Η Τσιάπας στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου

από | 22 Σεπ, 2021

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕΞΙΚΟ

 

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021.

ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ:

ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:

ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Πρωτο. Tην 11η σεπτεμβριου του 2021, κατα τις πρωινες ωρες και τη στιγμη που η αεροπορικη ζαπατιστικη αντιπροσωπεια βρισκοταν στην πολη του μεξικο, μελη της orcao, παραστρατιωτικης οργανωσης στην υπηρεσια της κυβερνησης της πολιτειας τσιαπας, απηγαγαν τους συντροφους σεμπαστιαν νουνιες περες και χοσε αντονιο σαντσες χουαρες, αυτονομες αρχες του συμβουλιου καλης διακυβερνησης της πατρια νουεβα της τσιαπας.

Η οrcao (tοπικη οργανωση καφεκαλλιεργητων του οκοσινγκο) ειναι μια πολιτικο-στρατιωτικη οργανωση, εχει στολες, εξοπλισμο, οπλα και εγκαταστασεις, αποκτημενα με τα χρηματα που λαμβανουν απο τα κοινωνικα προγραμματα. Απο αυτα κρατουν τα μισα και τα υπολοιπα τα δινουν στους δημοσιους υπαλληλους για να διαδιδουν οτι εφαρμοζουν την κρατικη πολιτικη βοηθειας για τους πολιτες. Με αυτα τα οπλα πυροβολουν καθε βραδυ εναντια στην ζαπατιστικη κοινοτητα moises και gandhi.

O ezln περιμενε με υπομονη ωσπου να εξαντλησει ολους τους πιθανους διαυλους για τη λυση. Ενω η κυβερνηση της πολιτειας τσιαπας σαμποταρε και καθυστερουσε την απελευθερωση, ηταν οι οργανωσεις υπερασπισης των ανθρωπινων δικαιωματων και η καθολικη εκκλησια αυτοι που εκτιμησαν με ακριβεια αυτο που θα μπορουσε να συμβει.

Δευτερο. Οι συντροφοι στερηθηκαν την ελευθερια τους για 8 ημερες και απελευθερωθηκαν σημερα, 19 σεπτεμβριου του 2021, χαρη στην παρεμβαση των εφημεριων του σαν κριστομπαλ ντε λας κασας και του οκτσουκ, οι οποιοι ανηκουν στη μητροπολη του σαν κριστομπαλ. Απο τους συντροφους αφαιρεσαν εναν ασυρματο και 6000 πεσος μετρητα που ανηκουν στο συμβουλιο καλης διακυβερνησης.

Τριτο. Το εγκλημα της απαγωγης τιμωρειται συμφωνα τοσο με τους νομους της κακης κυβερνησης οσο και με τους ζαπατιστικους νομους. Ενω η κυβερνηση της τσιαπας καλυπτει και ενθαρρυνει αυτα τα εγκληματα, και δεν κανει τιποτα, ο ezln προχωρησε στη ληψη των αναγκαιων μετρων για να ελευθερωσει τους απαχθεντες και να συλλαβει και να τιμωρησει τους υπευθυνους του εγκληματος.

Τεταρτο. Αν η συγκρουση αυτη δεν κλιμακωθηκε μεχρι να φτασει σε μια τραγωδια, ηταν χαρη στους εφημεριους που αναφερθηκαν, τις οργανωσεις ανθρωπινων δικαιωματων και τις κινητοποιησεις που εγιναν στο μεξικο και κυριως στην ευρωπη.

Πεμπτο. Η α-κυβερνηση του ρουτιλιο εσκανδον, κανει οτι ειναι δυνατον ωστε να αποσταθεροποιησει τη νοτιοανατολικη πολιτεια της τσιαπας.

Kαταστελλει με αφθονη βια τους normalistasi

Σαμποταρει τις συμφωνιες που εχουν παρθει μεταξυ των δημοκρατικων εκπαιδευτικων και της ομοσπονδιακης κυβερνησης, αναγκαζοντας τους δασκαλους να παρουν την αποφαση να κινητοποιηθουν ριζοσπαστικα για την τηρηση αυτων των συμφωνιων.

Οι συμμαχιες της με τους ναρκεμπορους προκαλουν τις ιθαγενικες κοινοτητες να φτιαξουν ομαδες αυτοπροστασιας γιατι η κυβερνηση δεν κανει τιποτα για να προστατευσει τη ζωη, την ελευθερια και τα αγαθα των κατοικων. Η κυβερνηση της τσιαπας οχι μονο καλυπτει τις συμμοριες των ναρκεμπορων αλλα επισης ενθαρρυνει, προωθει και χρηματοδοτει τις παραστρατιωτικες ομαδες, οπως αυτες που επιτιθενται συνεχως στις κοινοτητες αλνταμα και σαντα μαρτα.

Φερνει εις περας μια πολιτικη εμβολιασμου, επιτηδες αργη και ανοργανωτη η οποια προκαλει δυσαρεσκεια στον αγροτικο πληθυσμο και η οποια δεν θα αργησει πολυ να εκραγει. Εντωμεταξυ ανεβαινει το νουμερο των νεκρων απο covid στις κοινοτητες, χωρις να δινει σημασια.

Οι υπαλληλοι τους, κλεβουν οτι μπορουν απο τον κρατικο προυπολογισμο. Ίσως προετοιμαζονται για μια καταρρευση της ομοσπονδιακης κυβερνησης ή στοιχηματιζουν σε μια αλλαγη κομματος στην εξουσια.

Τωρα, προσπαθησε να σαμποταρει την αναχωρηση της ζαπατιστικης αντιπροσωπειας που συμμετεχει στο ταξιδι για τη ζωη, κεφαλαιο ευρωπη, διαταζοντας τους παραστρατιωτικους της orcao την απαγωγη των συντροφων μας, αφηνοντας ατιμωρητο το εγκλημα και προσπαθωντας να προκαλεσει μια αντιδραση του ezln με σκοπο να αποσταθεροποιησει μια πολιτεια, η διακυβερνηση της οποιας κρεμεται απο μια κλωστη.

Εκτο. Aν ο σκοπος του pvem (πρασινο οικολογικο κομμα του μεξικο) ειναι να προκαλεσει ενα προβλημα που θα εχει διεθνεις επιπτωσεις και επισης να αποσταθεροποιησει το καθεστως που βρισκεται στην εξουσια, ειναι καλυτερο να ανατρεξει στη διαβουλευση για την ανακληση της εξουσιας.

Το pvem ειναι ενα απο τα ονοματα που χρησιμοποιει ο παλιος priismoii ( σε αυτα τα εδαφη. Καποιες φορες λεγεται pan, αλλες φορες λεγεται prd, τωρα pvem, ασχημα μεταμφιεσμενο σε κινημα εθνικης αναγεννησης. Ειναι οι ιδιοι εγκληματιες με πριν και τωρα ειναι κομματι του κακου, που ονομαζεται «αντιπαλο» κινημα, ως η «5η φαλαγγα» στον τεταρτο μετασχηματισμο iii.

Οι υπευθυνοι ειναι : ρουτιλιο εσκανδον και βικτορια σεσιλια σαντσες.

Αν αυτο που θελουν ειναι να καθαιρεσουν τη σημερινη ομοσπονδιακη κυβερνηση ή να της προκαλεσουν δυσκολιες ως αντιποινα για τις δικαστικες αποφασεις που εχουν εναντιον τους, ή παιζουν σε μια απο τις παραταξεις που ανταγωνιζονται για τη διαδοχη του 2024, ας χρησιμοποιησουν τα νομιμα καναλια στα οποια εχουν προσβαση και ας σταματησουν να παιζουν με τη ζωη, την ελευθερια και τα αγαθα των κατοικων της τσιαπας. Να ψηφισουν και να καλεσουν σε ψηφο για την ανακληση της εξουσιας και να σταματησουν να παιζουν με τη φωτια γιατι θα καουν.

Εβδομο. Καλουμε την ευρωπη των απο τα κατω και αριστερα και την έκτη εθνικη και διεθνη να διαμαρτυρηθει μπροστα στις πρεσβειες και τα προξενεια του μεξικο και στα κυβερνητικα κτιρια, για να απαιτησει να σταματησουν τωρα τις προκλησεις και να εγκαταλειψουν την ειδωλοποιηση του θανατου την οποια εκφραζουν. Η ημερομηνια ειναι η 24η σεπτεμβριου του 2021.

Μπροστα στη δραση και τις παραλειψεις των κρατικων και ομοσπονδιακων αρχων θα παρουμε τα καταλληλα μετρα για να εφαρμοστει η δικαιοσυνη στους εγκληματιες της orcao και τους υπαλληλους που τους προστατευουν.

Αυτο ειναι ολο. Την επομενη φορα δεν θα υπαρξει πια ανακοινωση. Δηλαδη δεν θα υπαρξουν λογια, αλλα πραξεις.

 

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικό.
Στο όνομα της Παράνομης Ιθαγενικής Επαναστατικής Επιτροπής

Εξεγερμένος Υποδιοικητής Γκαλεάνο

 

i Φοιτητικό κίνημα παιδαγωγών του Μεξικό, μέλη του οποίου είναι οι 43 εξαφανισμένοι της Αγιοτσινάπα

ii Αναφορά στις ιδέες και τους υποστηρικτές του PRI-Θεσμικό Επαναστατικό κόμμα

iii Ο λεγόμενος «τέταρτος μετασχηματισμός» της κεντροαριστερής κυβέρνησης του López Obrador παρουσιάζεται ως η συνέχεια των τριών προηγούμενων: της ανεξαρτησίας, της μεταρρύθμισης και της επανάστασης του 1910

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

«Οι Πειρασμοί της Αγροτικής Δημαγωγίας»

«Οι Πειρασμοί της Αγροτικής Δημαγωγίας» Ⅰ Πριν από πολλά χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, το 1931 είχε κυκλοφορήσει η πρωτοποριακή, για την εποχή της, μελέτη του Κ(ωνσταντίνου) (Δημητρίου). Καραβίδα με τίτλο «Αγροτικά» και υπότιτλο «Μελέτη Συγκριτική». Το «επίμετρον Δ΄»...

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ)

Ενημέρωση από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τα 49 συλληφθέντα άτομα (+ βίντεο/φωτορεπορτάζ) Αναβλήθηκε η αυτόφωρη δίκη των 49 ατόμων για τις 29 Μαρτίου. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στις...

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα άτομα της 16ης Μαρτίου Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα για την σημερινή πρόταση της εισαγγελίας και την παράταση της κράτησης τους. "Μετά από πρόταση της εισαγγελίας, η κράτησή μας παρατάθηκε και τη σημερινή μέρα, καθώς μάλιστα μας...

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καταστροφές από την αστυνομία στη ΣΘΕ ΑΠΘ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Οι συντονιστικές επιτροπές των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού και Γεωλογικού καταγγέλλουν πως μετά την επιχείρηση εκκένωσης της φοιτητικής κατάληψης του κτιρίου, οι...

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και 3 συλλήψεις (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24

[Βίντεο] Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) | Αθήνα, 16-3-24 https://youtu.be/bPcPsKvRs8M Το Σάββατο ήταν μια καλή μέρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στη νοικοκυρεμένη Ελλάδα 2.0. Πέρα από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΒΕΟΔ EFOOD – Συλλογική σύμβαση εργασίας Γιατί η efood με κέρδη 55,1 εκ. ευρώ δίνει τον κατώτατο βασικό μισθό στους διανομείς και δεν υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Διεκδικούμε: Αυξήσεις στους μισθούς Επίδομα επικινδυνότητας / γάμου / πολυετίας Η...

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία λένε τα 49 συλληφθέντα άτομα από τη ΣΘΕ ΑΠΘ Ανακοίνωση εξέδωσαν μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ τα 49 συλληφθέντα άτομα από την κατασταλτική επιχείρηση και την εισβολή της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών...

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κατασταλτική επιχείρηση με 49 συλλήψεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Με διμοιρίες ΜΑΤ και τη συνδρομή ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) στο ΑΠΘ. 49 άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΘ. Για μια ακόμα...

Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο Σήμερα στις 16/3, στα πλαίσια ημέρας επανοικειοποίησης του Πλατάνου που πραγματοποιούνταν από τον σύλλογο φυσικού ,στο βιολογικό του ΑΠΘ και ενώ το τμήμα φυσικού, όπως και άλλα τμήματα της ΣΘΕ τελούσε...

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: ΤΡΙΤΗ 19...