Murat Karayilan: Οι αντάρτες αποσοβούν τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους με δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα. Ο Murat Karayilan, μέλος.

Murat Karayilan: Οι αντάρτες αποσοβούν τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους με δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα

από | 2 Ιούν, 2021

Murat Karayilan: Οι αντάρτες αποσοβούν τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους με δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα

Ο Murat Karayilan, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), έκανε ορισμένες δηλώσεις στον κουρδικό ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat σχετικά με τις τωρινές εξελίξεις του κοινωνικού απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού. Παρακάτω ακολουθεί ένα εκτενές απόσπασμα των δηλώσεών του.

Ο λαός μας στην Ευρώπη ζητά μέσω διαδηλώσεων να διαγραφεί το PKK από τη «λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων». Αυτό είναι πολύ σωστό. Όσο οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν τον κουρδικό απελευθερωτικό αγώνα ως τρομοκρατικό, το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει την πολιτική άρνησης, θα συνεχίσει να σφαγιάζει τον κουρδικό λαό και να χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα. Η Τουρκία λαμβάνει την έγκριση να ενεργεί καθ’ αυτόν τον τρόπο, (και) επειδή το PKK βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αγώνας μας πρέπει να διεξαχθεί σε διάφορα μέτωπα. Ίσως να μην τάσσονται εντελώς όλα τα κράτη υπέρ του τουρκικού κράτους στο εγχείρημά του καταστρέψει το Κουρδιστάν και να πραγματοποιήσει γενοκτονία. Ωστόσο, όλοι σκέφτονται τα δικά τους συμφέροντα και υποστηρίζουν την Τουρκία ως κράτος του ΝΑΤΟ για την υποτιθέμενη σταθερότητα της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, διανοίγουν τον δρόμο για τη δράση της Τουρκίας και το τουρκικό κράτος επωφελείται από αυτό. Προς το παρόν το τουρκικό κράτος εφαρμόζει μια νέα ιδέα, προκειμένου να προσπαθήσει να επιτύχει την καταστροφή όλων των κουρδικών κατακτήσεων. Σε αυτήν την ιδέα βασίζεται ο τρέχων πόλεμος.

Η τουρκική κρατική τρομοκρατία κυβέρνησε το Κουρδιστάν επί 96 χρόνια. Υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας ενάντια σε αυτόν τον κρατικό τρόμο. Ως λαός θέλουμε να προστατεύσουμε τα φυσικά μας δικαιώματα. Γι ‘αυτό αγωνιζόμαστε. Η δική μας αντίσταση είναι κοινωνικά δίκαιη. Κάθε λαός σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έκανε το ίδιο, εάν βρισκόταν υπό κατοχή, όπως το Κουρδιστάν. Η αυτοπροστασία είναι προϋπόθεση για ύπαρξη. Μας αποκαλούν, όμως, τρομοκράτες, παρόλο που εμείς αμυνόμαστε ενάντια στον κρατικό τρόμο. Είναι γεγονός ότι τα ηγεμονικά κράτη μάς έβαλαν στους τρομοκρατικούς καταλόγους τους λόγω δικών τους συμφερόντων.

Το κέντρο Τύπου του HPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού, ο στρατιωτικός βραχίωνας του PKK) δημοσίευσε μια μηνιαία πολεμική έκθεση πριν από λίγες ημέρες. Οι τρέχουσες επιθέσεις κατά των Avashîn, Zap και Metîna στο Νότιο Κουρδιστάν είναι η συνέχιση μιας εχθρικής αντίληψης. Ως μέρος της ίδιας ιδέας πολλές περιοχές στο Xakurke έχουν ήδη καταληφθεί και ο τουρκικός στρατός έχει δημιουργήσει εκεί βάσεις. Το Heftanîn έχει επίσης καταληφθεί. Άρα πρόκειται για μια ιδέα που περιλαμβάνει την εισβολή στο Νότιο Κουρδιστάν σιγά-σιγά. Τώρα, για πρώτη φορά, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί όπλα όπως τανκς, χειροβομβίδες, βομβαρδιστικά, drone και ελικόπτερα σε μια τόσο ευρεία περιοχή. Οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν, από την άλλη πλευρά, πολεμούν με νέες τακτικές, και αυτό προκάλεσε την έκπληξη και την ακινητοποίηση του τουρκικού στρατού. Ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως το κατοχικό του σχέδιο. Κάποια μέρη μπορεί να έχουν καταληφθεί, αλλά ακόμη και εκεί ο τουρκικός στρατός δεν έχει πλήρη έλεγχο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και αξιοσημείωτο γεγονός. Πρόκειται για ένα κράτος που διαθέτει όλα τα τεχνικά μέσα της σύγχρονης εποχής και ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει οποιαδήποτε θέση. Έχουμε καταφέρει, όμως, να σταματήσουμε αυτό το κράτος. Τα αποτελέσματα του πολέμου είναι σημαντικά και πολύ ενδιαφέροντα από αυτή την άποψη.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε γνωστοί στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αυτό το θέμα. Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό κράτος δε δημοσιοποιεί τίποτα για αυτόν τον πόλεμο. Τα πάντα είναι κρυμμένα. Τίποτα δεν κοινοποιείται στον πληθυσμό, τίποτα δεν λέγεται ακόμη και στους στρατιώτες. Για παράδειγμα οι στρατιώτες πεθαίνουν κάπου. Τότε όλοι οι στρατιώτες απομακρύνονται από εκεί με ελικόπτερα και μπαίνουν καινούργια, αλλά οι νεοφερμένοι δεν γνωρίζουν ότι οι προκάτοχοί τους πέθαναν εκεί και τι συνέβη εκεί. Έτσι, το τουρκικό κράτος διεξάγει έναν πολύ μυστικό πόλεμο στον οποίο μετρά μεγάλες απώλειες. Αυτά καταγράφονται στην πολεμική αναφορά του HPG.

Οι τωρινές στρατιωτικές συρράξεις εκτυλίσσονται για πάνω από 36 μέρες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν καταληφθεί ακόμα. Ο εχθρός αγωνίζεται μάταια επί 36 ημέρες στη Zendûra, στο Mervanos και σε άλλες περιοχές στο Avashîn. Αυτή η αντίσταση αντιπροσωπεύει μια νέα κατάσταση στην ιστορία του αγώνα. Ο αντάρτης της ελευθερίας του Κουρδιστάν με τις νέες τακτικές του οδηγεί στην αποτυχία την πιο σύγχρονη τεχνολογία όπλων. Αυτές οι τακτικές μας είναι προικισμένες από την ιδεολογία και τον τρόπο σκέψης του ηγέτη μας Αμπντουλάχ Οτζαλάν και ενέχουν αποφασιστικότητα, θάρρος και θέληση να υποστούμε θυσίες. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα του τρέχοντος πολέμου. Ο τουρκικός στρατός κάνει μαζική χρήση όλων των τεχνικών μέσων σε καθημερινή βάση και ακόμα δεν μπορεί να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τι μας δείχνει αυτό; Μας δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου.

Φυσικά, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα πάντα εδώ. Τα αποτελέσματα πρέπει να αξιολογούνται από ανεξάρτητους παρατηρητές και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες. Αν θέλαμε να σχολιάσουμε, θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι είμαστε μονόπλευροι. Αλλά αυτό που γίνεται από μεγάλους ήρωες στα Όρη Zagros, στο Avashîn, το Zap και το Metîna σήμερα είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό και νέο πράγμα. Το θάρρος και η δημιουργικότητα των νεαρών γυναικών και ανδρών από το Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένων των Αράβων και των Τούρκων ανταρτών μέσα στις τάξεις τους, μπορούν να παράγουν μόνο τον μεγαλύτερο σεβασμό.

Τα σημερινά αποτελέσματα στο Avashîn, στο Zap και το Metîna είναι συνέχεια της νίκης στο Gare. Το τουρκικό κράτος δεν μπορούσε να κρύψει την πανωλεθρία του στο Gare και ο Ερντογάν αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αποτυχία. Αυτό ήταν ένα μάθημα για το τουρκικό κράτος και μετά από αυτήν του την εμπειρία όλα διατηρούνται κρυφά σήμερα. Και εδώ τα αποτελέσματα αποδεικνύονται παρόμοια με αυτά στο Gare, ίσως ακόμη μεγαλύτερα σε ορισμένες περιοχές, αλλά το τουρκικό κράτος τα αποκρύπτει. Όπως είπα, δεν θέλω να προχωρήσω πολύ περισσότερο. Υπάρχουν συνεχείς δηλώσεις του HPG, αλλά οι παρατηρητές πρέπει πραγματικά να έρθουν εδώ και να δουν από μόνοι τους. Ακόμα κι αν γίνεται από απόσταση, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ορατά και να αξιολογούνται.

Στον σημερινό πόλεμο οι Κούρδοι αντάρτες, με εκπαιδευμένες ομάδες, χρησιμοποιούν όλο το πλάτος και το βάθος της περιοχής με δημιουργικό τρόπο. Από αυτή την άποψη, ξεκίνησε μια νέα εποχή για τους αντάρτες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλους τους αντάρτες παγκοσμίως. Χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι. Οι αντάρτες χρησιμοποιούν, επίσης, υπόγειες σήραγγες. Αυτό είναι κάτι νέο για αυτούς. Με αυτές τις νέες μεθόδους η τεχνολογία του εχθρού γίνεται ακίνδυνη. Αυτή είναι η δεύτερη πλευρά αυτού του πολέμου.

Τρίτον, οι αντάρτες δεν αγωνίζονται μόνο στο έδαφος και υπόγεια, αλλά και στον αέρα.Οι Μονάδες Αεράμυνας της Μάρτυρος Ντελάλ παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ. Ο εχθρός μιλάει πολύ για αυτές τις μονάδες. Ο λαός μας μπορεί, επίσης, να φιλοπερίεργος, αλλά το τουρκικό κράτος ρωτά μόνο: «Ποιος βοήθησε, από πού έρχονται;» Δε θέλουμε να μοιραστούμε τα πάντα, φυσικά, αλλά μπορώ να πω τα εξής: Όλοι θα εκπλαγούν με το δημιουργικό επίπεδο των ανταρτών του ΡΚΚ στα βουνά.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Χουλουσί Ακάρ, Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, πρόσφατα απαρίθμησε προσωπικά όλα τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας. Είπε, «Χρησιμοποιείτε το όπλο Zagros». Και ποιος παρήγαγε αυτό το όπλο; Είναι κουρδικής παραγωγής και φτιάχνεται στα βουνά του Κουρδιστάν. Είναι ένα τόσο ισχυρό όπλο που έχει τραβήξει την προσοχή κυβερνητικών αξιωματούχων. Επομένως, δε χρειαζόμαστε βοήθεια από τα κράτη. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα οι ίδιοι. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που χρησιμοποιείται από τις μονάδες αέρα κατασκευάζεται, επίσης από εμάς, όπως θα γίνει σαφέστερο στο μέλλον.

Σε αυτόν τον πόλεμο οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν έχουν αποδείξει για άλλη μια φορά την αντοχή και τη δύναμή τους, παρά την προηγμένη τεχνολογία του εχθρού. Αυτό είναι γεγονός.

Πηγή: ANF

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...