Π. Γεωργιάδης και Β. Σταθόπουλος: Απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Με κοινή τους σημερινή ανακοίνωση μέσα από τις φυλακές Λάρισας, η οποία ανέβηκε στο Athens Indymedia, οι αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος δήλωσαν πως από την Δευτέρα 18/1 ξεκινούν και αυτοί απεργία πείνας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κουφοντίνας ανακοίνωσε την έναρξη της απεργίας πείνας με κείμενο του στις 8/1, διεκδικώντας την μεταφορά του και πάλι πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού και εκθέτοντας τις εκδικητικές μεθοδεύσεις και τροπολογίες του ελληνικού κράτους και της Δικαιοσύνης απέναντί του. Εχθές μεταφέρθηκε για μερικές ώρες, παρά την θέλησή του και με την βία, στο Νοσοκομείο της Λαμίας, μετά από εισαγγελική εντολή, όπου φυσικά αρνήθηκε να του παρασχεθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια που θα  προσέβαλε τους όρους της απεργίας του.

Οι σύντροφοι Γεωργιάδης και Σταθόπουλος δεν είναι οι μόνοι που ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης, καθώς από εχθές, 16/1, πράττουν το ίδιο και οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης.

Επιπλέον, σχετικά με την απεργία πείνας του επαναστάτη κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν ήδη βγει ανακοινώσεις αλληλεγγύης, έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες δράσεις, αλλά έχει συνυπογραφεί και ένα κείμενο από αναρχικούς κι από επαναστάτες κομμουνιστές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία, που βρίσκονται κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές.


Παραθέτουμε την δήλωση που συνυπέγραψαν οι Π. Γεωργιάδης και Β. Σταθόπουλος, όπως ανέβηκε στο Indymedia:

Απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων Π. Γεωργιάδη και Β. Σταθόπουλου σε ένδειξη Αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινάμε πενθήμερη απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Οι πολιτικοί κρατούμενοι

Β. Σταθόπουλος

Π. Γεωργιάδης

φυλακές Λάρισας


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ