Από τις ευθύνες σας για την πανδημία, δεν θα σας γλυτώσει καμία αστυνομία. Από το Ηράκλειο Κρήτης.

Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο και ειδικότερα στις 17 Νοέμβρη με το όργιο αστυνομοκρατίας, καταστολής και την απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, θύμισε την εποχή της χούντας και αποτελεί την ουσία της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας Covid19. Η ουσία μπορεί να μεταφραστεί απλούστερα σε μία ξεκάθαρη διαπίστωση ότι υπάρχει μία μονάχα αλήθεια, και είναι αυτή που προσφέρεται από το Κράτος και τα χρηματοδοτούμενα από αυτό ΜΜΕ. Η αλήθεια τους αυτή λέει, ότι τα πάντα λειτουργούν σωστά και το γεγονός ότι θρηνούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερους νεκρούς, οφείλεται στην έλλειψη “ατομικής ευθύνης” των πολιτών. Επίσης όποιος αμφισβητεί αυτό το κυρίαρχο αφήγημα θα του αφαιρείται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, το δικαίωμα να διαδηλώνει, θα διώκεται, θα ξυλοκοπείται, θα συλλαμβάνεται από την αστυνομία και θα θεωρείται ως “εχθρός της κοινωνίας” και απειλή για την “διασπορά του ιού”. Το, φασιστικής ρητορικής, “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που εφαρμόστηκε από την έναρξη του δεύτερου lockdown έως τώρα, έχει σκοπό να αποκρύψει τις εξόφθαλμες ευθύνες των κυβερνώντων για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας.

Καθώς ο καιρός περνούσε από την άνοιξη και το πρώτο κύμα του Covid-19, όλους αυτούς τους μήνες, δεν έγινε απολύτως τίποτα για να προστατευθεί η κοινωνία από το αναμενόμενο και πιο φονικό “δεύτερο κύμα”. Δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ούτε και δημιουργήθηκαν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν θωρακίστηκε με κανέναν τρόπο το διαρκώς και σκοπίμως απαξιωμένο, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εθνικό σύστημα υγείας ενώ οι επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται δειλά-δειλά αλλά με όρους ξεκάθαρα καπιταλιστικούς. Επίσης, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για τα σχολεία, μέχρι που αναγκάστηκαν και τα έκλεισαν ανήμποροι να διαχειριστούν πλέον την κατάσταση. Όσο αυτά λειτουργούσαν, οι μαθητές παρέμεναν στοιβαγμένοι ανά 25 στις αίθουσες των τάξεων, με ελλείψεις δασκάλων, καθηγητών και προσωπικού για την καθαριότητα των κτιρίων. Εγκληματική απραξία και στο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς όπου υπάρχει έλλειψη οχημάτων, οδηγών και συνεπώς δρομολογίων, έχοντας ως αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι αναγκασμένος να τα χρησιμοποιεί ασφυκτικά γεμάτα ευνοώντας την διασπορά του SARS-CoV2. Τέλος, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική στήριξη στους ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς κανένα εισόδημα για όλους αυτούς τους μήνες, καθώς υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων που έχουν να δουν μεροκάματο από τον Μάρτη. Είναι δεδομένο ότι με τα επιδόματα – ελεημοσύνη που παίρνει μια μερίδα μόνο από αυτούς δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές ανάγκες.

Από τις ευθύνες σας για την πανδημία, δεν θα σας γλυτώσει καμία αστυνομία.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση επέλεξε το lockdown και τις απαγορεύσεις για οικονομικούς παρά για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερη οργή έχει ο λαός απέναντι στο Κράτος και την διαχείριση που κάνει εις βάρος του. Η κυβέρνηση προτίμησε, αντί να κάνει κάτι για όλα αυτά που έχουν αναφερθεί, να επενδύσει σε επιχορηγήσεις στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας έτσι ώστε να συνεχίσουν να γίνονται τα φερέφωνα τους, και να αναμασάνε την προπαγάνδα της κυβέρνησης στο λαό. Προτιμούν ο κόσμος να μείνει στον καναπέ του φοβισμένος περιμένοντας να περάσει όλο αυτό αντί να αντιδρά, να μάχεται και να διαδηλώνει εναντίον τους. Με την κρατική διαχείριση της πανδημίας φτάσαμε εδώ, αρχής γενομένης από το ανεύθυνο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι με σκοπό να μην απογοητεύσουν οι “από πάνω”, τους κολλητούς τους μεγαλοξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και κανένα τεστ σε όσους εισερχόταν στην χώρα, στην ουσία αέρα πατέρα για τα φράγκα και μόνο.

Πού ήταν τότε η κοινωνική ευθύνη, που γυρεύουν τώρα από όσους αντιστέκονται στον αυταρχισμό τους; Πού ήταν τότε τα μέτρα προστασίας, ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας και γιατί τώρα κυνηγούν, συλλαμβάνουν και διώκουν τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές που τα τηρούν; Τώρα μετράμε νεκρούς, δικούς μας νεκρούς με ευθύνες του κράτους και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με το λογαριασμό που ήδη έχει γίνει, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Είναι αυτοί που τώρα κρυμμένοι πίσω από χουντικούς νόμους, μπάτσους με ασπίδες, γκλομπ και χημικά νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή σπέρνοντας τρομοκρατία στην κοινωνία. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα γλιτώσουν από την δίκαιη οργή του κόσμου, όταν αυτή εκφραστεί. Αυτό που φοβούνται, αυτό θα γίνει!

Ο αγώνας για ζωή, υγεία και ελευθερία θα περάσει από πάνω τους!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Παρών!

* Σήμερα κάναμε μια συμβολική παρέμβαση με γιγαντοπανό στο Κάστρο της πόλης μας. Είναι η αρχή μιας αντεπίθεσης που δεν θα είναι καθόλου συμβολική. Αντίσταση! Αλληλεγγύη! Αξιοπρέπεια!

Antifa Ηράκλειο 05.12.20

Από τις ευθύνες σας για την πανδημία, δεν θα σας γλυτώσει καμία αστυνομία.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ