Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Union Communiste Libertaire αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν τα τοπικά γραφεία της στη Λυών από ομάδα φασιστών το Σάββατο 20/3:

 

Το βιβλιοπωλείο μας, La Plume Noire (Μαύρο Φτερό), που βρίσκεται στην οδό rue Diderot 8, αποτέλεσε και πάλι στόχο επίθεσης από περίπου πενήντα κουκουλωμένους και οπλισμένους φασίστες. Η επίθεση έγινε στις 2 μ.μ. κατά το άνοιγμα του βιβλιοπωλείου και του συλλόγου “PESE” για τη συλλογή αγαθών βασικών αναγκών.

 

Περίπου 10 άτομα ήταν μέσα τη στιγμή της επίθεσης. Η επίθεση ήταν δειλή, βίαιη, όπως άλλωστε και η ακροδεξιά στη Λυών. Ευτυχώς, υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και ελπίζουμε ότι όσοι παρευρίσκονταν στο βιβλιοπωλείο θα ανακάμψουν γρήγορα από αυτήν την επίθεση.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την προέλευση της επίθεσης. Πρόκειται, πράγματι, για την ακροδεξιά της Λυών, ιδίως εκείνου του κομματιού που συνδέεται με τους ναζί χούλιγκαν των γηπέδων. Τα συνθήματα που ακούγονται στα βίντεο και ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Αυτή η επίθεση συνδέεται αδιαμφισβήτητα με τη διάλυση του Génération Identitaire (λευκή εθνικιστική, φασιστική οργάνωση) και με το κοινό μας αίτημα με άλλες οργανώσεις για το κλείσιμο του φασιστικού στεκιού τους  “la Τraboule” και του γυμναστηρίου τους “l’agogé”.

 

Αντιθέτως, για άλλη μια φορά μένουμε έκπληκτοι (στην πραγματικότητα όχι τόσο πολύ) με την ευκολία με την οποία 50 ένοπλοι φασίστες με κουκούλες μπορούν να διασχίσουν πολλές γειτονίες της πόλης, να επιτεθούν σε ένα στέκι στις 14:00, το μεσημέρι του Σαββάτου και να διαφύγουν χωρίς να ενοχληθούν από τις αστυνομικές αρχές. Ακούσαμε, ακόμη, και από την αστυνομία ότι η ομάδα των 50 φασιστών παρακολουθήθηκε μέσω των καμερών παρακολούθησης, αλλά δε συνελήφθησαν, επειδή ο αριθμός τους δεν ήταν αρκετά μεγάλος!!!!

 

Όπως και το 2016, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2020 (επίθεση σε εθελοντές του “PESE” μπροστά στο La Plume Noire), κατατέθηκε καταγγελία. Δεν ελπίζουμε σε κάτι μέσα από αυτό, αλλά ήταν μια απαραίτητη κίνηση, για να ανοίξουμε ξανά το συντομότερο δυνατό. Στεκόμαστε πάντα όρθιοι και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να διαδίδουμε τα ιδανικά και τις ιδέες μας μέσω του βιβλιοπωλείου μας La Plume Noire.

 

Από τη μεριά μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε το κλείσιμο των φασιστικών στεκιών και ειδικά εκείνων των identitaires (βλ. Génération Identitaire). Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις δράσεις που βλέπουμε ως πολιτική απάντηση σε αυτήν την επίθεση.

 

Θα βρεθούμε και πάλι σύντομα στους αγώνες! Ο φασισμός δε θα περάσει!

 

Επισυνάπτουμε σε αυτό το δελτίο τύπου το βίντεο που τραβήχτηκε από γείτονες, τους οποίους και ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους. Όπως μπορείτε να δείτε, το πανό που υπάρχει στο βίντεο δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τον χαρακτήρα της επίθεσης. Επίσης, ο ναζιστικός χαιρετισμός και οι ύμνοι που ακούγονται στο βίντεο είναι ίδιοι με αυτούς που ακούγονται συχνά κοντά στο “la Traboule” και στο γήπεδο από τους χούλιγκαν ναζί.

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ