Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στην πατριαρχία σε συναυλία στην Πάτρα. Απέναντι στην πατριαρχική βαρβαρότητα καμία γυναίκα μόνη…

Ιανουάριος 2020, Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη: Κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική παρενόχληση μεταναστριών από μπάτσους.

18 Μαρτίου 2020, Κηφισιά: Δολοφονία γυναίκας και της φίλης της από τον αστυνομικό πρώην σύζυγό της, ο οποίος τις πυροβόλησε σε δημόσια θέα με το υπηρεσιακό του όπλο.

4 Απρίλη 2021, Μακρυνίτσα: Δολοφονία της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδερφού της από το πρώην άντρα της.

11 Μαίου 2021, Γλυκά Νερά: Δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον άντρα της.

22 Ιουνίου 2021, Πετράλωνα: Ξυλοδαρμός και βιασμός εργαζόμενης που πήγε να καθαρίσει σπίτι.

10 Ιουλίου 2021, Ηλιούπολη: 18χρονη κοπέλα καταφέρνει να αποδράσει από σπίτι που την κρατούσε έγκλειστη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε συστηματικά μπάτσος, στον οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να σωθεί από τον πατέρα της που τη βίαζε από τα 11.

17 Ιουλίου 2021, Φολέγανδρος: Δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, Δάφνη: Δολοφονία 35χρονης γυναίκας με μαχαιριές από τον άντρα της

Αυτά αποτελούν μόνο τα πιο ειδεχθή από ένα πλήθος αποτρόπαιων εγκλημάτων έμφυλης βίας, των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο διάστημα. Και αυτά μόλις 3 χρόνια μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που τάραξε τις ψυχές μας.

Λες και δεν μας φτάνει πως είμαστε αναγκασμένες να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα με μισθούς πείνας αδυνατώντας να επιβιώσουμε, λες και δεν μας φτάνει που πρέπει να δουλεύουμε σε σκατοδουλειές για να σπουδάσουμε, λες και δεν μας φτάνει που δεχόμαστε καταστολή σε κάθε μας απόπειρα διεκδίκησης χώρου και χρόνου ανάσας, λες και δεν μας φτάνει που πολλές από εμάς είμαστε έγκλειστες στις φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ακραίες συνθήκες συνωστισμού, που σήμερα εν μέσω πανδημίας είναι δολοφονικές, είμαστε αναγκασμένες να έρθουμε αντιμέτωπες και με την φυσική επίθεση στα σώματά και τις ψυχές μας από ένα καλά οργανωμένο καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που γεννά και συγκαλύπτει γυναικοκτόνους και βιαστές.

Όσο βαθαίνει η κρίση,  τόσο επιδεινώνεται  η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία, κι έτσι εντείνεται, σήμερα, με ραγδαίους ρυθμούς και η έμφυλη βία. Η σημερινή υγειονομική κρίση, με ό, τι αποτέλεσμα αυτή φέρει στην οικονομία άρα στις δικές μας πλάτες, ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι με τις προφανείς επιπτώσεις που έχει για χιλιάδες γυναίκες και παιδιά αλλά και η ολοφάνερη συγκάλυψη και ενορχήστρωση κυκλωμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από το κράτος, είναι όλα αυτά που ενισχύουν την επίθεση στα σώματα και τις ψυχές μας.

Όλη αυτή η συγκυρία διαμορφώνει ένα πλαίσιο λυσσαλέας επίθεσης στις γυναίκες, μιας επίθεσης που δεν μας αφήνει χώρο να ανασάνουμε. Δεν υπάρχει κάποιος, έξω από εμάς-τις γυναίκες και τους άντρες της τάξης μας-, να απευθυνθούμε για βοήθεια γιατί το κράτος και οι θεσμοί είναι αυτοί που συμπληρώνουν το παζλ της έμφυλης βίας και φροντίζουν για την αναπαραγωγή ενός συστήματος βίας και εξουσίας που σαπίζει.

Σε άλλες χώρες, σε άλλο χρόνο, σε αντίστοιχες συνθήκες της ίδιας επίθεσης, έγινε κεντρικό σύνθημα των γυναικών το «ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ», εμείς πρέπει να κρατήσουμε το «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!» που μέρες τώρα κοσμεί τα κέντρα των ελληνικών πόλεων. Δεν θα μας σκοτώσουν γιατί δε θα αφήσουμε καμία γυναίκα της τάξης μας μόνη απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, την κρατική επίθεση και την πατριαρχική βαρβαρότητα. Δεν θα μας σκοτώσουν γιατί θα βρούμε όλες αυτές τις γυναίκες που κακοποιούνται στο χώρο δουλειάς, στο σπίτι, στη γειτονιά και θα τις καλέσουμε σε κοινό αγώνα και οργάνωση ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο.

Να οργανωθούμε για να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο που γεννάει την έμφυλη βία, το μίσος, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, τις ασθένειες, τη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας

Σε έναν κόσμο που δεν μας χωράει να οργανωθούμε για να χτίσουμε συλλογικά τον κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους…

Καμία άλλη δολοφονημένη!

Πηγή: https://prwtovouliagynaikwn.wordpress.com/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ