Τυνησία

Η νέα εξέγερση στην Τυνησία: επιστροφή του αστυνομικού κράτους;

από | 30 Ιαν, 2021

Μια δεκαετία μετά την επανάσταση της χώρας, οι διαδηλωτές βγαίνουν ξανά στους δρόμους στην Τυνησία.

Δέκα χρόνια μετά την επανάσταση που πυροδότησε την Αραβική Άνοιξη, η Τυνησία, που συχνά χαιρέτιζε ως τη μοναδική επιτυχία της, δεν έχει ακόμη δώσει την υπόσχεση ελευθερίας, θέσεων εργασίας και ευημερίας στους ανθρώπους της.

Πολιτικές αναταραχές ξέσπασαν στις 14 Ιανουαρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν ένα τετραήμερο αυστηρό κλείδωμα, με εντολή του πρωθυπουργού Χίσεμ Μέτσιτσι, υποτιθέμενο να καταπολεμήσει την εξάπλωση του COVID-19.

Ωστόσο, πολλοί διαδηλωτές το χαρακτήρισαν «πολιτικό κλείδωμα» επειδή συν έπεσε με τη δεκαετή επέτειο της επανάστασης. Το είδαν ως τακτική για την προστασία της κυβέρνησης από μαζικές διαμαρτυρίες αφού απέτυχε να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση.

Περαιτέρω διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν την επόμενη μέρα μετά από την δημοσίευση ένος βίντεο στο διαδίκτυο, ‘οπου φαίνεται ένας αστυνομικός να επιτήθεται σε βοσκό στην περιοχή Σιλιανά στη βορειοδυτική Τυνησία. Δύο εβδομάδες, διαδηλώσεις συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη τη χώρα, μέρα και νύχτα.

Θυμωμένοι διαδηλωτές απαιτούν απασχόληση, αξιοπρέπεια και απελευθέρωση κρατουμένων. Έκαψαν ελαστικά, μπλόκαραν δρόμους και πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού εναντίον τους.

Αντικυβερνητική διαμαρτυρία στην Τύνιδα της Τυνησίας στις 26 Ιανουαρίου 2021 | Mohamed Krit / SIPA USA / PA Εικόνες. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται

Εκατοντάδες συνελήφθησαν και ένας νεαρός διαδηλωτής, ο Χάγκελ Ράχντι, πέθανε στις 25 Ιανουαρίου – πυροδοτώντας νέες συγκρούσεις στην πατρίδα του Σμπέτλα, στη δυτική κεντρική Τυνησία. Η οικογένειά του ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από ένα θραύσμα δακρυγόνου και ότι απαίτησε αυτοψία για την αιτία του θανάτου του από το εισαγγελέα στην πόλη Kasserine.

Καταλάβετε τους δρόμους

Στις 26 Ιανουαρίου, εκατοντάδες Τυνήσιοι βάδισαν προς το κοινοβούλιο, ενώ άλλοι διαδήλωσαν στις περιθωριοποιημένες γειτονιές της πρωτεύουσας, όπως η Kabaria και ο Hay Ettadhamen. Τα πλήθη φώναζαν τα συνθήματα της εξέγερσης της Τυνησίας το 2011 – «ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς» και «ψωμί, ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια» – που οδήγησαν στην πτώση του μακροχρόνιου δικτάτορα της χώρας, Zine El Abidine Ben Ali.

Έκτοτε, η Τυνησία θεωρείται η μόνη χώρα που είχε μια νέα και μεταμορφωτική δημοκρατία. Αλλά οι σκηνές μπροστά από το κοινοβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα έλεγαν μια διαφορετική ιστορία, μια της εύθραυστης δημοκρατίας και μία της αμοιβαίας δυσπιστίας.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν παντού. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στο κοινοβούλιο. Η ιστορία επαναλαμβανόταν.

«Έμοιαζε με εξωτερική στρατιωτική βάση», εξηγεί ο Αμπντελάκ Μπαστούρι, ο οποίος παρακολούθησε τη διαμαρτυρία. «Δεν πρόκειται για διαμαρτυρία, πρόκειται για μια προσπάθεια να καταλάβουμε την πλατεία Bardo [όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο]. Άλλοι διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν λόγω της πολιορκίας της αστυνομίας. “

Ο Μπασδούρι είναι ένας από τους διαρκώς αυξανόμενους ανέργους στην Τυνησία. Συνελήφθη στις 25 Ιανουαρίου μετά από διαμαρτυρία μπροστά στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης με μια ομάδα άλλων μακροχρόνια άνεργων Τυνήσιων, οι οποίοι έχασαν το δικαίωμά τους για απασχόληση στο δημόσιο τομέα λόγω του ακτιβισμού και της πολιτικής δραστηριότητας τους κατά το καθεστώς του Μπεν Αλί.

Ο Μπαστούρι ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία συνέλαβε τυχαία πολλούς διαδηλωτές, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις ως βίαιες και εκφοβιστικές. «Το δικαίωμα διαμαρτυρίας έχει καταπατηθεί», πρόσθεσε.

Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν επίσης. Ο Islem Hkiri, ανεξάρτητος φωτογράφος, συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου και κατηγορήθηκε για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επίθεση σε δημόσιο υπάλληλο. Απελευθερώθηκε με εγγύηση τέσσερις ημέρες αργότερα. Πριν από τη σύλληψή του, ο Χκίρι δημοσίευσε φωτογραφίες αστυνομίας να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών . Δημοσιογράφοι στην Τυνησία έχουν καταδικάσει τη σύλληψη και ζήτησαν άμεση έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο Ahmed Ghram , ένας μπλόγκερ και μέλος του Τυνησιακού Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από την Τυνησιακή αστυνομία που τον συνέλαβε και τον κατηγόρησε για «υποκίνηση αστικής ανυπακοής». Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του κατασχέθηκαν. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν και ο Ghram αφέθηκε ελεύθερος στις 28 Ιανουαρίου μετά από αιτήματα για απελευθέρωσή του από διαδηλωτές.

Τυνησία

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Hay Ettadhamen στις 18 Ιανουαρίου 2021

Οι σελίδες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που σχετίζονται με συνδικάτα της αστυνομίας δημοσίευσαν φωτογραφίες διαδηλωτών που τραβήχτηκαν με κάμερα drone κατά τη διάρκεια πολλών διαδηλώσεων στις 26 Ιανουαρίου. Οι ακτιβιστές χαρακτηρίστηκαν «βάνδαλοι» και μοιράστηκαν φωτογραφίες γυναικών ακτιβιστριών μαζί με σχόλια μίσους και σεξισμού. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μια προ-επαναστατική εποχή τυραννίας και εποπτείας και βλάπτουν την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Επιστροφή του αστυνομικού κράτους;

Από τη στιγμή που ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον 1.400 άτομα, σύμφωνα με τον Nawres Zoghbi Douzi, ο οποίος εργάζεται ως συντονιστής έργου στην Τυνησιακή Λίγκα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . «Περάσαμε μέρες και νύχτες λαμβάνοντας τηλεφωνήματα από οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι οποίες φώναξαν για βοήθεια αφού οι αστυνομικές δυνάμεις πήραν τα παιδιά τους με βία, πολλοί από αυτούς ήταν ανήλικοι».

Τυνησία

Οι διαδηλωτές διαδηλώνουν σε ολόκληρο τονHay Ettadhamen, Τύνιδα στις 26 Ιανουαρίου 2021

Η υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε ότι βοηθά τους κρατούμενους να έχουν πρόσβαση σε νομική βοήθεια από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις. Εξηγεί ότι πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και περιγράφει τις περισσότερες κατηγορίες ως αυθαίρετες και που βασίζονται σε υποτυπώδη άρθρα του Τυνησιακού ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία , πολλοί από αυτούς τους καταπιεστικούς νόμους θα έπρεπε να είχαν μεταρρυθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Hamza Nasri Jridi είναι ένας 27χρονος φοιτητής νομικής και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου αφού συμμετείχε σε διαμαρτυρία ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών και διαδηλωτών. Ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές που πορεύονταν στους δρόμους του κέντρου και τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα και μπαστούνια.

Περάσαμε μέρες και νύχτες λαμβάνοντας τηλεφωνήματα από οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι οποίες φώναξαν για βοήθεια αφού οι αστυνομικές δυνάμεις πήραν τα παιδιά τους με βία, πολλά από αυτά ήταν ανήλικα
Ο Τζρίντι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατηγορήθηκε για «προσβολή δημόσιου αξιωματούχου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», μια κατηγορία που χρησιμοποιείται συχνά για τον εκφοβισμό πολιτών που συμμετέχουν σε αστικές διαδηλώσεις ή μιλούν κατά της αστυνομικής βίας.

«Έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ!» είπε ο Jridi. «Κρατήθηκα για 72 ώρες στο κέντρο κράτησης Bouchoucha, με εκατοντάδες άλλους νέους, πολλούς πολύ νέους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τα σπίτια τους αυθαίρετα και με την βία».

«Τους έφεραν με πιτζάμες και σαγιονάρες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των μπάτσων ότι ήταν ταραξίες που έκαψαν ελαστικά και επιτέθηκαν σε σούπερ μάρκετ».

Πολλοί από τους διαδηλωτές στους οποίους πήραμε συνέντευξη επιβεβαίωσαν ότι συνελήφθησαν από πολίτες που ισχυρίζονται ότι είναι αστυνομικοί, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την επιστροφή πολιτοφυλακών που συμβάλλουν στην καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα. Το 2012 οιονεί πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το ισλαμικό κόμμα Ennahda, γνωστό ως « Λίγκα για την Προστασία της Τυνησιακής Επανάστασης» , βρέθηκαν δίπλα στις αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσουν και να επιτεθούν σε πολίτες διαδηλωτές .

Μια πρόσφατη δήλωση του Abdelkarim Harouni, προέδρου του συμβουλίου Shoura της Ennahda πυροδότησε αυτούς τους φόβους. Σε μια συνέντευξη για τις διαμαρτυρίες στην τηλεόραση Zitouna, ο Harouni είπε: «Τα παιδιά της Ennahdha θα είναι στο πεδίο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας και να προστατεύσουν τις γειτονιές».

Κυβερνητική αποτυχία

Στην ομιλία του στις 19 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός Μετσίτσι δήλωσε ότι γνωρίζει τον αυξανόμενο θυμό και την απογοήτευση μεταξύ των Τυνήσιων. Εξήγησε ότι η κρίση COVID-19 έχει οικονομικές επιπτώσεις και ότι έχει περιορίσει τις προσωπικές ελευθερίες και την ελεύθερη κυκλοφορία.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο Μίτσιτς αναμόρφωσε το υπουργικό συμβούλιο και όρισε 11 νέους υπουργούς, ελπίζοντας να μετριάσει την τρέχουσα πολιτική κρίση. Όμως, οι Τυνήσιοι επιθυμούν λογοδοσία και μια πραγματική αλλαγή, και τέσσερις από τους νεοδιορισμένους υπουργούς διερευνούνται ή υπάρχουν υπόνοιες για διαφθορά .

Ο οργανισμός παρακολούθησης της διαφθοράς και της διαφάνειας « I Watch » δημοσίευσε μια σειρά ερευνών σχετικά με αυτές τις υποψίες και προέτρεψε τους Τυνήσιους να αντιταχθούν στους νέους υπουργούς. Αλλά στις 26 Ιανουαρίου, το κοινοβούλιο ενέκρινε τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ διαδηλωτές έξω φώναζαν: «Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί».

https://youtu.be/NIyYgsu_FqI

Υποφέροντας από υψηλό πληθωρισμό και ανεργία, η Τυνησία έχει καταστραφεί από την πανδημία και τώρα αντιμετωπίζει μια οξεία οικονομική κρίση. Η χώρα είναι από τις πλέον πληγείσες στην περιοχή και έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Αφρική, δήλωσε ο Yves Souteyrand του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Από το ξέσπασμα του COVID-19, πολλές μικρές επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν με λίγη ή καθόλου υποστήριξη από το κράτος. Από το τρίτο τρίμηνο του 2020, το 5,4% των επιχειρήσεων είχε κλείσει οριστικά, σύμφωνα με έρευνα της International Finance Corporation.

” Αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη”

Μεταξύ του πλήθους στην πλατεία Bardo ήταν εκατοντάδες νέοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και μελών της κοινότητας LGBTQI, που ήταν παιδιά όταν το καθεστώς του Ben Ali ανατράπηκε πριν από δέκα χρόνια. Πολλά είναι φρέσκα πρόσωπα στη σκηνή ακτιβιστών στη χώρα. Μεγάλωσαν σε μια ελεύθερη χώρα και δεν θυμούνται πραγματικά την παλιά δικτατορία.

«Δεν αισθάνομαι πλέον ότι ανήκω σε αυτήν τη χώρα. Η κορυφαία διεφθαρμένη πολιτική τάξη δεν μας εκπροσωπεί », δήλωσε ο Coffee, ένας 18χρονος μαθητής που προσχώρησε πρόσφατα στις διαδηλώσεις. «Θα πάρουμε τη χώρα μας πίσω.»

Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί και απαιτούν την πτώση του καθεστώτος και της τρέχουσας πολιτικής τάξης. Είναι μια λαϊκή εξέγερση, των πεινασμένων και των φτωχών
Η αυτοανακηρυγμένη « Λάθος Γενιά », είναι μια νέα, αποκεντρωμένη ομάδα υπό την ηγεσία των νέων που ξεκίνησε στα κοινωνικά μέσα. Εκφράζουν το θυμό και τη δυσαρέσκειά τους για την τρέχουσα κατάσταση και ζητούν πόλεμο κατά της διαφθοράς, της καταστολής και της ατιμωρησίας στη χώρα.

Με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να υιοθετούν τη γραμμή της κυβέρνησης, αποκαλώντας τους διαδηλωτές « σαμποτέρ », οι ακτιβιστές στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουν την ιστορία τους.

Η Jawaher Channa είναι μια αριστερή ακτιβίστρια που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών της Kasbah τον Φεβρουάριο του 2011. Δέκα χρόνια μετά, βοηθάει στη διοργάνωση « Ειδήσεις για τις διαμαρτυρίες του Ιανουαρίου 2021 », μια ομάδα του Facebook που καλύπτει τα τρέχοντα γεγονότα σε ολόκληρη την Τυνησία.

«Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί και απαιτούν την πτώση του καθεστώτος και της τρέχουσας πολιτικής τάξης. Είναι μια λαϊκή εξέγερση, για τους πεινασμένους και τους φτωχούς », είπε.

Για μια δεκαετία, η Channa αγωνίζεται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ως γυναίκα και ως αριστερή. Αλλά όπως πολλοί από τους διαδηλωτές στην Τυνησία που διακινδυνεύουν τη ζωή τους να βγουν στους δρόμους εν μέσω της πανδημίας, είναι αποφασισμένη να πολεμήσει. «Αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε.

Πηγή: opendemocracy.net

 

 

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...