Ο Αναρχισμός σε ταινία, από την Κομμούνα του Παρισιού μέχρι την Emma Goldman

Το Anthology Film Archives ασχολείται με την συχνά παρεξηγημένη πολιτική φιλοσοφία σε μια νέα σειρά διαδικτυακών προβολών.

Από τo Act & Intermissions: Emma Goldman στην Αμερική (2017), σκηνοθέτης Abigail Child

Από το περασμένο φθινόπωρο, το γνωστό βιβλίο του Richard Porton Film and the Anarchist Imagination κυκλοφόρησε ξανά σε μια νέα και διευρυμένη έκδοση. Για να γιορτάσει, το Anthology Film Archives συνεργάστηκε με το Porton για το Anarchism on Film , ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου συνεχούς ροής ταινιών  για Emma Goldman την συχνά παρεξηγημένη πολιτική φιλοσοφία.

Στους τίτλους περιλαμβάνονται το La Commune (Παρίσι, 1871) , η επική εμφάνιση του Peter Watkins του 1999 στο Paris Commune και η ταινία του Abigail Childs, Act & Intermissions: Emma Goldman in America (2017), σχετικά με την αδάμαστη ακτιβίστρια και συγγραφέα . Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ για την αντίσταση των εργαζομένων και της δημιουργίας συμμαχιών στην πρώην Γιουγκοσλαβία: Bastards of Utopia (2010) , The Maribor Uprisings (2017) , και The Old School of Capitalism (2009). Και δεν θα ήταν μια αριστερή κινηματογραφική σειρά ταινιών χωρίς τον Ken Loach, του οποίου το Land and Freedom για τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο του 1995 είναι και αυτό μέσα.

Το La Commune (Παρίσι, 1871) μπορεί να αγοραστεί για παρακολούθηση online με 10 $. Το Acts & Intermissions: Emma Goldman in America κοστίζει 6 $. Οι υπόλοιπες ταινίες του προγράμματος μπορούν να μεταδοθούν δωρεάν.

Πότε: 3-16 Φεβρουαρίου
Πού: Online

Περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας Anthology Film Archives .

Πηγή: https://hyperallergic.com/619005/anarchism-on-film-anthology-film-archives/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ