NAC: Ένας νέος τρόπος λεηλασίας απο την Wall Street

από | 3 Νοέ, 2021

NAC: Ένας νέος τρόπος λεηλασίας. Η Wall Street λανσάρει την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων – για διεκδίκηση και δημιουργία εσόδων από όλα τα «φυσικά περιουσιακά στοιχεία» και τις «υπηρεσίες οικοσυστήματος».

Ένα έργο του πολυμερούς τραπεζικού συστήματος ανάπτυξης, το Ίδρυμα Ροκφέλερ και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δημιούργησαν πρόσφατα μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα θέσει προς πώληση, όχι μόνο τον φυσικό κόσμο, αλλά και τις διαδικασίες που στηρίζουν όλη τη ζωή υπό το πρόσχημα της προώθησης « βιωσιμότητας.”

της Whitney Webb Οκτώβριος 2021 Συγγραφέας στο Unlimited Hangout

Τον περασμένο μήνα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και ένα συνοδευτικό όχημα εισαγωγής με σκοπό «να διατηρήσει και να αποκαταστήσει τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία που τελικά υποστηρίζουν την ικανότητα να υπάρχει ζωή στη Γη».

Ονομάζεται εταιρεία φυσικών περιουσιακών στοιχείων ή NAC, και θα επιτρέψει τη δημιουργία εξειδικευμένων εταιρειών «που κατέχουν τα δικαιώματα στις υπηρεσίες οικοσυστήματος που παράγονται σε ένα δεδομένο κομμάτι γης, υπηρεσίες όπως η δέσμευση άνθρακα ή το καθαρό νερό». Αυτές οι NAC στη συνέχεια θα διατηρήσουν, θα διαχειριστούν και θα αναπτύξουν τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία που εμπορευματοποιούν, με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση των πτυχών αυτού του φυσικού περιουσιακού στοιχείου που θεωρούνται από την εταιρεία ως κερδοφόρες.

Αν και περιγράφεται ως «όπως κάθε άλλη οντότητα» στο NYSE, φέρεται ότι οι NAC «θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός τροπικού δάσους ή να αναλάβουν άλλες προσπάθειες διατήρησης, όπως η αλλαγή των συμβατικών πρακτικών γεωργικής παραγωγής μιας φάρμας».

Ωστόσο, όπως εξηγείται προς το τέλος αυτού του άρθρου, ακόμη και οι δημιουργοί των NAC παραδέχονται ότι ο απώτερος στόχος είναι να αποσπάσουν σχεδόν άπειρα κέρδη από τις φυσικές διαδικασίες που επιδιώκουν να ποσοτικοποιήσουν και στη συνέχεια να αποκομίσουν χρήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NYSE, Michael Blaugrund, αναφέρθηκε σε αυτό όταν είπε τα εξής σχετικά με την κυκλοφορία των NAC: «Ελπίζουμε ότι η κατοχή μιας εταιρείας φυσικών περιουσιακών στοιχείων θα είναι ένας τρόπος με τον οποίο ένα όλο και πιο ευρύ φάσμα επενδυτών θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε κάτι που είναι εγγενώς πολύτιμο, αλλά, μέχρι αυτό το σημείο, ήταν πραγματικά αποκλεισμένο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Πλαισιωμένο με τις υψηλές συζητήσεις περί «βιωσιμότητας» και «διατήρησης», τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την κίνηση σε περιοδικά όπως το Fortune δεν μπορούσαν να αποφύγουν να σημειώσουν ότι τα NAC ανοίγουν τις πόρτες σε «μια νέα μορφή βιώσιμης επένδυσης» που «έχει συναρπάσει ανθρώπους όπως η BlackRock και ο CEO Larry Fink τα τελευταία χρόνια, παρόλο που παραμένουν μεγάλα, αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με αυτό.»

Ο Φινκ, ένας από τους πιο ισχυρούς χρηματοοικονομικούς ολιγάρχες στον κόσμο , είναι και είναι εδώ και πολύ καιρό επιχειρηματίας , όχι περιβαλλοντολόγος, και ο ενθουσιασμός του για τα NAC θα έπρεπε να προβληματήσει ακόμη και τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές του, για αν αυτή η προσπάθεια αφορούσε πραγματικά την προώθηση της διατήρησης, όπως υποστηρίζεται .

Πώς να δημιουργήσετε ένα NAC

Η δημιουργία και το λανσάρισμα των NACs διήρκεσε δύο χρόνια και είδε το NYSE να συνεργάζεται με την Intrinsic Exchange Group (IEG), στην οποία το ίδιο το NYSE κατέχει μειοψηφικό μερίδιο. Οι τρεις επενδυτές της IEG είναι η Inter-American Development Bank, ο κλάδος του πολυμερούς αναπτυξιακού τραπεζικού συστήματος με επίκεντρο τη Λατινική Αμερική που επιβάλλει νεοφιλελεύθερες και νεοαποικιακές ατζέντες μέσω της παγίδευσης χρέους . Το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το ίδρυμα της αμερικανικής δυναστείας των ολιγαρχών της οποίας οι δραστηριότητες  είναι εδώ και καιρό στενά συνδεδεμένες με τη Wall Street. και η Aberdare Ventures, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται κυρίως στον ψηφιακό χώρο υγειονομικής περίθαλψης. Συγκεκριμένα, το IADBκαι το Ίδρυμα Rockefeller συνδέονται στενά με τις σχετικές πιέσεις για ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και βιομετρικά ψηφιακά συστήματα αναγνώρησης .

Η αποστολή του IEG επικεντρώνεται στην «πρωτοπορία μιας νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων που βασίζεται σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία και στον μηχανισμό μετατροπής τους σε χρηματοοικονομικό κεφάλαιο». «Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία», δηλώνει η IEG, κάνουν «τη ζωή στη Γη δυνατή και ευχάριστη… Περιλαμβάνουν βιολογικά συστήματα που παρέχουν καθαρό αέρα, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, σταθερό κλίμα, ανθρώπινη υγεία και κοινωνικό δυναμικό».

Με άλλα λόγια, τα NAC δεν θα επιτρέψουν μόνο στα οικοσυστήματα να γίνουν χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αλλάθα περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα στις «υπηρεσίες οικοσυστήματος» ή τα οφέλη που λαμβάνουν οι άνθρωποι από τη φύση. Αυτά αφορούν την παραγωγή τροφίμων, τον τουρισμό, το καθαρό νερό, τη βιοποικιλότητα, την επικονίαση, τη δέσμευση άνθρακα και πολλά άλλα.

Η IEG συνεργάζεται επί του παρόντος με την κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα για να πιλοτάρει τις προσπάθειές της στο NAC εντός αυτής της χώρας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κόστα Ρίκα, Andrea Meza Murillo, ισχυρίστηκε ότι το πιλοτικό έργο με το IEG «θα εμβαθύνει την οικονομική ανάλυση του να δώσει στη φύση την οικονομική της αξία, καθώς και θα συνεχίσει να κινητοποιεί τις χρηματοοικονομικές ροές για τη διατήρηση».

Με τα NAC, το NYSE και το IEG βάζουν τώρα προς πώληση το σύνολο της φύσης. Ενώ ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο θα «μεταμορφώσει την οικονομία μας σε μια πιο δίκαιη, ανθεκτική και βιώσιμη», είναι σαφές ότι οι μελλοντικοί «ιδιοκτήτες» της φύσης και των φυσικών διεργασιών θα είναι οι μόνοι πραγματικοί ωφελούμενοι.

Σύμφωνα με το IEG, τα NAC ξεκινούν πρώτα με την αναγνώριση ενός φυσικού αγαθού, όπως ένα δάσος ή μια λίμνη, το οποίο στη συνέχεια ποσοτικοποιείται χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Τέτοια πρωτόκολλα έχουν ήδη αναπτυχθεί από σχετικές ομάδες όπως η Capitals Coalition , η οποία συνεργάζεται με αρκετούς από τους εταίρους της IEG καθώς και με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και διάφορους συνασπισμούς πολυεθνικών εταιρειών.

Στη συνέχεια, δημιουργείται ένα NAC και η δομή της εταιρείας αποφασίζει ποιος έχει τα δικαιώματα για την παραγωγικότητα αυτού του φυσικού περιουσιακού στοιχείου καθώς και τα δικαιώματα να αποφασίζει πώς θα διαχειρίζεται και θα διοικείται αυτό το φυσικό περιουσιακό στοιχείο.

Τέλος, ένα NAC «μετατρέπεται» σε χρηματοοικονομικό κεφάλαιο με την έναρξη μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς σε ένα χρηματιστήριο, όπως το NYSE. Αυτό το τελευταίο στάδιο «δημιουργεί κεφάλαιο για τη διαχείριση του φυσικού περιουσιακού στοιχείου» και η διακύμανση της τιμής του στο χρηματιστήριο «σηματοδοτεί την αξία του φυσικού του κεφαλαίου».

Ωστόσο, η NAC και οι υπάλληλοί της, οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες της δεν είναι απαραίτητα οι ιδιοκτήτες του ίδιου του φυσικού περιουσιακού στοιχείου μετά από αυτό το τελικό βήμα. Αντίθετα, όπως σημειώνει η IEG, η NAC είναι απλώς ο εκδότης, ενώ οι πιθανοί αγοραστές του φυσικού περιουσιακού στοιχείου που αντιπροσωπεύει η NAC μπορούν να περιλαμβάνουν : θεσμικούς επενδυτές, ιδιώτες επενδυτές, ιδιώτες και ιδρύματα, εταιρείες, κρατικά επενδυτικά ταμεία και πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης.

Έτσι, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν ουσιαστικά ήδη μεγάλο μέρος του κόσμου, όπως η Blackrock, θα μπορούσαν έτσι να γίνουν ιδιοκτήτες φυσικών διαδικασιών, φυσικών πόρων και των ίδιων των θεμελίων της ίδιας της φυσικής ζωής.

Τόσο το NYSE όσο και το IEG έχουν διαθέσει αυτό το νέο επενδυτικό όχημα ως στόχο της δημιουργίας κεφαλαίων που θα επιστρέφουν στις προσπάθειες διατήρησης ή βιωσιμότητας.

Ωστόσο, στον ιστότοπο του IEG, σημειώνεται ότι ο στόχος είναι πραγματικά ατελείωτο κέρδος από φυσικές διεργασίες και οικοσυστήματα που προηγουμένως θεωρούνταν μέρος των « κοινών », δηλαδή των πολιτιστικών και φυσικών πόρων που είναι προσβάσιμοι σε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών υλικών όπως ο αέρας, το νερό και μια κατοικήσιμη γη.

Σύμφωνα με το IEG , «καθώς το φυσικό περιουσιακό στοιχείο ευημερεί, παρέχοντας μια σταθερή ή αυξανόμενη ροή υπηρεσιών οικοσυστήματος, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας θα πρέπει να εκτιμώνται αναλόγως παρέχοντας επενδυτικές αποδόσεις.

Οι μέτοχοι και οι επενδυτές της εταιρείας μέσω δευτερογενών προσφορών, μπορούν να αποκομίσουν κέρδη από την πώληση μετοχών. Αυτές οι πωλήσεις μπορούν να μετρηθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν την αύξηση της κεφαλαιουχικής αξίας της μετοχής, κατά προσέγγιση σε συμφωνία με την κερδοφορία της, δημιουργώντας ταμειακές ροές με βάση την υγεία της εταιρείας και των περιουσιακών της στοιχείων».

Η ερευνήτρια και δημοσιογράφος Cory Morningstar διαφώνησε έντονα με την προσέγγιση που υιοθετείται από το NYSE/IEG και βλέπει τα NAC ως ένα σύστημα που θα επιδεινώσει μόνο την εταιρική θήρευση της φύσης, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Ο Morningstar έχει περιγράψει τα NAC ως «Rockefeller et al. αφήνοντας τις αγορές να υπαγορεύουν τι έχει αξία στη φύση – και τι όχι.

Ωστόσο, δεν εναπόκειται στους καπιταλιστικούς θεσμούς και τα παγκόσμια οικονομικά να αποφασίσουν ποια αξία έχει η ζωή. Τα οικοσυστήματα δεν είναι «περιουσιακά στοιχεία». Οι βιολογικές κοινότητες υπάρχουν για τους δικούς τους σκοπούς, όχι για τους δικούς μας».

Ένας νέος τρόπος λεηλασίας
Ο απώτερος στόχος των NACs δεν είναι η βιωσιμότητα ή η διατήρηση – είναι η χρηματοοικονομικοποίηση της φύσης, δηλαδή η μετατροπή της φύσης σε εμπόρευμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει την τρέχουσα, διεφθαρμένη οικονομία της Wall Street σε άνθηση υπό το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποτροπής της περαιτέρω υποβάθμισής του .

Πράγματι, η IEG το κάνει σαφές όταν σημειώνει ότι η « ευκαιρία » των NAC δεν έγκειται στη δυνατότητά τους να βελτιώσουν την περιβαλλοντική ευημερία ή τη βιωσιμότητα, αλλά στο μέγεθος αυτής της νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, την οποία ονομάζουν «Οικονομία της Φύσης».

Πράγματι, ενώ οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων της τρέχουσας οικονομίας έχουν αξία περίπου 512 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που ξεκλειδώνονται από τα NAC είναι σημαντικά μεγαλύτερες στα 4.000 τρισεκατομμύρια δολάρια (δηλαδή 4 τετράκις δισεκατομμύρια δολάρια).

Έτσι, τα NAC ανοίγουν ένα νέο έδαφος τροφοδοσίας για τις αρπακτικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να κυριαρχήσουν στην ανθρώπινη οικονομία, αλλά σε ολόκληρο τον φυσικό κόσμο.

Στον κόσμο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από αυτές και τις σχετικές οντότητες, όπου ακόμη και η ελευθερία επαναπροσδιορίζεται όχι ως δικαίωμα αλλά ως «υπηρεσία», οι φυσικές διαδικασίες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή επαναπλαισιώνονται ομοίως ως περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα έχουν ιδιοκτήτες .

Αυτοί οι «ιδιοκτήτες» θα έχουν τελικά το δικαίωμα, σε αυτό το σύστημα, να υπαγορεύουν ποιος έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, σε καθαρό αέρα, στην ίδια τη φύση και με ποιο κόστος.

Σύμφωνα με την Cory Morningstar, ένας από τους άλλους στόχους της δημιουργίας της «Οικονομίας της Φύσης» και της τακτοποιημένης συσκευασίας της για τη Wall Street μέσω NACs είναι να προωθηθούν δραστικά οι μαζικές προσπάθειες αρπαγής γης που έγιναν από τη Wall Street και την τάξη των ολιγαρχών τα τελευταία χρόνια.

Αυτό περιλαμβάνει τις πρόσφατες αρπαγές γης που έγιναν από εταιρείες της Wall Street καθώς και δισεκατομμυριούχους «φιλάνθρωπους» όπως ο Bill Gates κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID. Ωστόσο, οι αρπαγές γης που διευκολύνονται μέσω της ανάπτυξης των NAC θα στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό τις αυτόχθονες κοινότητες στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

The Big Green Lie – Survival International

Όπως σημειώνει η Morningstar:

« Η δημόσια έναρξη του NAC στρατηγικά προηγήθηκε της συνεδρίασης της δέκατης πέμπτης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα, το μεγαλύτερο συνέδριο της βιοποικιλότητας σε μια δεκαετία.
Με το πρόσχημα της μετατροπής του 30% του πλανήτη σε «προστατευόμενες περιοχές», βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη παγκόσμια αρπαγή γης στην ιστορία.
Χτισμένη στα θεμέλια της λευκής υπεροχής, αυτή η πρόταση θα εκτοπίσει εκατοντάδες εκατομμύρια, προωθώντας τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των αυτόχθονων πληθυσμών.
Η τραγική ειρωνεία είναι η εξής: ενώ οι αυτόχθονες πληθυσμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, υποστηρίζουν περίπου το 80% όλης της βιοποικιλότητας. ”
Η IEG, συζητώντας για τα NAC, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα από την IPO μιας NAC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση περισσότερης γης από τις οντότητες ελέγχου της ή να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των προϋπολογισμών ή των κεφαλαίων εκείνων που λαμβάνουν το κεφάλαιο από την IPO.

Αυτό απέχει πολύ από την προπαγάνδα των NYSE/IEG ότι τα NAC είναι «διαφορετικά» επειδή οι IPO τους θα χρησιμοποιηθούν για τη «διατήρηση και προστασία» των φυσικών περιοχών.

Ο πανικός της κλιματικής αλλαγής που αυξάνεται τώρα για να αντικαταστήσει τον πανικό του COVID-19 θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα για την έξυπνη αγορά των NAC και παρόμοιες τακτικές πως είναι απαραίτητες για τη διάσωση του πλανήτη, αλλά –να είστε σίγουροι– τα NAC δεν είναι μια κίνηση για τη διάσωση του πλανήτη. αλλά μια κίνηση για να μπορέσουν τα ίδια συμφέροντα που ευθύνονται για τις τρέχουσες περιβαλλοντικές κρίσεις να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή όπου η ληστρική τους εκμετάλλευση φτάνει σε νέα ύψη που προηγουμένως ήταν αδιανόητα.

Η Συγγραφέας Whitney Webb Η Whitney Webb είναι επαγγελματίας συγγραφέας, ερευνήτρια και δημοσιογράφος από το 2016. Έχει γράψει για πολλούς ιστότοπους και, από το 2017 έως το 2020, ήταν συγγραφέας προσωπικού και ανώτερη ερευνητική ρεπόρτερ για το Mint Press News. Αυτή τη στιγμή γράφει για το The Last American Vagabond.

πηγή: https://thefreeonline.wordpress.com/2021/11/01/a-new-way-to-loot-wall-street-launches-asset-class-to-claim-and-monetize-all-natural-assets-and-ecosystem-services/

στο αγγλικό πρωτότυπο υπάχον όλα τα ενεργά λινκ αναφοράς

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...