Οικογένειες υποβάλλουν αίτηση για να επισκεφτούν τους συγγενείς τους, στις φυλακές του Imrali

Η οικογένεια και ο νόμιμος κηδεμόνας του Κούρδου ηγέτη Abdullah Öcalan, έκαναν νέα αίτηση προς τις τουρκικές αρχές, για να επισκεφτούν τις φυλακές του Imrali , όπου κρατείται ο Öcalan σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης.

Ο Mehmet Öcalan, αδελφός του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan, ο νόμιμος κηδεμόνας του, Mazlum Dinç και ο Ali Konar, αδελφός του Ömer Hayri Konar, ο Polat Yıldırım αδελφός του Hamili Yıldırım και η Melihe Çetin, αδελφή του Veysi Aktaş, κατέθεσαν αίτηση στον εισαγγελέα της Προύσας και στη διοίκηση των φυλακών του Imrali για να συναντηθούν με τους φυλακισμένους συγγενείς τους, την ερχόμενη Δευτέρα (10 Ιανουαρίου).

Ο Öcalan κρατείται σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης σε φυλακές υψηλής ασφαλείας τύπου F του Imrali, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, από τότε που συνελήφθη μετά από διεθνή εκστρατεία το 1999.

Η τελευταία επαφή με τον Öcalan,  ήτανε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδελφό του, στις 25 Μαρτίου του περασμένου έτους. Το τηλεφώνημα διακόπηκε από τις αρχές.

Οι δικηγόροι του Öcalan κατάφεραν να συναντήσουν τον πελάτη τους στις 2 και 22 Μαΐου, στις 12 και 18 Ιουνίου και 7 Αυγούστου του 2019, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Από τις 7 Αυγούστου του 2019, όλες οι αιτήσεις έχουν μείνει στα συρτάρια.

Αφού οι δικηγόροι του Öcalan υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο της Προύσας για μια “έκτακτη συνάντηση” στις 22 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό ότι είχαν απορριφθεί άλλες δύο αιτήσεις κατά του Κούρδου ηγέτη. Το δικαστήριο της Προύσας απέρριψε την αίτηση, επικαλούμενο ως λόγο μια 6μηνη επίσκεψη με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης την αίτηση των οικογενειών για συνάντηση με τους συγγενείς τους, επικαλούμενο 3μηνη απαγόρευση οικογενειακής επίσκεψης που εκδόθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Imrali με ημερομηνία 18 Αυγούστου του 2021.

Πηγή: ANFNEWS


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ