Κάτω το ωράριο λάστιχο – Ποτέ δουλειά τη Κυριακή! | Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

Όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι/ες, δεν επιλέξαμε ούτε τις ατομικές συμβάσεις, ούτε τους εξευτελιστικούς μισθούς μας, ούτε ένα αυθαίρετο υπερωριακό καθεστώς, ούτε και φυσικά τη δουλειά την Κυριακή.

Όλα αυτά μας τα επέβαλε με αποκλειστική της ευθύνη, η εργοδοσία της Public-Media Markt. Και με την έμμεση απειλή της απόλυσης ή και της μη ανανέωσης εργασιακής σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Οι τραγελαφικές δικαιολογίες της εργοδοσίας αποτελούν μαρτυρία νεοφιλελεύθερης πολιτικής ατζέντας που θα ζήλευε η ΝΔ. « Οι Αυξήσεις σημαίνουν απολύσεις», « Υπάρχουν υπάλληλοι που μας ζητάνε να δουλέψουν Κυριακή», «Λεφτά δεν υπάρχουν» και το πιο σημαντικό «δεν υπάρχει ανάγκη υπογραφής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»…..καθότι στους υπαλλήλους μάλλον αρέσουν οι χαμηλοί μισθοί, τα σπαστά και τα 10ωρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω των περιορισμών της Πανδημίας έφερε διευρυμένα ωράρια και διευκολύνσεις για το περαιτέρω άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Η ψήφιση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη από τη ΝΔ, στις 16 Ιούνη, ήλθε να νομοθετήσει του ευσεβής πόθους των εργοδοτών. To νομοσχέδιο δεν είναι άλλο παρά η αποκορύφωση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων όλων των περασμένων χρόνων.

Οι εργοδότες, ακόμα και οι ανταγωνιστές ανάμεσα τους, είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, όταν πρόκειται για τη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ίδια ενότητα χρειαζόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι/ες, αρχίζοντας πρώτα από τη συσπείρωση στο σωματείο μας.

Απαιτούμε:

Άμεση κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Σταθερό ωράριο εργασίας, κατάργηση των σπαστών ωραρίων

Όχι υπερωρίες πληρωμένες σε είδος

Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Συνεχίζουμε των αγώνα μας – συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας!

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ