Πάτρα | Ενημέρωση από την πορεία μνήμης στον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα

Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, όπως κάθε χρόνο, η συγκέντρωση τιμής στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία του.

Η συγκέντρωση, που καλέστηκε από αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες, έλαβε χώρα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας από τη δεξιά παρακρατική ομάδα των Καλαμπόκα, Σπίνου κλπ το Γενάρη του 1991 υπερασπιζόμενος τις μαθητικές καταλήψεις, που είχαν τότε φουντώσει πανελλαδικά, ενάντια στις σχεδιαζόμενες αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις στην εκπαίδευση, της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μετά τη συγκέντρωση, ο συγκεντρωμένος κόσμος κινήθηκε με πορεία στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, μια πορεία που αφού εμποδίστηκε από την αστυνομία να συνεχίσει προς το κέντρο της πόλης, επέστρεψε στο μνημείο στο σχολικό συγκρότημα της Βουδ.

30 χρόνια μετά, η δολοφονία του Τεμπονέρα παραμένει επίκαιρη, γιατί επίκαιρη παραμένει και η ανάγκη για συλλογικό αγώνα ενάντια στους φασίστες, την κρατική καταστολή, την αστυνομική βία και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό όλου του καπιταλιστικού κόσμου. Άλλωστε, η παρούσα ακροδεξιά διακυβέρνηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών της. Μεσούσης της πανδημίας, αποκαλύπτεται ξεκάθαρα η εγκληματική και θανατηφόρα φύση κράτους και κεφαλαίου.

Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε έκφανση της ζωής, απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, φασίστες, θα παλέψουμε μαχητικά από τα κάτω και συνολικά για την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για την ζωή, την αξιοπρέπεια, την υγεία, την ελευθερία.

ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΙΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ