Νέες κινητοποιήσεις στην Κύπρο ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται δήθεν λόγω της πανδημίας, προγραμματίζονται για το Σάββατο 20/2. Το περασμένο Σάββατο 12/2 είχε σημειωθεί βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία που εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο μάτι της 25χρονης Αναστασίας Δημητριάδου από αστυνομική αύρα. Η πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 στο Πάρκο Κολοκάση, στη Λευκωσία. Ακολουθεί το κάλεσμα του συντονιστικού ΩΣ ΔΑΜΕ:

ΞΑΝΑβγαίνουμε στους δρόμους και διαδηλώνουμε.

Η βίαιη καταστολή και αστυνομική βαρβαρότητα που αντιμετωπίσαμε στις 13 Φλεβάρη από την κυβέρνηση Αναστασιάδη δικαιώνουν απόλυτα τους λόγους για τους οποίους βγήκαμε και ξαναβγαίνουμε στους δρόμους.

Το Σάββατο λοιπόν στους δρόμους ξανά για να βροντοφωνάξουμε:

ΩΣ ΔΑΜΕ με τον κρατικό αυταρχισμό και τη φίμωση της αντίθετης άποψης

ΩΣ ΔΑΜΕ με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

ΩΣ ΔΑΜΕ με τη διαφθορά

Η 13η Φλεβάρη έδειξε ξεκάθαρα πως το τελευταίο που ενδιαφέρει τις αρχές είναι η δημόσια υγεία. Η απόπειρα τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Το Σάββατο ξανακατεβαίνουμε στον δρόμο και απαιτούμε:

Επενδύσεις για τη δημόσια υγεία και παιδεία, όχι για την αστυνομία & τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος στη διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής, με παράλληλη διασφάλιση της προστασίας των ευάλωτων ομάδων

Άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, μεταναστριών και αιτητών ασύλου που επηρεάζονται από την πανδημία.

Τέλος στον πόλεμο εναντίον του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τέλος στην απαγόρευση διαδηλώσεων.

Τέλος στην αστυνομική βία και άμεση απόσυρση της φονικής αύρας νερού με την ευφάνταστη ονομασία Αίαντας από τους δρόμους μας.

Άμεση απόσυρση κατηγοριών για τους 11 συλληφθέντες της 13ης Φλεβάρη

Θα αντισταθούμε στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Θα αντισταθούμε στον αυταρχισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα ανοίξουμε δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.

Δεν θα μας σταματήσουν ούτε τα γκλοπς, ούτε τα σπρέυ πιπεριού, ούτε οι Αίαντες. Καλούμε την Αστυνομία να απέχει από την κινητοποίησή μας έχοντας αποδείξει ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η διαδήλωση θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα και θα περιφρουρηθεί. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την πορεία μας, να ρυθμίσουμε την κυκλοφορία και να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα καλύτερα από όσα έδειξε πως μπορεί να πράξει το σώμα.

Ο αστυνομικός που πατάει διαδηλωτή στον λαιμό ενώ αυτός βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος και η ευθεία βολή συμπιεσμένου νερού από τον Αίαντα σε μια κοπέλα που διέπραξε το «έγκλημα» να χορεύει στο πεζοδρόμιο, είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της «δικαιοσύνης» της Γιολίτη.

Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να συνυπογράψουν και να συμπορευθούν μαζί μας. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις.

Τονίζουμε ξανά πως οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκάθαρο αντιφασιστικό και ταξικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου εθνικιστικά και θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα δεν είναι ευπρόσδεκτα.

#ωςδαμε20_2 #enough20_2

Συνδιοργανώνουν:

Συντονιστικό Ως Δαμέ!
antifa λευkoşa
Αερικό
Αριστερή Κίνηση Θέλουμεν Ομοσπονδία
Avli
Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών
Σπιριθκιά
Συσπείρωση Ατάκτων
Ενεργοί Πολίτες

Στηρίζουν:
Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου
Δέφτερη Ανάγνωση
Δίκτυο Δράσης για την Στέγη και την Πόλη
Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών
Devrimci Komünist Birlik – Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα
Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις
Κίνηση Save Akamas – Save Cyprus
Νέα Διεθνιστική Αριστερά
Νεολαία Φίλων της Γης Κύπρου
Public Spaces Cyprus SOS
Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών Ειρήνη
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λεμεσού Ενάντια στα Ψηλά Κτίρια
Racism Watch Cyprus
Save Solea Valley
Social Club
Σώστε τα Δάση Αθαλάσσας & Ακαδημίας
Fabrika KollektiV
204


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ