200 χρόνια μετά την επανάσταση το νέο παιδομάζωμα.

Σύμφωνα με το άρθρο στης εφημερίδας των συντακτών “Στέλνουν στην ΕΛ.ΑΣ. και την προστασία παιδιών συλληφθέντων ή κρατουμένων”.
Για αυτεπάγγελτη αναζήτηση ανηλίκων τέκνων και ανάθεσή τους σε επίτροπο σε περίπτωση που κάποιος συλλαμβάνεται ή κρατείται μίλησε σήμερα η υφυπουργός για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η υφυπουργός «στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα που ζουν χωρίς γονείς είτε γιατί έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ή τελούν υπό ποινή φυλάκισης» την μέριμνα θα έχει η ΕΛΑΣ, για να δει ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά.

«Έχουμε συνεννοηθεί αρχικά με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να υπάρχει πλέον η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και να μην είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού, να υπάρχει η θεσμική και οριζόντια υποχρέωση για κάθε σύλληψη, για κάθε προφυλάκιση και μετά για κάθε εκτέλεση ποινής. Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και αν υπάρχει παιδί θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα» είπε η Δ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι για αυτή την πρωτοβουλία είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να ανησύχησε τι γίνονται τα παιδιά αυτών που συλλαμβάνονται.

“Το παιδομάζωμα (τουρκικά: devşirme, ντεβσιρμέ) ήταν οθωμανική πρακτική απαγωγής νέων αγοριών, κυρίως χριστιανών των Βαλκανίων, με σκοπό την ανατροφή τους ως στρατιωτών ή τη στελέχωση υπηρεσιών του σουλτάνου. Λεγόταν και «παιδολόγι» ή «γενιτσαριά».[1] Ήταν κεντρικά οργανωμένη διαδικασία και εμπνευστής του υπήρξε ο Καρά Χαλίλ Πασάς, μεγάλος βεζίρης επί σουλτάνου Μουράτ Α΄ (βασ. 1359-1389) “

Θα μπορούσε να είναι απόσπασμα ιστορικής εκπομπής για τα δεινά που περνούσαν οι υποδουλωμένοι Έλληνες υπο Οθωμανική κατοχή, με αφορμή τα 200 χρόνια απο το ξέσπασμα της επανάστασης, αν δεν ήταν η σκληρή πραγματικότητα του σήμερα να μας υπενθυμίσει την θηριωδία του αστυνομικού κράτους που βιώνουμε σήμερα.

Ξεπερνώντας κάθε όριο χυδαιότητας και σκοταδισμού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αρπάξει στην κυριολεξία τα παιδιά των σύγχρονων φτωχών και υπόδουλων της χώρας που βρίσκονται στις φυλακές, υπόδικοι ή καταδικασμένοι γιατί παραβίασαν τους νόμους που οι ισχυροί επινόησαν για να προστατεύσουν τα προνόμια τους.

Η πρωτοφανή για τον 21 αιώνα κυβερνητική απόφαση έρχεται να δώσει νομιμότητα στην φυσική απαγωγή ανηλίκων, στο σύγχρονο παιδομάζωμα δηλαδή, από το οικογενειακό τους περιβάλλον, και την παράδοσή τους σε ένα βέβηλο μηχανισμό που κανένας εκτός από την ίδια την αστυνομία δεν θα μπορεί να ελέγξει.

Η ιδέα και μόνο οτι, ένα κατά τα 80% σώμα φανατικών νεοναζί θα αποφασίζει για το παρόν ανήλικων παιδιών είναι αρκετή για να γεννήσει τρόμο για το συλλογικό μέλλον της κοινωνίας.

Είναι άγνωστο αν η κυβερνητική ονείρωξη θα γίνει πράξη ή θα παραμείνει απλά μια ονείρωξη. Είναι όμως ηλίου φαεινότερο οτι η σύγχρονη κοινοβουλευτική δικτατορία εμπνεόμενη από τις ιδέες του Καρά Χαλίλ Πασά, της Φρειδερίκης, του Τράμπ ή των αποικιοκρατών που βούταγαν τα παιδιά των ιθαγενών για να στελεχώσουν τα τάγματα θανάτου της εποχής τους, προσπαθεί να ξανά ξεδιπλώσει το πιο δηλητηριώδες πέπλο καταστολής με το δικό της αυτή την φορά οικόσημο.

Ο χρόνος κυλά με απίστευτη ταχύτητα και σύντομα θα ξέρουμε το τι μέλλει γενέσθαι. Το μόνο σίγουρο όμως είναι οτι η διάθεση τους και η απειλή που αυτή γεννά παραμένει να αιωρείται πάνω απο τα κεφάλια μας, τουλάχιστον όσο εμείς την ανεχόμαστε.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ