Revolutionary Abolitionist Movement: Συμβουλές για την επιβίωση από τον κορωνοϊό.

από | 24 Μαρ, 2020

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας κρίσης που μπορεί να αποφευχθεί, αλλά το κράτος είναι προφανώς ανίκανο να θεσπίσει μέτρα που θα αποτρέψουν και άλλους θανάτους και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αντ’ αυτού, οι πολιτικοί δρουν προς το συμφέρον του κεφαλαίου και της δικής τους μικροπρεπούς καριέρας. Εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε δράση για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και να αντισταθμίσουμε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή στις κοινότητές μας.

Για να καταστήσουμε εφικτή την παραμονή των ανθρώπων στα σπίτια τους, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της ασθένειας και του θανάτου, χρειαζόμαστε:

1. Δωρεάν στέγαση

2. Τερματισμό της μισθωτής εργασίας

3. Δωρεάν φαγητό, ιατροφαρμακευτικά και υγειονομικά είδη

4. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη

5. Τερματισμό της φυλάκισης

Παρακάτω παραθέτουμε τις συστάσεις μας σε ατομική βάση, ει δυνατόν:

1. Μείνετε στο σπίτι σας ή τουλάχιστον σε απόσταση από τους ανθρώπους. Βγείτε έξω μόνο για ψώνια και φάρμακα.

2. Εάν πρέπει να βγείτε έξω, φορέστε μάσκα και γάντια από καουτσούκ.

3. Για να παραμείνετε εκτός δημόσιου χώρου, πείτε στη δουλειά σας πως είστε άρρωστοι/ες, εφόσον συνεχίζετε ήδη να εργάζεστε.

4. Εάν είναι δυνατόν, αποφεύγετε να πληρώνετε το ενοίκιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

5. Συγκροτήστε μια τηλεφωνική ομάδα φίλων, συγγενών και συντρόφων, για να ελέγχετε την υγεία των άλλων και να οργανώνετε διαδικτυακές “συναντήσεις”/συνομιλίες.

6. Διατηρήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές με τους ακόλουθους τρόπους: να έχετε πλήρη ύπνο, να μην αγχώνεστε και να τρώτε καλά.

Από οργανωτικής άποψης, μπορούμε να καταφύγουμε στη συλλογική δράση που θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια του καθενός στην πόλη:

1. Μπορούμε να εργαστούμε για συλλογικές απεργίες (αρνήσεις πληρωμών) ενοικίου, οι οποίες θα προστατεύσουν μεμονωμένους απεργούς ενοικίου.

2. Αυτό το μέτρο θα μειώσει την ανάγκη των ανθρώπων να βγουν στους δημόσιους χώρους και έτσι να διακινδυνεύσουν την υγεία τους και ενδεχομένως να μολύνουν άλλους ανθρώπους.

3. Μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους να μετακινηθούν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να μπουν σε καραντίνα, αλλά και για να έχουν κατοικία μετά το πέρας της κρίσης. Επίσης, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να εξαπλωθούμε σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και να τα καλλιεργήσουμε ως κοινοτικούς κήπους. Αυτές οι ομάδες μπορούν να εξασφαλίσουν πηγές νερού για αυτές τις δραστηριότητες.

4. Εφόσον το επιτρέπει η υγεία μας, έχοντας παράλληλα τον σωστό προστατευτικό ρουχισμό, μπορούμε να εφοδιάσουμε με τρόφιμα και φάρμακα τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο.

5. Μπορούμε να γράψουμε γράμματα και, τηρουμένων των απαραίτητων προφυλάξεων, να στείλουμε φαγητό και πακέτα καθαρισμού σε άτομα που βρίσκονται στη φυλακή και ειδικά σε εκείνους/ες που βρίσκονται στην απομόνωση.

6. Βοηθούμε όλους τους ανθρώπους της τηλεφωνικής μας ομάδας, μοιράζοντας πόρους όπως τρόφιμα, χρήματα και φάρμακα. Μετακινούμε με το αυτοκίνητο όσους/ες έχουν κάποια επείγουσα ανάγκη και κάνουμε τα ψώνια για όσους/ες το χρειάζονται.

Σκεπτόμενοι/ες μακροπρόθεσμα, μπορούμε να προετοιμαστούμε για την απουσία υποδομών στα μεταγενέστερα στάδια αυτής της κρίσης:

1. Οι φυλακές είναι χώροι που ευνοούν την αναπαραγωγή του ιού και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές διατρέχουν πολύ σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης και ασθένειας. Οι κρατούμενοι πρέπει να απεγκλωβιστούν από αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση.

2. Μπορούμε να οικοδομήσουμε κοινότητες για την κάλυψη των αναγκών κάθε ανθρώπου, επεκτείνοντας το δίκτυο των τηλεφωνικών μας ομάδων, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι άνθρωποι στα δίκτυά μας, στα οποία θα καταπιανόμαστε με την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν από την αποτροπή των εξώσεων μέχρι τη διανομή των τροφίμων.

3. Το φαγητό είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία όλων. Πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη την τροφή τους στα μεταγενέστερα στάδια της κρίσης και θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

4. Μπορούμε να παρουσιάσουμε πολιτικές εναλλακτικές λύσεις, τόσο στην πράξη, επεκτείνοντας τα δίκτυα που έχουμε δημιουργήσει για αμοιβαία υποστήριξη, αλλά και υποστηρίζοντας τα είδη κοινωνικής οργάνωσης που θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

5. Μπορούμε να αρχίσουμε να θέτουμε τις βάσεις για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας, να χαράξουμε την στρατηγική μας για το πώς να κρατήσουμε τα σπίτια και τους κήπους μας δωρεάν -χωρίς να πληρώνουμε ενοίκιο- μετά από αυτήν την περίοδο της κρίσης, αλλά και πώς μπορούμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω από τη φυλακή.

Tips for Surviving in the Face of Coronavirus

Πηγή: https://www.revolutionaryabolition.org/news/guide-to-weather-coronavirus/

Μετάφραση και επιμέλεια κειμένου: Ευριπίδης Καλτσάς

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...