Φεστιβάλ αλληλεγγύης για τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, Σάββατο 16/10, Κηπάκι της Τσαμαδού

Καλούμε για συμμετοχή στο φεστιβάλ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, που είναι πολιτικοί κρατούμενοι και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2020 και καταδικάστηκαν συνολικά σε 333 χρόνια φυλάκισης, σε μια πολιτική δίκη, που έδωσε μια εκδικητική απόφαση.

Η δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών έκαστος, δεν ήταν μια δίκαιη δίκη σύμφωνα, ακόμα και με τους νόμους του αστικού κράτους. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που υπαγορεύτηκε, από τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ, τον τούρκικο φασισμό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να εκφοβίσει τους επαναστάτες από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα και να αποτρέψει τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες τους. Το Δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις 19 Ιουλίου, έλαβε μια πολιτική απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά τους αστικούς νόμους και τις καθολικές αρχές του δικαίου, σφετερίζοντας τα δικαιώματα τους στην υπεράσπιση και τη δίκαιη δίκη.

Αυτή η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του τουρκικού φασισμού, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας τους ορισμούς της «τρομοκρατίας» και τους «αντιτρομοκρατικούς νόμους» , που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση μόνο την πολιτική επιθυμία. Ακόμα και το γεγονός ότι κάνουν το σημάδι της νίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά την είσοδο και έξοδο από την αίθουσα του δικαστηρίου, είναι η απόδειξη για καταδίκη με τόσο βαριές ποινές. Επομένως, ξεκάθαρα, αυτή η δίκη ήταν μια πολιτική δίκη. Αυτή η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη, αυτή η αδικία πρέπει να τερματιστεί, οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως!

Καλούμε όλους και όλες, τους αντιφασίστες/τριες, τους αντιιμπεριαλιστές/τριες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, να πλαισιώσουν το φεστιβάλ μας, να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στις επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και στους λαούς. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Πρόγραμμα

18.00- Εκδήλωση-Ενημέρωση για την υπόθεση και την καμπάνια αλληλεγγύης.

Ομιλητές: Günay Dağ-Μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού
Πατρίκιος Πατρικουνάκος-Συνήγορος Υπεράσπισης

Θα παρέμβουν τηλεφωνικά οι πολιτικοί κρατούμενοι:

-Halil Demir, φυλακές Γρεβενών
-Πολύκαρπος Γεωργιάδης, φυλακές Λάρισας

Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

21.00- Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ρεμπέτικη, παραδοσιακή και λαϊκη μουσική.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
Λαϊκό Μέτωπο


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ