Θα σπάσουμε την πολιορκία για να απαιτήσουμε ένα τέλος στον πόλεμο ενάντια στις κοινότητες Zapatista και το εθνικό ιθαγενικό συμβούλιο. Σταματήστε τον ναρκο-παραστρατιωτικό πόλεμο κατά του CIPOG-EZ!

14 Νοεμβρίου του 2020

Ως άνδρες, γυναίκες, αγόρια, κορίτσια και παππούδες των αυτοχθόνων κοινοτήτων μας· NaSavi, Me’pháá, Nahua, Ñamnkué, Mestizos και Αφρο-Μεξικανοί του κράτους του Guerrero, είμαστε οργανωμένοι στο Γηγενές και Λαϊκό Συμβούλιο του Guerrero-Emiliano Zapata (CIPOG-EZ), μαζί με τους λαούς αδελφούς μας της Οργάνωσης Αγροτών της Νότιας Σιέρα (O.C.S.S.), δεν ξεχνάμε δολοφονημένους ανθρώπους μας, δεν ξεχνάμε πώς μας έχουν καταπιέσει ξανά και ξανά , δεν ξεχνάμε πώς οι κακές κυβερνήσεις των PRI, PAN, PRD και τώρα του Moreno κάνουν πλάκα με μας, ξανά και ξανά.

Πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μας ξεγελάσουν με τα λεγόμενα “τραπέζια εργασίας” όπου κάθονται κάποιοι αξιωματούχοι για να μας πουν ψέματα, ότι αν αυτό πρόκειται να λυθεί, ότι αν αυτό πρόκειται να λυθεί. Ο χρόνος περνάει και δεν λύνουν τίποτα, και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο μας κορόιδευαν ήδη και γελάνε, νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι και αδαείς. Από την άλλη, κάνουν τα σχέδιά τους ώστε να μας σκοτώσουν το συντομότερο δυνατόν, γίνονται συνεργοί με παραστρατιωτικούς αρχηγούς, ναρκο-παραστρατιωτικούς, γαιοκτήμονες, δολοφόνους και οποιονδήποτε άλλο είναι πρόθυμος να ελέγξει τα εδάφη μας και που δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή, σε καμία από τις σημασίες της.

Αυτό μας κάνουν στο Guerrero, και αυτό κάνουν στους αδελφούς μας στο CNI-CIG σε όλη τη χώρα.

Αυτό κάνουν στην Τσιάπας εναντίον των αδελφών μας στις αυτόνομες κοινότητες Ζαπατίστα. Πυροβολούν όλους όλων των ηλικιών, καίνε τις αποθήκες καφέ τους και καταστρέφουν την οικονομία τους, εισβάλλουν και περιφράζουν τα εδάφη τους, και προκαλούν την πείνα, και τους συκοφαντούν με ψέματα. Και οι αδελφοί Μας Ζαπατίστα έδειξαν πολλή υπομονή να μην πέσουν σε όλες αυτές τις προκλήσεις που δεν είναι νέες. Για χρόνια, δεκαετίες, κάνουν το ίδιο πράγμα σε αυτούς και τίποτα δεν θα τους σταματήσει. Διατηρώντας την ατιμωρησία για αυτά τα εγκλήματα, η κυβέρνηση δίνει μόνο εξουσία στους παραστρατιωτικούς.

Και θέλουν να μας έχουν κάνουν σαν to CIPOG-EZ? εΕναι ακριβώς η ίδια στρατηγική και οι ίδιες μορφές, μόνο στο Guerrero, εκτός από τους παραστρατιωτικούς που μας σκοτώνουν, είναι επίσης έμποροι ναρκωτικών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τους αποκαλούμε ναρκο-παραστρατιωτικούς. Αλλά είναι ακριβώς η ίδια φόρμουλα που χρησιμοποιούν οι κακές κυβερνήσεις για να καταστρέψουν την οργάνωσή μας, όπως ακριβώς κάνουν με τους αδελφούς Μας Ζαπατίστα. Και επίσης σε άλλους αυτόχθονες λαούς σε όλο το Μεξικό, το γνωρίζουμε αυτό επειδή το ακούσαμε από τη δική τους φωνή στο Εθνικό Συνέδριο Αυτοχθόνων και αυτό δεν έχει σταματήσει, χειροτερεύει.

Ο κ. López Obrador θέλει να μας δει νεκρούς, επειδή είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά του για τη χώρα που θέλει, αλλά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει χώρος για εμάς, λέει ότι υπακούει τον λαό, αλλά είναι αλήθεια ότι έχει μάθει μόνο είναι πώς να κρατήσει κάποιους ανθρώπους ευτυχισμένους, ενώ πατάει εμας τους άλλους. Επειδή είναι εκεί για δύο χρόνια τώρα, δεν είναι ότι μόλις μπήκε μέσα, ξέρει ήδη καλά και έχει γνωρίσει τους αδελφούς Μας Ζαπατίστα καλά από πριν και τώρα δεν κάνει τίποτα, τους αγνοεί και πριν καν τραβήξει φωτογραφίες μαζί τους, τους χρησιμοποίησε μόνο όπως τους έχει χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους, για να τον συμπαθήσει και να πει ότι είναι καλός άνθρωπος. Και δεν είναι ότι δεν ξέρει, έχει πεί και ξαναπεί τα ονόματα των εγκληματιών.

Στο Guerrero τα αφεντικά των ναρκοπαραστρατιωτικών που δολοφόνησαν 18 από τους συντρόφουςμας, τους υποστηρικτές, τους αντιπροσώπους και τους δημοτικούς σύμβουλους της CIPOG-EZ, και της CNI-CIG, εξακολουθούν να είναι ελεύθερα, να μας επιτίθενται και να γελάνε μαζί μας. Γνωρίζουν επίσης καλά ποιοι είναι και δεν κάνουν τίποτα για να αποδοθεί δικαιοσύνη στις οικογένειες και να τιμωρήσουν όλους τους υπεύθυνους. Και εδώ συμβαίνουν μόνο δύο πράγματα, είτε είναι συνεργοί, καλά οργανωμένοι μεταξύ τους από όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, είτε είναι συνεργοί, αφήνοντάς τους να μας σκοτώσουν για να μην αντιμετωπίσουν τα αιτήματά μας.

Κάθε περίπτωση, εξίσου σκληροι, απάνθρωποι και αντίθετοι προς τη λεγόμενη νομιμότητά τους και τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το μόνο πράγμα που επιτυγχάνουν είναι ότι με τόση κοροϊδία, με τόση καταπίεση, με τόση περιφρόνηση και δολοφονίες, είναι ότι χάνουμε τον φόβο του θανάτου. Μας σκοτώνουν ούτως ή άλλως και κανείς δεν κάνει τίποτα, ούτε κυβερνήσεις ούτε διεθνείς οργανισμοί, τίποτα, κανείς. Μας σκοτώνουν σαν ζώα και δεν συμβαίνει τίποτα.

Πεθαίνουμε από υποσιτισμό και δεν συμβαίνει τίποτα, πεθαίνουμε στα χέρια του εγκλήματος και δεν συμβαίνει τίποτα, και αν πιστεύουν οτι λέμε ψέματα, ας μας πει το AMLO ξεκάθαρα πώς οι έρευνες των 18 δολοφονημένων αδελφών μας πηγαίνουν; Η αλήθεια είναι ότι δεν τον νοιάζει, τώρα δειπνεί σε μεγάλα παλάτια και είναι εύκολο γι ‘αυτόν να πει στον Encinas ή τον Adelfo, να τους εξαπατήσει λέγοντας οτι θα τους βοηθήσει και στη συνέχεια να τους κουραστεί και να μην ασχολούνται πια.

Επειδή οι αδελφοί και οι αδελφές μας Zapatista του EZLN δεν είναι μόνοι, δεν είναι μόνοι, αποφασίσαμε να σπάσουμε την πολιορκία των ναρκο-παραστρατιωτικών που μας επιβλήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο στις κοινότητές μας και οι τοπικές, κρατικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις αγνόησαν τον πόνο και τους θανάτους μας. Θα απαιτήσουμε ένα τέλος στον πόλεμο ενάντια στις κοινότητες Zapatista και το εθνικό ιθαγενικό συμβούλιο. Σταματήστε τον πόλεμο των ναρκωτικών κατά του CIPOG-EZ!

Νομίζουν ότι είμαστε ζητιάνοι και μας διασκεδάζουν με ψίχουλα, αλλά θέλουμε δικαιοσύνη τώρα! Έχουμε υπομονή να πάμε να καθίσουμε και να δούμε τα πρόσωπά τους καθώς μας κοροϊδεύουν, αλλά έχουμε βαρεθεί. Και δεν έχει μείνει τίποτα άλλο από το να βγούμε έξω και να πεθάνουμε, αν οι κακομαθημένες ναρκο-παραστρατιωτικές ομάδες τους πρόκειται να μας δολοφονήσουν, ενημερώστε τον κόσμο. Θα σπάσουμε την πολιορκία των ναρκο-παραστρατιωτικών την επόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, ακριβώς το μεσημέρι. Θα πάρουμε τον αυτοκινητόδρομο Chilpancingo – Tlapa, στο ύψος της κοινότητας της Παπάξτλας, στο δήμο Chilapa de Alvarez.

Consejo Indígena y Popular de Guerrero – Emiliano Zapata(CIPOG-EZ)
Regiones: Costa Chica, Costa Montaña, Montaña Alta y Montaña Baja de Guerrero,
Organización Campesina de la Sierra del Sur (O.C.S.S.).
¡Alto a la Guerra paramilitar contra las comunidades Zapatistas del EZLN!
¡Alto a la Guerra narco-paramilitar contra las comunidades indígenas del CNI-CIG!
¡Justicia para todos nuestros presos, asesinados y desaparecidos del CNI

Πηγή: https://www.amwenglish.com/

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ