Εκδίκηση, επιδρομές και καταστολή εναντίον Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές

Ισχυρή κατασταλτική εκστρατεία και τιμωρίες στον πολιορκημένο παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα ενάντια σε πάνω από 4.600 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, στις ισραηλινές φυλακές.

Η οργή των Ισραηλινών για τη διαφυγή 6 κρατουμένων, εξαπολύθηκε εναντίον του παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα ενάντια σε όσους κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές. Στρατιωτικές εισβολές, μεταγωγές, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί και διάφορες ποινές, όπως μείωση του χρόνου προαυλισμού, κλείσιμο των ντους και των πλυντηρίων, σκόπιμη χειροτέρευση της ποιότητας του φαγητού και άλλες κατασταλτικές ενέργειες, συντελέστηκαν στο πλαίσιο της ισραηλινής εκδίκησης και συλλογικής τιμωρίας, για κάθε πράξη αντίστασης από τους Παλαιστίνιους.

Η οργάνωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, γνωστή ως The Prisoners Club, επιβεβαίωσε την περασμένη Τετάρτη, ότι αυτό που συμβαίνει μέσα στις φυλακές είναι ένας πραγματικός πόλεμος που διεξάγει η ισραηλινή διοίκηση των φυλακών ενάντια στους ανυπεράσπιστους κρατούμενους, εκδικούμενη για την διαφυγή των 6 παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ένοπλες δυνάμεις καταστολής και ειδικές μονάδες του στρατού κατοχής ξεκίνησαν επιδρομές και μαζική καταστολή σε αρκετές φυλακές, με τις βιαιότερες να είναι στις φυλακές Νέγεφ και Ριμόν.

Η Λέσχη Φυλακισμένων εξήγησε ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έπρεπε να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το κατασταλτικό κύμα του ένοπλου στρατού με τα ίδια τους τα σώματα.

Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή διοίκηση φυλακών άρχισε να μεταφέρει όλους τους κρατούμενους από το τμήμα 6 των φυλακών Νέγκεβ σε άγνωστο προορισμό.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μαζική επιδρομή από τις δυνάμεις καταστολής στα τμήματα των φυλακών Rimon, κατά την οποία κλήθηκαν ειδικές μονάδες του στρατού κατοχής, εκτός από τις ειδικές μονάδες που συνήθως εκτελούν επιχειρήσεις καταστολής στις φυλακές.

Στη φυλακή Gilboa, από όπου διέφυγαν οι 6 κρατούμενοι, η διοίκηση της φυλακής κατέστειλε και μετέφερε τους κρατούμενους από το τμήμα 3 στις φυλακές Shata. Προηγουμένως, η διοίκηση των φυλακών μετέφερε τους κρατούμενους από το τμήμα 2 των φυλακών Gilboa σε διάφορες άλλες φυλακές.

Η φυλακή Ofer είναι επίσης πεδίο αντιπαράθεσης και ακραίας έντασης, μετά τις απειλές να αδειάσουν τέσσερα δωμάτια στο τμήμα 22 και την απομόνωση 34 κρατουμένων που μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Gilboa, στο τμήμα 18 της φυλακής.

Παράλληλα οι ισραηλινές δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, σε τέσσερις πόλεις, για να συλλάβουν τους έξι Παλαιστίνιους κρατούμενους που διέφυγαν από την φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γκιλμπόα, τη Δευτέρα.

Όπως καταγγέλθηκε από την  Παλαιστινιακή Λέσχη Κρατουμένων, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τους συγγενείς από έξι Παλαιστίνιους κρατούμενους, που διέφυγαν από μια φυλακή στο βόρειο Ισραήλ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερις συγγενείς των δραπετών στις πόλεις Arraba και Ya’bad, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι στις πόλεις Arraba, Ya’bad, Bir al Basha και Deir Abu Da’if, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Οι έξι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι διέφυγαν την περασμένη Δευτέρα μέσω σήραγγας στη φυλακή υψηλής ασφάλειας Gilboa, στο βόρειο Ισραήλ.

Ενώ η απόδραση ειδώθηκε ως “μεγάλη νίκη” από τις παλαιστινιακές δυνάμεις, στο Ισραήλ θεωρήθηκε ως απαράδεκτη αποτυχία.

Οι Παλαιστινιακές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Λέσχη Φυλακισμένων, κάλεσαν επειγόντως τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα, για να τερματιστούν οι επιθέσεις και οι τιμωρίες εις βάρος κρατουμένων, τονίζοντας ότι η συνέχιση αυτής της κλιμάκωσης θα οδηγήσει σε συγκρούσεις και θα βάλει την σωματική ακεραιότητα και τις ζωές των κρατουμένων σε κίνδυνο.

Εχθές ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε διάφορα μέρη και πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς οι Παλαιστίνιοι συνέχισαν τις μαζικές διαδηλώσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που φυλακίστηκαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Wafa, διαδηλώσεις και συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο προσφυγικό στρατόπεδο Arroub, βόρεια της Χεβρώνας, στην πόλη Dura, νότια της Χεβρώνας και στην πόλη al-Khader, νότια της Βηθλεέμ.

Πηγή:  PalestinaLibre.org


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ