PKK

PKK: Ο Τουρκικός στρατός ταπεινώθηκε, από τους αντάρτες στα βουνά του Gare.

από | 17 Φεβ, 2021

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας  εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο Ιρακινό Κουρδιστάν τελείωσε με ταπείνωση, με τις επίγειες δυνάμεις να υποχωρούν την Κυριακή μετά από αεροπορικές επιθέσεις που σκότωσαν 13 Τούρκους στρατιώτες.

Οι HPG, η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, δήλωσε ότι η Επιχείρηση Claw Eagle 2 είχε αποτύχει και ότι η Τουρκία, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να φύγει με το αίμα του λαού της στα χέρια της.

«Η απόπειρα εισβολής του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή Gare αντιμετώπισε την αποτελεσματική αντίσταση των δυνάμεών μας και απέτυχε από την πρώτη στιγμή», ανέφερε δήλωση των HPG.

«Οι λεγόμενες ελίτ δυνάμεις του τουρκικού στρατού χτυπήθηκαν σκληρά και υπέστησαν ήττα. Με το αίμα του λαού του στα χέρια του, ο τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από το Γκαρέ. “

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ επέμεινε ότι το PKK είχε «εκτελέσει» 13 Τούρκους αμάχους που είπε ότι κρατούνται αιχμάλωτοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το PKK απέρριψε τους ισχυρισμούς και είπε ότι οι κρατούμενοι ήταν Τουρκικοί μυστικοί πράκτορες, αστυνομικοί και στρατιωτικοί που συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ.

Η απόπειρα βομβαρδισμού των ομήρων δημοσιοποιήθηκε από το ΡΚΚ πριν από τη θανατηφόρα αεροπορική επίθεση, με έναν εκπρόσωπο  του να προειδοποιεί την Πέμπτη: «Ο  τουρκικός βομβαρδισμός που πραγματοποιήθηκε χθες στοχεύει μια φυλακή στην οποία κρατούνται συλληφθέντες Τούρκοι στρατιώτες».

Σε μια δήλωση μετά την επίθεση της Κυριακής, ένας εκπρόσωπος των HPG είπε: «Το ότι κανένας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε μια τόσο έντονη επίθεση είναι σαφές σε οποιονδήποτε έχει βασικές στρατιωτικές γνώσεις. Η επίθεση δεν αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων πολέμου, αλλά στην καταστροφή τους.

«Το μόνο άτομο που είναι υπεύθυνο για το θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι ο Χουλούσι Ακάρ. Έδωσε την εντολή για μια τέτοια επίθεση και δεν έχει καθόλου ανθρώπινα συναισθήματα. “

Το PKK δήλωσε ότι σύντομα θα κοινοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τετράήμερη αντίσταση ανταρτών.

Οι HPG απευθύνεται στις οικογένειες των Τούρκων στρατιωτών υπό τη σύλληψή τους
Ο Διοικητής της HPG Mahir Deniz δήλωσε ότι η κυβέρνηση του AKP-MHP δεν έκανε τίποτα για να ενώσει τους Τούρκους στρατιώτες υπό την κράτηση της HPG με τις οικογένειές τους. Ο Ντενίζ είπε ότι η κυβέρνηση αγνόησε επιπλέον αυτό το ζήτημα και απέφυγε να το συζητήσει.

Ο Μαχίρ Ντενίζ, διοικητής των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), μίλησε στο ANF σχετικά με τη συμμετοχή οικογενειών των Τούρκων αιχμαλώτων, αστυνομικών και στρατιωτών στη  διαμαρτυρία μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του HDP στο Amed (Diyarbakır).

Ο Ντενίζ επεσήμανε ότι οι HPG ήταν ένας από τους αποδέκτες της διαμαρτυρίας, καθώς κρατά ορισμένα μέλη των επιθετικών δυνάμεων που αντιμετώπιζαν τον κουρδικό λαό στο όνομα της κυβέρνησης.

Ο διοικητής Mahir Deniz απευθύνθηκε προς τις «οικογένειες που ψάχνουν τα παιδιά τους», οι οποίοι καλούνται να καθίσουν μπροστά σε μια έδρα HDP στο Amed. «Η παραμονή τους έξω από το γραφείο του HDP είναι μάταιη. Αυτό που κάνει ακριβώς το καθεστώς AKP-MHP αυτή τη στιγμή είναι να χρησιμοποιήσει αυτές τις οικογένειες για τα δικά του συμφέροντα, όπως κάποτε οδήγησε τα παιδιά τους σε πόλεμο και τώρα θέλει να τους σκοτώσει. Οι οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτών πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να μην είναι εργαλείο για βρώμικες πολιτικές.

O διοικητής HPG τόνισε τα ακόλουθα:

«Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό κράτος υπό την ηγεσία του Ερντογάν ξεκίνησε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του κουρδικού κινήματος ελευθερίας στις 24 Ιουλίου 2015. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών από τότε, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών συγκρούσεων, Οι αντάρτες των HPG συνέλαβαν μερικούς αστυνομικούς, στρατιώτες και ανδρών των MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) σε διάφορες τοποθεσίες. Από την πρώτη ημέρα που συνελήφθησαν από τις δυνάμεις μας, μόνο οι οικογένειες τους ανησυχούν, με την κυβέρνηση ούτε να ζητά ούτε να ενεργεί γι ‘αυτούς,  αγνοώντας τους σαν να μην υπήρχαν καν.

Ο πατέρας του Müslüm Altıntaş, ένας από τους στρατιώτες υπό σύλληψη από τις HPG, συμμετείχε στη διαδήλωση έξω από την έδρα του HDP Amed, και απαιτούσε την επιστροφή του γιου του μαζί με τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά φέρονται να είναι κρατούμενοι από το αντάρτικο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Διοικητής του Κεντρικού Αρχηγείου Άμυνας του Λαού (HSM) Μουράτ Καραϊλάν δήλωσε ότι. «Η δράση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του HDP ωθείται  από το AKP, το MIT και την αστυνομία. Αυτές οι οικογένειες θα μπορούσαν ακόμη και να περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια μπροστά από την έδρα του HDP, αλλά κανείς δεν θα επιστρέψει ». Ο συν-πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK Cemil Bayık τόνισε επίσης σε συνέντευξή του στο ANF ότι οι οικογένειες πρέπει να απευθύνουν τις απαιτήσεις τους στο PKK και στους αντάρτες, αλλά όχι στο HDP. “

«ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙ»

Ο διοικητής Mahir Deniz υπενθύμισε ότι έχουν δημοσιεύσει στο παρελθόν εικόνες και βίντεο των αιχμαλώτων για να φανεί η καλή κατάσταση υγείας τους και τους έδωσαν τη δυνατότητα να στείλουν επιστολή στις οικογένειές τους με αφορμή το Eid σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν την περιέργεια των οικογενειών και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. «Ωστόσο, το τουρκικό κράτος και η κοινή γνώμη ενεργούν σαν να μην υπήρχαν καθόλου αυτοί οι αιχμάλωτοι στρατιώτες. Κανείς δεν ρωτάει γι ‘αυτούς. “

«ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ»

Ο Διοικητής τΩΝ HPG επεσήμανε ότι «το τουρκικό κράτος, το οποίο δεν λαμβάνει μέτρα για να πάρει πίσω το προσωπικό ασφαλείας του σε αιχμαλωσία, προσπάθησε ακόμη και να εντοπίσει τους αιχμάλωτους και να τους σκοτώσει σε αεροπορικές επιδρομές. Επειδή ξέρουν ότι δεν θα είναι σε θέση να τους προσεγγίσουν  με μια χερσαία επιχείρηση. Το τουρκικό κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν αυτή την προσπάθεια για λίγο. Αυτό έχει δύο λόγους:

* Να σκοτώσουν τους αιχμαλώτους σε αεροπορικές επιδρομές και να μας κατηγορήσουν ανακοινώνοντας το συμβάν στην κοινή γνώμη λέγοντας οτι «το PKK σκότωσε τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας.

* και επειδή η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία για το καθεστώς AKP-MHP, ακόμα κι αν αφορά  την αστυνομία και τους στρατιώτες τους.

Ο διοικητής Ντενίζ υπενθύμισε τα σχόλια των αξιωματούχων του ΑΚΡ «θα έπρεπε να είχαν πεθάνει καλύτερα από το να αιχμαλωτίσουν» για τους 8 Τούρκους στρατιώτες που συνελήφθησαν από τους αντάρτες στο Οαμάρ το 2008. Πρόσθεσε: “Το φασιστικό καθεστώς AKP-MHP, που έχει την ίδια νοοτροπία σήμερα, είναι πίσω απο τη δολοφονία του προσωπικού της αστυνομίας, του στρατού και του MIT.”

PKK

Ο Ντενίζ είπε τα ακόλουθα όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του πατέρα του στρατιώτη Müslüm Altıntaş, ο οποίος συνελήφθη από τις HPG στο δρόμο Dersim-Pülümür στις 2 Οκτωβρίου 2015, στη διαδήλωση μπροστά από το Γραφείο HDP στο Amed. «Οι κρατούμενοι συνελήφθησαν επειδή ήταν μέρος του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και του εγκλήματος πολέμου που διέπραξε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον του λαού του Κουρδιστάν. Ένα από τα μέρη αυτού του πολέμου είναι το καθεστώς AKP-MHP το οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι θα ανακτήσει αυτούς που αιχμαλωτίστηκαν. Αυτό το καθεστώς τους έσυρε σε αυτό το αδιέξοδο.

Ο Διοικητής HPG συνέχισε. «Οι προσπάθειες των οικογενειών που κάθονται μπροστά από τα γραφεία του HDP είναι μάταιες. Εμείς είμαστε που συλλάβαμε αυτούς τους στρατιώτες και είμαστε μέρος αυτού του πολέμου, γι ‘αυτό είμαστε αυτοί που πρέπει να συζητήσουμε για αυτό το θέμα. Εάν οι οικογένειες των αιχμαλώτων θέλουν πραγματικά να δουν τα παιδιά τους ασφαλή, τότε θα πρέπει να ρωτήσουν το καθεστώς AKP-MHP και τον Ερντογάν τι έκαναν για να φέρουν τα παιδιά τους πίσω. Ακόμα κι αν τυχαίνει να υποβάλουν αυτήν την ερώτηση, δεν θα λάβουν καμία απάντηση, διότι τίποτα δεν γίνεται προς το σκοπό αυτό. Όπως μόλις ανέφερα, το τουρκικό κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τους αιχμαλώτους. Τώρα, ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα , προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο της μητέρας και των οικογενειών τους και να τα χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους συμφέροντα. Καμία οικογένεια δεν πρέπει να εξαπατηθεί από αυτό το παιχνίδι και αυτή η υποκριτική και ύπουλη πολιτική του Ερντογάν.

“ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ”

Ο Mahir Deniz τόνισε ότι «Το λέμε ξεκάθαρα, ότι ο Ερντογάν και το καθεστώς AKP-MHP θα είναι υπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι σε αυτούς τους αιχμάλωτους. Οι οικογένειες πρέπει πρώτα να ρωτήσουν το καθεστώς AKP-MHP γιατί θέλει να σκοτώσει τα παιδιά τους. Αυτό που κάνει ακριβώς το καθεστώς AKP-MHP αυτή τη στιγμή είναι να χρησιμοποιήσει αυτές τις οικογένειες για τα δικά του συμφέροντα, όπως κάποτε οδήγησε τα παιδιά τους σε πόλεμο και τώρα θέλει να τους σκοτώσει. Οι οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτών πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να μην είναι εργαλείο για βρώμικες πολιτικές.

Το 2015, η ANF δημοσίευσε συνεντεύξεις με τους 9 Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούσε το PKK. Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση και ότι το κράτος τους αγνοεί και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο Τούρκος μυστικός διευθυντής Δραστηριοτήτων της MİT Overseas Ethnic Separatist Activity Erhan Pekçetin και ο υπάλληλος του Ανθρώπινου Δυναμικού της  MİT, Aydın Günel συνελήφθησαν σε ειδική επιχείρηση στην πόλη Dokan της Sulaymaniyah στις 4 Αυγούστου 2017. Εκτός από αυτούς, υπάρχουν 9 στρατιώτες και αστυνομικοί, οι οποίοι προσδιορίζονται παρακάτω, που κρατούνται επί του παρόντος από το PKK ·

PKK

Sedat Sorgun: Στρατιώτης χωροφυλακής από το Erzurum. Συνελήφθη ενώ υπηρετούσε στη φυλακή τύπου Van F. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Ümit Gıcır: Στρατιώτης χωροφυλακής από το Balıkesir. Συλλήφθηκε ενώ υπηρετούσε στη Διοίκηση χωροφυλακής της περιοχής Çukurca. Αιχμαλωσία για 3 χρόνια.

Semih Özbey: Λοχίας από τη Μαλάτια. Αιχμάλωτος για 4 χρόνια από τη σύλληψή του στο Dersim στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Adil Kabaklı: Στρατιώτης από τον Osmaniye. Συνελήφθη ενώ πήγαινε στο Ντερσίμ μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Άγκυρα. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Müslüm Altıntaş: Στρατιώτης από την Urfa. Συνελήφθη στο δρόμο Dersim-Erzincan τον πρώτο 1,5 μήνα της στρατιωτικής του θητείας. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Mevlüt Kahveci: Εξειδικευμένος λοχίας από το Eskişehir. Συνελήφθη στο δρόμο του από την Τσουκουρκά στο Χακάρι. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Sedat Yabalak: Αστυνομικός από τον Mersin, συνελήφθη στο δρόμο Amed-Lice κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην Urfa. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Süleyman Sungur: Στρατιώτης από το Siirt, συνελήφθη στο δρόμο Amed-Lice κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Bingöl. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Hüseyin Sarı: Ειδικός λοχίας από το Maraş, συνελήφθη στο δρόμο του από το Sarıkamış προς το Maraş. Αιχμαλωσία για 4 χρόνια.

Πηγή: ANF και αστικά ΜΜΕ

 

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...