Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης μπλοκάρουν ισραηλινό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Όκλαντ της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία: μέσω της σελίδας Twitter AROC)

Οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Όκλαντ των ΗΠΑ αρνήθηκαν να εκφορτώσουν ένα ισραηλινό φορτηγό πλοίο στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας μποϊκοτάζ κατά των ισραηλινών φρικαλεοτήτων εναντίον των Παλαιστινίων.

Οι αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους Αμερικανοί που διαμαρτύρονται για την ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας απαγόρευσαν στο ισραηλινό πλοίο που αγκυροβόλησε την Παρασκευή το πρωί στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια να εκφορτώσει το φορτίο του, αναγκάζοντάς το να εγκαταλείψει το λιμάνι των ΗΠΑ.

Άμαχοι στη Γάζα στοχεύονται αδιακρίτως από ισραηλινές βόμβες Πάνω από μία εβδομάδα στην ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων πυραύλων ακριβείας στο Ισραήλ.

Σε μια επίδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό μετά την ισραηλινή επιθετικότητα στη Γάζα, οι διαδηλωτές κράτησαν πανό και κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες προς υποστήριξη του κινήματος για την επιβολή οικονομικού μποϊκοτάζ στο ισραηλινό καθεστώς.

“Κάντε πίσω, κάντε πίσω! Θέλουμε Ελευθερία, Ελευθερία! Όλες αυτές οι σιωνιστικές επιθέσεις, δεν τους χρειαζόμαστε, δεν τους χρειαζόμαστε », φώναζαν οι διαδηλωτές, ζητώντας από το ισραηλινό φορτηγό πλοίο που χειρίζεται η ZIM να εγκαταλείψει το λιμάνι.

«Παρακολουθούμε ένα ισραηλινό πλοίο – το ZIM Volans – που πέρασε πάνω από 2 εβδομάδες στη ανοιχτή θάλασσα, ανίκανο να ελλιμενιστεί, λόγω του φόβου αυτής ακριβός της διαμαρτυρίας. Τώρα είναι εδώ, ενώ είναι εδώ, δημιουργούμε μια κοινότητα αλληλεγγύης και αντίστασης. Wassim,  @AROCBayArea  #BlockTheBoat  #ShutdownApartheid  pic.twitter.com/lSMLbkzXos – GGJ (@ggjalliance)  4 Ιουνίου 2021
«Στόχος μας σήμερα είναι να δείξουμε στην πόλη του Όκλαντ ότι δεν επιτρέπουμε να υπάρξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με το Ισραήλ και δεν θα επιτρέψουμε να εισέλθουν χρήματα απο το απαρτχάιντ στην πόλη μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Wassim Hage, εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

«Η δράση είναι μέρος ενός διεθνούς κινήματος αποκλεισμών σε πόλεις λιμάνια σε όλο τον κόσμο που θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Hage, τα μέλη του International Longshore and Warehouse’s Union Local 10 ήταν ανάμεσα στους πiκετοφόρους στο λιμάνι ως «μια τεράστια επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ οργανωμένων εργαζομένων και του αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Μετά τη νίκη μας εναντίον του ισραηλινού πλοίου ZIM σήμερα το πρωί, το Bay Area συγκεντρώνεται ξανά στο Middle Harbour Shoreline Park στο λιμάνι του Όκλαντ για να αποτρέψει την εκφόρτωση του πλοίου. Όσο το πλοίο είναι εδώ, θα είμαστε και εμείς επίσης!  #BlockTheBoat  #BDS  #EndIsraeliApartheid  https://t.co/wES9cnytBD  pic.twitter.com/I8AOWMqA76 – AROC #BlocktheBoat (@AROCBayArea)  4 Ιουνίου 2021
Οι υπέρ των Παλαιστίνιων διαδηλωτές είχαν εμποδίσει το Βολάν να ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Όκλαντ για περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξής του.

Το Volans, το οποίο προφανώς κατευθυνόταν για το Λος Άντζελες σύμφωνα με ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που ανέφερε η electronicintifada, προσπάθησε να αποφύγει τους διαδηλωτές κατά του Ισραήλ.

«Αρνούμενοι να ξεφορτώσουν το ισραηλινό φορτίο, οι εργαζόμενοι του Όκλαντ ρίχνουν ένα κλειδί στην μηχανή της ισραηλινής οικονομίας και ασκούν πίεση στο ισραηλινό απαρτχάιντ», έγραψε στο Twitter η εβραϊκή φωνή για την ειρήνη.

«Κάθε μέρα που το πλοίο ZIM δεν μπορεί να εκφορτώσει, η μεγαλύτερη ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία χάνει εκατομμύρια [δολάρια]», πρόσθεσε η ομάδα.

Σε σχετικές ειδήσεις, οι λιμενεργάτες στη λιμενική πόλη Ντουρμπάν της Νότιας Αφρικής αρνήθηκαν να εκφορτώσουν φορτία από ένα ισραηλινό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων την Παρασκευή σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και σε διαμαρτυρία ενάντια στις εχθροπραξίες του Τελ Αβίβ στη Γάζα.

Οι υπέρ των παλαιστινίων ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη εκστρατεία κατά των ισραηλινών φρικαλεοτήτων εναντίον των πολιορκημένων Παλαιστινίων που υποφέρουν από τις επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες του Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας ανυπεράσπιστους αθώους πολίτες.

Το ισραηλινό καθεστώς ξεκίνησε έναν πόλεμο 12 ημερών κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 10 Μαΐου.

Ως αποτέλεσμα της βίαιης ισραηλινής επιθετικότητας, τουλάχιστον 248 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 66 παιδιών, με περισσότερους από 1.900 ανθρώπους τραυματίες.

Πηγή: https://counterinformation.wordpress.com/2021/06/05/us-port-workers-refuse-to-unload-israeli-ship/

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ