Εκδήλωση, ενημέρωση & συζήτηση με διωκόμενους αγωνιστές που έχουν κληθεί από το κράτος για υποχρεωτική λήψη dna 

 

Τον περσινό Νοέμβρη εν μέσω καραντίνας, απαγορεύσεων, καλλιέργειας του φόβου και κατά τη διάρκεια lock out του πανεπιστημίου ενόψει του τριημέρου της 17ης Νοέμβρη και της αντίστοιχης διαδήλωσης, πραγματοποιείται κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ με στόχο τη διατήρηση του ανοιχτού χαρακτήρα του ιδρύματος στις κινητοποιήσεις. Κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης στις 13/11/20 συλλαμβάνονται 25 αγωνιστές και αγωνίστριες με πλημελληματικού τύπου κατηγορητήριο.

Από το φετινό Σεπτέμβρη, ωστόσο, η αστυνομία έχει αρχίσει να μοιράζει κλήσεις για υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση dna στους 13 βιολογικά άντρες που συνελήφθησαν στην κατάληψη της πρυτανείας, αλλά και σ’ έναν άλλο αγωνιστή, επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά του στην κατάληψη. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει ταύτιση γενετικού υλικού μεταξύ ενός άδειου μπουκαλιού που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν στα Εξάρχεια μετά από επίθεση κατά δελτάδων πριν 7 χρόνια, στις 7/12/14.

Όλοι οι σύντροφοι έχουν αποφασίσει να προβούν συλλογικά σε προσφυγή και να αρνηθούν να δώσουν dna, ρισκάροντας την έκδοση ενταλμάτων εις βάρος τους, καθώς και μία ενδεχόμενη απαγωγή.

υποχρεωτική λήψη dna

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ DNA ! ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ !

Σάββατο 23/10 στις 7μμ στην Κατάληψη Παραρτήματος

 

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ