Αμβούργο | Αναρχική διαδήλωση υπέρ της δωρεάν και οικουμενικής πρόσβασης στο εμβόλιο ενάντια στον Covid-19

Περίπου 800 άτομα του ευρύτερου αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, αυτόνομων και αντιφασιστικών ομάδων, πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Αμβούργο της Γερμανίας την Κυριακή 17/1.

Τα αιτήματα της διαδήλωσης αφορούσαν την εναντίωση στον φασισμό και τον ρατσισμό, την καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης του Covid-19 και την κρατική καταστολή. Το κύριο όμως ζητούμενο των διαδηλωτών ήταν η δωρεάν και οικουμενική πρόσβαση όλων των ανθρώπων, Γερμανών πολιτών, προσφύγων και μεταναστών με ή χωρίς χαρτιά, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης στο εμβόλιο και την υγειονομική περίθαλψη ενάντια στον Covid-19.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν η διανομή και η διαχείριση των εμβολίων να μην γίνει με όρους ελεύθερης αγοράς, οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της ανθρώπινης ζωής, αλλά με βάση τα υγειονομικά κριτήρια και με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και όχι στους πλούσιους και τους πολιτικούς.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα υπό την σκιά της υπόθεσης της αγοράς από το Γερμανικό κράτος περισσότερων εμβολίων από όσα αναλογούν στην χώρα ποσοστιαία, σε σχέση με όσα έλαβε συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Pfizer, ενώ άλλες χώρες αγόρασαν λιγότερα από όσα θα μπορούσαν. Nα σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση της χώρας συνεχίζει να στηρίζει την επιλογή της αυτή λέγοντας πως το καλοκαίρι λειτούργησε ως εγγυήτρια δύναμη για την συγκεκριμένη εταιρία ώστε να γίνει παραγγελία περισσότερων εμβολίων, όταν άλλες χώρες της Ε.Ε. περίμεναν ότι θα ήταν άλλα εμβόλια αυτά που θα αδειοδοτούνταν πρώτα.

Μια υπόθεση που αναμφίβολα εγείρει μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τα συμφέροντα και τα υπερ-κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, σε μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία περίοδο πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει πως, όσο η επιστήμη βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και η υγεία αποτελεί εμπόρευμα και όχι αγαθό εξασφαλισμένο για όλους, αυτοί που επωφελούνται περισσότερο από την πρόοδό της είναι τα αφεντικά, ενώ οι καταπιεσμένες και εκμετελλευόμενες τάξεις βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκοπικών τους ορέξεων.


Φωτογραφίες από την διαδήλωση:

αμβούργο αμβούργο αμβούργο αμβούργο αμβούργο


πηγή:

protests.media

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ