Αθήνα | Ενημέρωση από την διαδήλωση  αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα (11/3).

O Κόσμος από νωρίς συνέρρεε στο Σύνταγμα. Αναρχικοί, συλλογικότητες της Αριστεράς, ανένταχτος και εξοργισμένος κόσμος από το όργιο της παραπληροφόρησης και της κλιμάκωσης της Κρατικής Καταστολής την τελευταία εβδομάδα.

Μέρα ακόμη, πριν νυχτώσει τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, μαχητικά και με αυξανόμενη ένταση. Η πλατεία Συντάγματος γεμίζει. Η αστυνομία προσπαθεί να έχει διακριτική παρουσία μετά τα αίσχη της αντιλαμβανόμενη την οργή του κόσμου, απέναντι σε οργανωμένες; ομάδες Πραιτοριανών στην υπηρεσία των ελίτ της κρατικής κυριαρχίας και της αστικής τάξης.

Η Αύρα και το κύριο σώμα των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τα λουλουδάδικα στην αρχή της Β. Σοφίας. Η πορεία ξεκίνησε μόλις η νύχτα έπεσε και από ένα συλλαλητήριο που είχε κατακλύσει προηγουμένως την πλατεία συντάγματος, σαν ένα ορμητικό ποτάμι, που χείμαρροι προστείθονταν σε κάθε κάθετο δρόμο του, κατέκλυσε την Πανεπιστημίου.

 Ίσως η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ως τώρα με αφορμή την Απεργία Πείνας του Δ. Κουφοντίνα, αλλά με αιτία την αναγνώριση πλέον από μεγάλες μάζες του πληθυσμού του διάχυτου ψεύδους των θεαμάτων, μιας κυβέρνησης που όχι μόνον έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά συστηματικά επενδύει πλέον στην στρατηγική της έντασης για να συσπειρώσει τον κύριο όγκο των ακροδεξιών ψηφοφόρων της αλλά και οργανωμένα, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις της στα κινήματα και τον λαό, να καταστείλει κάθε πραγματική αντίσταση που φαίνεται πλέον ισχυρά να αναδύεται στις τάξεις του πληθυσμού και ειδικά των νέων ανθρώπων.

Η χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση κατέδειξε ξανά τον κύριο υπεύθυνο της πολιτικής βίας που μαστίζει την κοινωνία μας. Με την αστυνομία ουσιαστικά απούσα από την επαφή της με την διαδήλωση, αυτή,  παρόλο τον τεράστιο όγκο της, για ακόμα μία φορά παρέμεινε ειρηνική από την αρχή μέχρι το τέλος της. Κατέδειξε ότι η κοινωνική αντιβία που ασκείται σαν μέσο υπεράσπισης της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στην κρατική  καταστολή και την αστική βαρβαρότητα, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη όταν αυτή εφαρμόζεται

Η πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και ενάντια στην κρατική καταστολή της 11ης Μάρτη αποτέλεσε ένα σταθμό και μία προειδοποίηση.. Τα όρια εξαντλούνται, ο χείμαρρος της αγανάκτησης  που διογκώνεται μπορεί να παρασύρει τα πάντα και η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα αποτελεί κομβικό σημείο αυτού του γεγονότος.

Παραμένουμε σε εγρήγορση

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση

Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα αλλάξει και από εμάς.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ