Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά (Video & Φωτογραφίες). Είναι ευρέως γνωστό ότι στην Τουρκία οποιαδήποτε αντιπολίτευση αντιμάχεται τα ταξικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης είναι απαγορευμένη και οποιαδήποτε εκδήλωση ταξικής διαμαρτυρίας βρίσκεται αυτόματα στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Φέτος οι κινητοποιήσεις και οι εορτασμοί για την Εργατική Πρωτομαγιά απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν. Εντούτοις, το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστικές εμπροσθοφυλακές του δεν αναστέλλουν τον αγώνα τους, διότι η ταξική πάλη δε γίνεται να μπει στον πάγο.

Παρά τις απαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία και τη βεβαιότητα της κατασταλτικής παρέμβασης του κράτους, ενώσεις εργατών και νεολαίας, οργανώσεις αναρχικών και κομμουνιστών πραγματοποίησαν συμβολικές μικρές συγκεντρώσεις και πορείες, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα για τον οποίο οδηγήθηκαν στην κρεμάλα 4 αναρχικοί, συνδικαλισμένοι εργάτες, στο Σικάγο πριν από 134 χρόνια.

Η αστυνομία επιτέθηκε σε όσους διαδηλωτές αψήφισαν τις κρατικές απαγορεύσεις και πραγματοποίησε αθρόες συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής στην Κωνσταντινούπολη έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 204 συλλήψεις. Άγνωστος είναι ως τώρα ο αριθμός των συλληφθέντων διαδηλωτών στην Άγκυρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέλη του Λαϊκού Μετώπου και 19 μέλη της Επαναστατικής Αναρχικής Ομοσπονδίας (DAF).

Χαιρετίζουμε και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τους συναγωνιστές που αναμετρήθηκαν σήμερα με την κρατική καταστολή υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τέτοιες κινήσεις αδιαμφισβήτητα ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση και την αγωνιστική φλόγα των όπου γης καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης, αντίστασης, αγώνα και οργάνωσης των εργατών. Ό,τι και να κάνουν τα κράτη και τα αφεντικά, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων

Τουρκία: Καταστολή των κινητοποιήσεων


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ