Η αστυνομία πραγματοποίησε 6 επιδρομές σε ακτιβιστές που αντιτίθενται στην Έκθεση Όπλων Λίβερπουλ AOC 2021, σύμφωνα με την ομάδα άμεσης δράσης και αλληλεγγύης Palestine Action . Η αστυνομική δράση ήταν μέρος μιας σειράς αντιποίνων και φάνηκε ότι σχεδιάστηκε για να εκφοβίσει ακτιβιστές και να αποτρέψει περαιτέρω αντιπολίτευση. Τέσσερις από τις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα, μερικές σε σπίτια με μικρά παιδιά. Η αστυνομία κατέσχεσε χρήματα, βιβλία και αφίσες. Ένας αριθμός ακτιβιστών συνελήφθη, συμπεριλαμβανομένων μερικών που δεν συμμετείχαν σε ενέργειες.

Η καταστολή έρχεται αφού ακτιβιστές της Παλαιστινιακής Δράσης κατέλαβαν το ACC Arena που ανήκε στο συμβούλιο, με δύο ακτιβιστές να καταλαμβάνουν τη στέγη του κτιρίου τη Δευτέρα-το βράδυ πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης. Η αντίθεση στην έκθεση όπλων AOC είναι μέρος μιας τρέχουσας εκστρατείας άμεσης δράσης εναντίον εταιρειών που συμμετέχουν στη δολοφονία και τον ακρωτηριασμό αμάχων σε όλο τον κόσμο. Σε απάντηση στην κατοχή της Δευτέρας, η αστυνομία του Λίβερπουλ καθιέρωσε μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από την έκθεση όπλων, εμποδίζοντας τους κατοίκους του Λίβερπουλ να διαμαρτυρηθούν για τη διάσκεψη του θανάτου που πραγματοποιείται στην πόλη τους.

Η AOC περιγράφει τον εαυτό της ως «έναν οργανισμό για άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW), τις Επιχειρήσεις Διαχείρισης Ηλεκτρομαγνητικού Φάσματος, τις Κυβερνοηλεκτρομαγνητικές Δραστηριότητες (CEMA), τις Λειτουργίες Πληροφοριών (IO) και άλλες δυνατότητες που σχετίζονται με πληροφορίες». Η έκθεση φιλοξένησε εκθέτες από εταιρείες όπλων και παρουσίασαν ομιλητές από όλο το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικοτήτων από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και τους αμυντικούς γίγαντες Raytheon. Η Elbit Systems, από καιρό στόχος της Παλαιστινιακής Δράσης, ήταν επίσης εκθέτρια στην εκδήλωση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μια μακρά άδολη ιστορία υπεράσπισης των εκθέσεων όπλων. Το 2017, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν για μια εβδομάδα δράσεων κατά της ετήσιας έκθεσης όπλων DSEI στο Λονδίνο. Με την αναμενόμενη ψήφιση του πλέον διαβόητου νομοσχεδίου για την αστυνομική καταστολή, πιθανόν σε ακόμη πιο περιοριστική μορφή, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερους περιορισμούς για ακτιβιστές, προστατεύοντας περαιτέρω τη βιομηχανία όπλων από την αντιπολίτευση. Τέτοιοι περιορισμοί θα απαιτήσουν αυξημένη ικανότητα οργάνωσης από ακτιβιστές. Εάν δεν είστε ήδη, εμπλακείτε στον αγώνα.

πηγή: https://freedomnews.org.uk/2021/10/15/activists-opposing-arms-fair-hit-with-police-raids/


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ