Πορεία στην Τούμπα σε αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα. Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, απαιτώντας την τήρηση του νόμου που η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε φωτογραφικά για τον ίδιο, προκειμένου να καταφέρει να τον μεταγάγει από τις αγροτικές φυλακές στις οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούνταν. Ο νόμος προβλέπει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό καθώς αποτελούσε το τελευταίο κατάστημα κράτησής του πριν τη συνέχιση της έκτισης της ποινής του σε αγροτικές φυλακές. Αντ’ αυτού η η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποφάσισε αυθαίρετα να τον μεταγάγει στις φυλακές Δομοκού.
Ως προς αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση συνεχίζει την πάγια τακτική τηςπροσπαθώντας να μας πείσει ότι 2+2=5. Συγκεκριμένα η στάση της κυβέρνησης όπως αυτή αποτυπώθηκε και δια στόματος Χρυσοχοϊδη στις 21/01 είναι για ακόμα μία φορά η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας: υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της απεργίας πείνας του απαιτεί ειδική – προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους κρατούμενους, ζητώντας “να μεταφερθεί στην Αθήνα”. Στην πραγματικότητα το αίτημα του είναι ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να σταματήσει η “ειδική” μεταχείριση προς το άτομο του που κάθε άλλο παρά προνομιακή είναι κάτι που έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς απορρίψεις αδειών χωρίς καμία νομική βάση όσο και η τωρινή με τον αποκλεισμό του από τα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχει οποιοσδήποτε κρατούμενος.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται αμείλικτη μπροστά στην μη-τήρηση του νόμου που η ίδια ψήφισε, την ίδια στιγμή που εκπρόσωποι του Αμερικανικού κράτους ασκούν πιέσεις για την σκληρότερη αντιμετώπισή του Κουφοντίνα, την ίδια στιγμή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποσιωπούν τον αγώνα του πολιτικού κρατουμένου με σκοπό να τον αποδυναμώσουν, πάνω από 40 σύντροφοι/σες, το απόγευμα του Σαββάτου 23/1 πραγματοποίησαν πορεία γειτονιάς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, αναρτώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤHΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓH ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚEΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟY

Συντονισμός συλλογικοτήτων για την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ