Συγκέντρωση και σπάσιμο της καταστολής στο Ηράκλειο για τον Δ. Κουφοντίνα. Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, στο Ηράκλειο την Κυριακή 28-2-2021

Από νωρίς το μεσημέρι το κίνημα αλληλεγγύης του Ηρακλείου έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις απειλές του κράτους. Τριάντα περίπου άτομα που κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη μέρα, ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σαφείς προθέσεις: να μην επιτρέψουν την συγκέντρωση. Τους ανακοινώθηκε ρητά να μην πλησιάσουν, να κρατήσουν απόσταση ώστε να γίνει η συγκέντρωση. Απευθείας και χωρίς πρόκληση η αστυνομία επιτέθηκε με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να καταστήσει σαφές οτι ετοιμάζεται για την αναμέτρηση που φαίνεται στον ορίζοντα. Από την εκδικητική μεταχείριση ­ και εν δυνάμει δολοφονία – του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, τις δεκάδες απρόκλητες επιθέσεις σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις, μέχρι και την έφοδο σε δύο σπίτια στο κέντρο του Ηρακλείου, με πρόφαση την επίθεση στα πολιτικά γραφεία του ντόπιου φεουδάρχη, βουλευτή της ΝΔ  Αυγενάκη (λινκ). Η δεξιά μας δείχνει τα δόντια της. Με αυτή την συνθήκη κατέβηκε στον δρόμο σήμερα το κίνημα του Ηρακλείου.

Έτσι, χωρίς αυταπάτες για τα σχέδια της αστυνομίας και του κράτους, το σώμα της συγκέντρωσης συνέχισε στον προορισμό του, την πλατεία Λιονταριών, όπου αμέσως περικυκλώθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ απο 3(!) μεριές. Η συγκέντρωση διεκδίκησε το χώρο της, δίπλα από σαστισμένους περαστικούς και διμοιρίες που περίμεναν να πέσει το “τυράκι” για να ξαναεπιτεθούν. Δεν τους “βγήκε” όμως, αφού είχε ήδη συγκεντρωθεί πλήθος που βιντεοσκοπούσε την οργουελική εικόνα των 30 διαδηλωτών περικυκλωμένους απο τρείς πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής.

Σταδιακά η συγκέντρωση αυξήθηκε, και κράτησε το έδαφος της, με την αστυνομία διαρκώς στην περιφέρεια της. Με δυνατό παλμό και συνθήματα, ο κόσμος κατάφερε να κάνει τις διμοιρίες να οπισθοχωρήσουν υπο τον ήχο συνεχούς γιουχαρίσματος. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε για τουλάχιστον 2 ώρες, με την συμμετοχή πάνω απο 200 ανθρώπων, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα στο κέντρο της πόλης ενάντια στην δολοφονία του απεργού πείνας και την χούντα που σταδιακά εκκολάπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Ένα βήμα πριν τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στην Ελλάδα (συνεχής ενημέρωση)


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ