Διεθνές κάλεσμα για τη μεγάλη πορεία του 2022 υπέρ της απελευθέρωσης του Αμπντουλάχ Οτζαλάν!

Τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή! Ήρθε η ώρα για την ελευθερία!

“Παραμένω μέχρι τέλους προσηλωμένος στην απελευθέρωση, στον αγώνα της, στη δημιουργία της ομορφιάς και στην αγάπη της”

Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Η αφύπνιση της κοινωνίας του Κουρδιστάν προς έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης έχει δώσει νέα ελπίδα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι θεμέλιοι λίθοι του κουρδικού κινήματος, η ριζοσπαστική δημοκρατία, η απελευθέρωση των γυναικών και η οικολογική συνείδηση, έγιναν σιγά σιγά οι βασικές αξίες και πολλών άλλων κινημάτων. Αυτό που ήρθε για πρώτη φορά στο φως στη Ροζάβα το 2012, η επανάσταση των γυναικών και η αυτοδιαχείριση της κοινωνίας, έχει πλέον γίνει μια πιθανή εναλλακτική λύση παγκοσμίως. Αυτός ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, που εγκαινίασε ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, δεν απαντάται πλέον μόνο στη Ροζάβα ή στα κουρδικά βουνά. Έχει πλέον φτάσει παντού. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που τον μαθαίνουν και τον εφαρμόζουν.

Ωστόσο, αυτή η δημοκρατική εναλλακτική λύση εξακολουθεί να δέχεται πολύ έντονες επιθέσεις από την καπιταλιστική νεωτερικότητα. Είτε πρόκειται για τον συνεχιζόμενο επιθετικό πόλεμο της Τουρκίας στο Νότιο Κουρδιστάν, είτε για την εισβολή στη Ροζάβα, είτε για τις φασιστικές πολιτικές του καθεστώτος του ΑΚΡ εναντίον του λαού του Βόρειου Κουρδιστάν. Πρόκειται για μια πολιτική απομόνωσης και καταπίεσης που υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται από την ανοιχτή αποδοχή της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πουθενά αυτή η απομόνωση δεν είναι πιο συγκεκριμένη από ό,τι στο τουρκικό νησί-φυλακή Ιμραλί. Εδώ ο ιδρυτής και καθοδηγητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν, βρίσκεται φυλακισμένος από τότε που υλοποιήθηκε η διεθνής συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου 1999. Για πάνω από δέκα χρόνια ήταν ο μοναδικός κρατούμενος εκεί. Παρά τις απερίγραπτες συνθήκες απομόνωσής του, δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Για αρκετά χρόνια ο Οτζαλάν κατάφερε να διαπραγματευτεί με την τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η συντριπτική πλειοψηφία του κουρδικού πληθυσμού βλέπει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν ως εκπρόσωπό του. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις υπογραφές περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων Κούρδων το 2005/06. Το 2015, περίπου 10,3 εκατομμύρια υπογράφοντες υπέβαλαν και πάλι αίτηση για την ελευθερία του.

Το τουρκικό κράτος υποβάλλει σήμερα τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν σε ένα καθεστώς απομόνωσης που δεν έχει καμία σύγκριση. Κάθε επίσκεψη από τους δικηγόρους ή τα μέλη της οικογένειάς του καθίσταται δυνατή μόνο με μακροχρόνιους κοινωνικούς αγώνες. Τον Μάιο του 2019, για παράδειγμα, χιλιάδες άνθρωποι εντός και εκτός των φυλακών κατάφεραν να σπάσουν την απομόνωση μέσω μιας απεργίας πείνας που διήρκεσε μήνες. Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κατέστη δυνατή η επαφή του Οτζαλάν με τους δικηγόρους του για σύντομο χρονικό διάστημα. Η τελευταία σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και του αδελφού του πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021, αλλά διακόπηκε ξαφνικά για άγνωστους λόγους. Το γεγονός ότι από τότε δεν έχει ληφθεί ούτε ένα σημάδι ζωής από τον Οτζαλάν δημιουργεί ανησυχίες για την υγεία του. Μέσω του Ιμραλί, το τουρκικό κράτος δεν προσπαθεί μόνο να απομονώσει τον Οτζαλάν ως πρόσωπο, αλλά περισσότερο επιζητεί να στοχοποιήσει, να απομονώσει και να καταστείλει τα δημοκρατικά επιτεύγματα που προέκυψαν από τις ιδέες του.

Για τον λόγο αυτό, ο αγώνας για την ειρήνη και τη δημοκρατία πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην απομόνωση του Οτζαλάν. Διότι είναι ο αρχιτέκτονας του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού, του επαναστατικού και απελευθερωτικού παραδείγματος που αντίκειται στο χρεοκοπημένο μοντέλο του έθνους-κράτους. Ταυτόχρονα, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί και ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία παγκοσμίως.

Ας ορθώσουμε το ανάστημά μας για το τέλος της απομόνωσης, του φασισμού και της κατοχής και ας αγωνιστούμε για την ελευθερία του Οτζαλάν! Η ώρα για την ελευθερία έχει έρθει!

Καλούμε λοιπόν όλους τους διεθνιστές να συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία από τις 5 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2022, με σύνθημα “Τέλος στην απομόνωση – Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν!”. Στο τέλος θα υπάρξει επίσης μια ζωντανή και δυναμική διαδήλωση στο Στρασβούργο.

Σύντομες πληροφορίες:
Φρανκφούρτη: Συγκέντρωση, ενημέρωση και εναρκτήρια εκδήλωση στις 5 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη
Μεγάλη πορεία από τις 6 έως τις 11 Φεβρουαρίου από τη Φρανκφούρτη έως το Σααρμπρύκεν
Εκδήλωση στο Σααρμπρύκεν στις 11 Φεβρουαρίου
Μεγάλη διαδήλωση στο Στρασβούργο στις 12 Φεβρουαρίου
Αθλητικά παπούτσια και ζεστά ρούχα είναι κατάλληλα για την πορεία. Θα πρέπει εσείς να φέρετε τους δικούς σας υπνόσακους.

Για εγγραφές, επικοινωνήστε με το longmarch2022@protonmail.com

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα τηρηθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

Ανυπομονούμε για τη συμμετοχή σας στην πορεία. Μόλις λάβουμε την απάντησή σας, θα σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες και τις ακριβείς ημερομηνίες.

Επαναστατικοί χαιρετισμοί,
Επιτροπή Προετοιμασίας

Πηγή: Internationalist Commune of Rojava


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ