρείες. “Τίποτα δεν άλλαξε. Οι νέοι αφέντες έχουν φορέσει μια άλλη μάσκα για να μας εξαπατήσουν “

Ποιος ενδιαφέρεται για το μήνυμά τους σε αυτό το νησί της βουλιμίας και της ευχαρίστησης; Στη μέση της τεράστιας φασαρίας που αναμιγνύεται με reggaeton και corridos, μερικά δειλά συνθήματα ΖΗΤΩ ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ , ο αγώνας συνεχίζεται! φωνάχτηκαν από μια χούφτα των υποστηρικτών τους. Ο ήχος των κοχυλιών μας καλεί στην αποβάθρα για να τους αποχαιρετήσουμε. Ενώ οι τουρίστες στα καταμαράν πηγαίνουν στη συνήθη περιοδεία των κοραλλιογενών υφάλων, ελπίζοντας να βυθιστούν στα παραδείσια γαλαζοπράσινα νερά για να παρατηρήσουν τη θαλάσσια πανίδα. Έτσι, τα μέλη της αποστολής θα πρέπει να περιμένουν 6 ακόμη εβδομάδες μέχρι να φτάσουν στη Γαλικία για να μπορέσουν να απευθυνθούν στους Ευρωπαίους ακτιβιστές, διανοούμενους, φοιτητές ή καθηγητές που θα τους χαιρετίσουν εγκάρδια. Τότε θα μπορούν να μιλούν και να δηλώνουν τα αιτήματά τους.

Ο υποδιοικητής Moisés ήταν παρών στην Isla Mujeres για να τους αποχαιρετήσει και ισχυρίστηκε ότι «ο καπιταλισμός είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία, την εκμετάλλευση, τη βία εναντίον των αυτόχθονων λαών, την καταπίεση των γυναικών, την ένοχη ετεροπαταρχία και των φεμινικοκτονιών. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που προωθεί τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση, την κατάληψη και την καταστροφή της φύσης

Αυτό το νησί είναι το καλύτερο παράδειγμα του θριαμβεύβοντα νεοφιλελευθερισμού, ένα ιδιωτικοποιημένο νησί, με ιδιωτικοποιημένες παραλίες, με κλαμπ και ιδιωτικές συγκυριαρχίες για την απόλαυση μιας κάστας αφεντικών, εκατομμυριούχων και διεφθαρμένων πολιτικών, με τις αστικοποιήσεις και τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τη μαρίνα με τα σκάφη αναψυχής και τα ιστιοφόρα, τις ντίσκο και τα καζίνο, τα κλαμπ και τα πορνεία, ή τα αρχοντικά των ονείρων που χαρακτηρίζουν τις αραβικές νύχτες.

Έχει περάσει πολύς καιρός από την 1η Ιανουαρίου 1994, οταν οι Ζαπατίστας σήκωσαν τα όπλα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της TLC. Ένα πραξικόπημα των μέσων ενημέρωσης που κατάφερε να τοποθετήσει την κυβέρνηση του Μεξικού σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Αλλά στο τέλος οι ειρηνευτικές συνομιλίες απέτυχαν όταν παραβιάστηκαν οι συμφωνίες του San Andrés το 1996, οι οποίες υποσχέθηκαν μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα εγγυόταν την αυτονομία τους. Ως εκ τούτου, μονομερώς το 2003, δημιουργήθηκαν τα Σχέδια Καλών Κυβερνήσεων, τα οποία δεν επιτρέπουν την παρέμβαση του κράτους ή την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στην επικράτειά τους. Το EZLN πυροδότησε το κίνημα alter globalista και διαμαρτυρίες ενάντια στην παγκοσμιοποίηση φωνάζοντας «γη και ελευθερία». Βρίσκονται στη διαδικασία οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης χώρας με υπηρεσίες υγείας, σχολεία, βιβλιοθήκες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, θέατρα, αθλητικά γήπεδα, γεωργικά κέντρα, κτηνοτρόφοι που εγγυώνται την κυριαρχία των τροφίμων. Έχουν δημιουργήσει ακόμη και το δικό τους στρατό για να διασφαλίσουν το σεβασμό στα σύνορά τους. Ένα έργο που διατηρείται χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη

Για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, η ανεξαρτησία του Μεξικού δεν σήμαινε κάτι περισσότερο από τη συνέχιση υπό τον ίδιο εκμεταλλευτικό ζυγό των ρατσιστών κρεολών, των σκλάβων χωρίς γη και χωρίς ψωμί, που υποδουλώθηκαν από ένα φεουδαρχικό καθεστώς στο οποίο η απόλυτη εξουσία ασκήθηκε από τους γαιοκτήμονες και την γαμημένη Καθολική Εκκλησία. Σε αυτό το σύστημα κάστας οι Μάγια καταλάμβαναν τις πιο χαμηλές και περιφρονητέες τάξεις.

Σύμφωνα με την διοίκηση των EZLN, είναι καιρός να βγούν από τον οστρακισμό και να επιστρέψουν στις πρώτες σελίδες των μέσων ενημέρωσης για να δείξουν την εγκυρότητα της ουτοπίας Zapatista. Εκτός από το γεγονός ότι οι κύριοι μέντορες ή υποστηρικτές τους στην Ευρώπη, όπως το Σαραμάγκο, ο Μανουέλ Βαζέκ Μονταλμπάν ή η Ντανιέλ Μιτερράν έχουν πεθάνει και έχουν μείνει ορφανά. Η αλήθεια είναι ότι οι νέες γενιές δεν τους θυμούνται πλέον, πάσχουν από αμνησία και είναι απαραίτητο να ανανεώσουν τη μνήμη τους.

Ο Sup Galeano δήλωσε από τη La Realidad, στη ζούγκλα Lacandona (Chiapas) ότι έπρεπε να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα για να υλοποιήσουν αυτό το υπερ-ωκεάνιο ταξίδι, ξεκινώντας με τις αντιρρήσεις που οι μεξικανικές αρχές τους έβαλαν με τη συνήθη γραφειοκρατία.

Επειδή το EZLN θέλει να συμβάλει στην αφύπνιση της παγκόσμιας κοινωνίας στα κακά που προκαλεί ο καπιταλισμός και επίσης να μεταμορφώσει την εθνική συλλογική συνείδηση ​​έτσι ώστε το θρυλικό σύνθημα «ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός» να παραμένει ζωντανό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όχι μόνο της κοινωνικής, οικονομικής ή της κρίσης του κοροναϊού, αλλά και της ιδεολογικής.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η αντίδραση των ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών όταν το πλοίο Zapatista φτάσει από τις ακτές της Γαλικίας για να ξεκινήσει την «εισβολή» των αυτόχθονων ανθρώπων αντίστροφα. Εάν πριν από 500 χρόνια οι Ισπανοί κατακτητές υπό την διοίκηση του Francisco Hernández de Córdoba προσγειώθηκαν στην Isla Mujeres, τώρα είναι η σειρά των Ζαπατίστας να αποδώσουν αντίποινα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πραξικόπημα προπαγάνδας που στοχεύει να προσελκύσει νέους αλληλέγγυους και επίσης να συλλέξει ουσιαστικά οικονομικά κεφάλαια για την επιβίωση του έργου του EZLN.

Σκοπεύουν να αποβιβαστούν στο Βίγκο μέσα σε έξι εβδομάδες με τα τόξα και τα κοντάρια τους (τα οποία μεταφέρουν στα αμπάρια του πλοίου) και μόλις περπατήσουν στην ξηρά, η συντρόφισσα Marijose θα απαγγείλει με επίσημη φωνή: άνδρες, παιδιά και ηλικιωμένοι δηλώνω ότι το όνομα αυτής της γης, την οποία οι ντόπιοι της αποκαλούν Ευρώπη, θα ονομάζεται στο εξής SLUMIL K’AJXEMK’ OP , που σημαίνει “Ανυπότακτη γη ή η γη που δεν παραιτείται”. Έτσι θα είναι γνωστή απο τους ντόπιους και τους ξένους, όσο εδώ θα είναι κάποιος που δεν τα παρατάει, που δεν πουλάει, που δεν παραδίδεται ». Sup Galeano, Απρίλιος 2021

Πηγή: https://rebelion.org/navio-zapatista-zarpa-desde-isla-mujeres-mexico-a-la-invasion-de-la-europa-imperial-capitalista/

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία. Είναι αδίστακτοι (Βίντεο)

Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία. Είναι αδίστακτοι (Βίντεο) Να φοβάσαι αυτούς που καταδικάζουν τη βία στα λόγια, ενώ στην πράξη την ασκούν, την καλύπτουν ή την αιτιολογούν ως απαραίτητο κρατικό μονοπώλιο. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν τη ζωή ενός αυτιστικού...

Παρέμβαση – καταπέλτης του ΟΗΕ ενάντια στο πλάνο εκκένωσης των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Παρέμβαση - καταπέλτης του ΟΗΕ ενάντια στο πλάνο εκκένωσης των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Η χθεσινή συνέντευξη τύπου της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με μια απαραίτητη και κρίσιμη...

Στάση εργασίας από τους διανομείς κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ

Στάση εργασίας από τους διανομείς κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ. Στάση εργασία έχει προκηρύξει τα Σωματείο Εργαζομένων Efood και τα Σωματεία Εργαζομένων Wolt σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ και ζητούν από τους καταναλωτές...

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης παύει τη λειτουργία της

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης παύει τη λειτουργία της. ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! «Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος· ο δρόμος χαράζεται περπατώντας» Antonio Machado Τον Ιανουάριο του 2013 μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα...

Οι ένοικοι του χθεσινού κόσμου: Το μακρύ απόγευμα των ’90s

Οι ένοικοι του χθεσινού κόσμου: Το μακρύ απόγευμα των '90s. Ο θαυμασμός του Θοδωρή Αθερίδη προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν είναι τυχαίος. Είναι ο ναρκισσιστικός αυτοθαυμασμός μιας παρακμασμένης αυτοεικόνας, μιας αποτυχημένης μετριότητας που υπήρξε απολύτως επιτυχημένη...

Η παρακμή της ελληνικής επαρχίας

Η παρακμή της ελληνικής επαρχίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Άργους και η δημόσια στήριξη στους δύο δολοφόνους του 20χρονου μας λένε πολλά και είναι χρησιμότατες γιατί αποκαλύπτουν αυτό που πολλοί κάνουν ότι δεν βλέπουν: Μιλάω για την ευρύτερη εικόνα που...

FIFA: Η αποθέωση της διαφθοράς

FIFA: Η αποθέωση της διαφθοράς. Αναδημοσίευση από Ουλτρας - 𝐒𝐜𝐨𝐮𝐭 - 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐲𝐬𝐭. Ο Γάλλος ερευνητικός δημοσιογράφος Ρομέν Μολίνα, ένα όνομα με τεράστια αξιοπιστία στη χώρα του, έριξε μια πραγματική "βόμβα" στα θεμέλια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο αντίκτυπος της...

Λευκός τρόμος, ή μια σύντομη ιστορία της μεταμνημονιακής Ελλάδας

Λευκός τρόμος, ή μια σύντομη ιστορία της μεταμνημονιακής ελλάδας “Ο μνημονιακός κύκλος που άνοιξε για την χώρα το 2010 φτάνει σήμερα στο επέκεινα της αναπόφευκτης παρακμής του. Μία χώρα που πηγαίνει προς τις εκλογές με υπουργούς, δημοσιογράφους και αντιπολίτευση...

Νέες απολύσεις, λογοκρισία και τρομοκρατία στην Εφημερίδα των Συντακτών – Κήρυξη απεργίας ζητούν οι εργαζόμενοι

Νέες απολύσεις, λογοκρισία και τρομοκρατία στην Εφημερίδα των Συντακτών – Κήρυξη απεργίας ζητούν οι εργαζόμενοι. Αναταραχή επικρατεί και πάλι στην Εφημερίδα των Συντακτών, έπειτα από δύο νέες απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον...

Καταγγελία της πλατφόρμας Χαρδαλιά για το φακέλωμα των Προσφυγικών

Καταγγελία της πλατφόρμας Χαρδαλιά για το φακέλωμα των Προσφυγικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Μετά το μεγάλο φιάσκο του υποτιθέμενου σχεδίου εκκένωσης για «ανάπλαση» των...