Λαϊκό Μέτωπο | Συνέντευξη Τύπου για την επίθεση που δέχθηκε η συγκέντρωση έξω από την Τουρκική πρεσβεία στις 25/11

Αγαπητοί συνάδελφοι/ ισσες και εργαζόμενοι/ες στον Τύπο

Πρόσφατα, παρατηρούμε μια ολοένα και συνεχόμενη όξυνση των κατασταλτικών επιθέσεων, από την πλευρά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, των απαγορεύσεων και της αστυνομικής βίας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αλόγιστη αστυνομική τρομοκρατία, ειδικά κατά των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Είχαμε το τελευταίο παράδειγμα αυτού στις 25 Νοεμβρίου.

Ο δικηγόρος, από την Τουρκία, Günay Dağ, μαζί με 10 πελάτες του, έκανε δήλωση Τύπου κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου 2021 ζητώντας την απελευθέρωση του καρκινοπαθή πολιτικού κρατουμένου Ali Osman Köse.

Ο συνάδελφός μας και οι πελάτες μας κρατήθηκαν με παράνομα και αυθαίρετα βασανιστήρια μετά από αυτό το δελτίο τύπου, στο οποίο άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα διαμαρτυρίας, ελευθερίας έκφρασης και συνάθροισης. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας κράτησης, υπήρξε μια έντονη αστυνομική τρομοκρατία.

Ο συνάδελφός μας Günay Dağ χτυπήθηκε, τον ρίξανε με τη βία στο έδαφος και του περάσανε χειροπέδες πίσω ανάποδα. Αυτή τη στιγμή, ως αποτέλεσμα κλωτσιάς αστυνομικού , έχουν ραγίσει τα πλευρά του καθώς και βρέθηκαν μώλωπες στο σώμα του. (Η έκθεση έχει ληφθεί, η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.) Οι άλλοι 10 κρατούμενοι βασανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο και αυτοί οι άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν τους πετάξανε στο έδαφος και τους φορέσανε χειροπέδες πίσω και ως εκ τούτου σχηματίστηκαν ίχνη βασανιστηρίων στο σώμα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας, τους εργαζόμενους στον Τύπο στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουμε, για να τους ενημερώσουμε για αυτή την παράνομη επίθεση, που βίωσε ο συνάδελφός μας Günay Dağ και οι πελάτες μας, τα βασανιστήρια στα οποία έχουν υποβληθεί και τη νομική διαδικασία που θα συνεχιστεί από τώρα και στο εξής.

Τοποθεσία: Νομικό Γραφείο του Λαού Διεθνές Τμήμα

Αγίου Μελετίου 8, 11361-Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ:

Δευτέρα

29.11.2021 – 15:30


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ