συλλαλητήριο

Καβάλα | Συλλαλητήριο συμπαράστασης των εργαζομένων στα πετρέλαια (27/1)

από | 26 Ιαν, 2022

Καβάλα | Συλλαλητήριο συμπαράστασης των εργαζομένων στα πετρέλαια (27/1)

Συλλαλητήριο συμπαράστασης των εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/1, στις 18.00, στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα. Στο συλλαλητήριο καλούν οι άνθρωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα OIL A.E. “Το Βαρέλι”, εργαζόμενοι και σωματεία από όλη την Β. Ελλάδα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, όπως το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας και η αναρχική ομάδα Πέλοτο από την Ξάνθη.

Το συλλαλητήριο έρχεται ως απάντηση και στους εκβιασμούς, τις απειλές και την προβοκάτσια που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εταιρία, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στις 20 Δεκέμβρη η αστυνομία είχε μπουκάρει με χημικά και κρότου λάμψης στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους εργοστάσιο, συλλαμβάνοντας μάλιστα αρκετούς από αυτούς, μια κατάληψη που λάμβανε χώρα ως μέσο πίεσης για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Παρακάτω παραθέτουμε αφίσες και κείμενα φορέων, σωματείων και ομάδων που καλούν στο συλλαλητήριο.


συλλαλητήριο

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ

Η προπαγάνδα της εταιρείας λειτουργεί αντίστροφα!
Μεγάλη συμμετοχή από Σωματεία & συλλογικότητες!

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, σε χώρο απέναντι από τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στα πετρέλαια και άλλων εργατικών σωματείων του νομού Καβάλας.

Το σύνολο των συμμετεχόντων, που υπογράφουμε αυτό το δελτίο τύπου, συμφωνούμε στα παρακάτω:

1. Δηλώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας, την αγωνιστική μας συμπαράταξη στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, στα δίκαια αιτήματά τους.

2. Ο αγώνας των εργαζομένων στα πετρέλαια ενάντια στις απολύσεις, στις συνδικαλιστικές διώξεις, στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών τους μας αφορά όλους. Τέτοια χτυπήματα εκδηλώνονται σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς στο νομό, στην περιοχή, σε όλη την Ελλάδα.

3. Συνολικά είναι στο στόχαστρο η λαϊκή οικογένεια, τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας, η συνδικαλιστική πάλη. Τσακίζονται με την ακρίβεια, με τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, με τον εκτρωματικό νόμο «Χατζηδάκη», με τη φοροληστεία. Έτσι φτωχαίνουν, απολύονται και διώκονται οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, για να κερδίζουν μια χούφτα εργοδότες, όπως η «Energean».

4. Η σύσκεψή μας ανέδειξε ότι ένα από τα μεγαλύτερά μας όπλα είναι η αλληλεγγύη, ο συντονισμός, η κοινή πάλη. Καλούμε σε ακόμα μεγαλύτερη έκφρασή τους κάθε εργατολαϊκό φορέα, σε όλη την Ελλάδα, με κάθε πρόσφορη μορφή. Θα ενημερώσουμε με κάθε τρόπο τις πόλεις και τους κλάδους μας, όλους τους εργαζόμενους, σε αυτές τις κατευθύνσεις το άμεσο επόμενο διάστημα.

5. Διεκδικούμε:

– Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

– Καμιά δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες.

– Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στο μισθό και στα δικαιώματά τους.

– Όχι στην εργολαβοποίηση του Πρίνου.

– Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής.

6. Καλούμε όλο το λαό, τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος της Καβάλας:

– Σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στις 6 μ.μ. το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη

– Σε συναυλία αλληλεγγύης που σχεδιάζεται για την επόμενη εβδομάδα και θα ανακοινωθεί με νέο Δελτίο Τύπου

7. Ο συντονισμένος μας αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί όλο το επόμενο διάστημα, για τη δικαίωση των διεκδικήσεών μας.

ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ – ΕΡΓΑΤΙΑ – ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ- ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ “Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΦΛ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΟΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ


Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο συμπαράστασης των εργαζομένων στα πετρέλαια.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε στην Καβάλα άλλη μια εργοδοτική επίθεση στις βιομηχανίες υψηλής όχλησης της περιοχής. Μετά την απόλυση των 130 εργαζομένων από τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων (ΒΦΛ), σειρά, όπως ήταν αναμενόμενο, πήραν οι 240 εργαζόμενοι και το σωματείο των πετρελαίων της Καβάλας. Η Energean που διαχειρίζεται πλέον τις χερσαίες και θαλάσσιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επιχείρησε να αλλάξει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και να μειώσει το προσωπικό. Για να το πετύχει αυτό, έπρεπε πολύ απλά να εμφανίσει οικονομική ζημία, χαμηλή παραγωγή και να κάμψει την προβλεπόμενη αντίσταση των εργαζομένων, χτυπώντας το σωματείο και τη συνδικαλιστική του δράση.

Με δούρειο ίππο το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, η Energean πήρε την απαραίτητη νομοθετική και πολιτειακή έγκριση, για να προχωρήσει σε εφαρμογή του σχεδίου της. Με τη βοήθεια του κράτους και της συντεταγμένης πολιτείας, διατάζει την εισβολή των ΜΑΤ στις χερσαίες εγκαταστάσεις των πετρελαίων στην Ν. Καρβάλη Καβάλας. Αυτή έμελε να είναι η χειρότερη στιγμή στη μεταπολιτευτική εργατική ιστορία του ελλαδικού χώρου. Με κίνδυνο ενός γενικότερου ατυχήματος, λόγω έκρηξης των εγκαταστάσεων από τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και τροχών κοπής σιδήρου από την πλευρά της ΕΛΑΣ, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε κρατητήρια, και οι κλούβες σε προσωρινά κελιά. Προσήχθησαν 174 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 17 (μαζί και τη διοίκηση του σωματείου) συλλαμβάνονται.

Με την αλλαγή του χρόνου και αφού ¨αποκαταστάθηκε¨ η τάξη με το σπάσιμο της περιφρούρησης ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι έπρεπε να αποφασίσουν αν θα υποκύψουν στους όρους της εταιρίας ή θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Για κακή τύχη της διευθύνουσας συμβούλου και country manager της Energean, Κ. Σαρδή, το σύνολο των εργαζομένων που υπέκυψαν στους οικονομικούς βασανισμούς και τις πιέσεις θα είναι μόλις 11 άτομα. Το σωματείο του Πρίνου αποφασίζει να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και η Energean απαντά με τις πρώτες 24 απολύσεις εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στις πρώτες απολύσεις είναι σύσσωμη η διοίκηση του σωματείου. Με σύμμαχο το χρόνο, αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η εταιρία αποφασίζει τον αργό οικονομικό θάνατο των εργαζομένων, απολύοντας 24 από αυτούς κάθε μήνα και ευελπιστώντας μέσα από αυτό τον εργασιακό βασανισμό, στο “σπάσιμο” και άλλων εργαζομένων.

Με χειροπιαστό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στη ΒΦΛ, η απομάκρυνση του έμπειρου προσωπικού και η καταστροφή των σωματείων, έφερε εργατικά ατυχήματα, μηδαμινή συνδικαλιστική προστασία στους νέους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία, εργολαβικές συμβάσεις, κατώτερους μισθούς και μεγάλη περιβαλλοντολογική μόλυνση στην περιοχή.

Μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρόνο από τότε που η Energean επέβαλε τα εργολαβικά συνεργεία και απομάκρυνε το μόνιμο προσωπικό, η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων δείχνει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Το σύστημα των πυρσών (Gas Flare), που αποτελεί την κορωνίδα της ασφαλούς λειτουργίας μιας πετρελαϊκής εγκατάστασης, παρουσίασε μια ασυνήθιστη εικόνα. Οι πύργοι αυτοί με τη φλόγα στην άκρη τους, καίνε τις εκπομπές μεθανίου και άλλων τοξικών απαερίων (25 φορές πιο επιβλαβή από το διοξείδιο του άνθρακα), ώστε να μην εισέλθουν στην ατμόσφαιρα. Οι εγκληματικοί χειρισμοί των στελεχών της Energean οδήγησαν στο σβήσιμό τους, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ εδώ και 40 χρόνια! Οι πυρσοί έσβηναν ΜΟΝΟ για τη συντήρηση κατά τη διάρκεια του SHUT DOWN και αμέσως μετά άναβαν και πάλι, επαναφέροντας την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις.

Η μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση που μπορεί να σταματήσει τη λεηλασία της φύσης και των εργατικών κεκτημένων είναι οι κινηματικές διαδικασίες και οι εργατικοί αγώνες από τα κάτω, όταν αυτοί είναι απόλυτα αλληλοεξαρτώμενοι και συνδεμένοι μεταξύ τους. Ο σεβασμός στη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι προέκταση της καθημερινής μας πολιτικής συμπεριφοράς και να συμπορεύεται με τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Η εργατική μας συνείδηση πηγάζει από τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αλληλεγγύη μας στις αντιστάσεις αγώνα χωρίς ανταλλάγματα. Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ πράσινη ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον που να ελέγχεται από το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, όταν αυτή χειραγωγείται και διαμορφώνεται από τις κυβερνήσεις. Τα φαινόμενα αυτά των ομαδικών απολύσεων και της ποινικοποίησης των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης δεν πρόκειται να μείνουνε μόνο σε αυτές τις βιομηχανίες. Έχουν μεγάλες αυταπάτες όσοι πιστεύουν ότι ο νόμος Χατζηδάκη δε θα ακουμπήσει άλλους κλάδους ή το δημόσιο. Μόνο οι αγώνες θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τη μάχη με το κεφάλαιο και το κράτος απέναντι στη λεηλασία της φύσης, τον εργασιακό μεσαίωνα και την καταστροφή των ζωών μας.

Στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλείται από όλους τους φορείς και τα σωματεία της Καβάλας την Πέμπτη 27/1 και ώρα 18:00 στην πλ. Καπνεργάτη. Καλούμε όλες τις αγωνιζόμενες ομάδες, συλλογικότητες και ατομικότητες να στηρίξουν τη συγκέντρωση αυτή και να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση και την ανεργία.

Έχουμε πόλεμο με το κράτος και τα τσιράκια του.

Η ανάπτυξη τους, ο θάνατος μας!

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

συλλαλητήριο


ΚΑΒΑΛΑ: ΠΕΜΠΤΗ 27/1 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ 18:00

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα πετρέλαια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ KAVALA OIL – ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΖΩΗ

Την Τρίτη 21/12 δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KavalaOil τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι περιφρουρούσαν το εργοστάσιο καταγγέλλοντας την εργοδοτική πολιτική. Οι εργαζόμενοι τους τελευταίους, δίνουν εδώ και καιρό τον δικό τους αγώνα ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας Energean προχωρώντας σε ένα καθεστώς ασφαλούς λειτουργίας και περιφρούρησης του εργοστασίου με τους δικούς τους όρους. Όπως καταγγέλλουν, η μέχρι τώρα λειτουργία του εργοστασίου θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους, τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον. Μετά τις καταγγελίες και κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων για ασφαλέστερη λειτουργία και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, και ενώ ήταν σε αναμονή του πορίσματος από το κλιμάκιο του αρμόδιου Υπουργείου, η εργοδοσία σε συνεργασία με την κυβέρνηση επέλεξε, όχι μόνο να μην συνδιαλλαγεί με τους εργαζομένους, αλλά να καταστείλει άγρια τον αγώνα τους με χημικά και κρότου λάμψης. Κατά την επέμβαση προκλήθηκαν σοβαρές ηλεκτρολογικές καταστροφές με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, ακολούθησαν 17 συλλήψεις(10 αθωωτικές και 7 εκκρεμούν) και σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων. Ρίψη δακρυγόνων έγινε ξανά και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε αργότερα έξω από τα δικαστήρια Καβάλας.

Οι συνθήκες που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της KavalaOil δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά η πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι εργοδότες θυσιάζοντας τις ζωές μας και το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις του σωματείου τους, εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν κενά, που δημιουργήθηκαν μετά από απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων τους, με 12ωρες βάρδιες θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον αφού η υποστελέχωση των βαρδιών αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος. Και όλα αυτά ενώ η εταιρία Energean σχεδιάσει επιπλέον απολύσεις έχοντας ήδη προχωρήσει σε 4 επιπλέον, μειώσεις μισθών, μηνύσεις εργαζομένων και μετατροπή των συμβάσεων εργασίας. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν είναι τίποτα άλλο από την έμπρακτη επαλήθευση της προσπάθειας υποταγής των ζωών των εργατών/εργαζομένων στο κέρδος των αφεντικών που ήρθε να νομιμοποιήσει ο αντι-εργατικός νόμος Χατζηδάκη τον περασμένο χρόνο: Μετατροπή συλλογικών συμβάσεων, 10ωρη εργασία, υπερδιπλασιασμός του ορίου των απλήρωτων υπερωριών (από 48 σε 120), απολύσεις, ελαστικά σπαστά ωράρια μετά από «ατομική συμφωνία» του εργαζόμενου και του εργοδότη, κυριακάτικη εργασία. Παράλληλα, είναι προφανές πως ο συνδικαλισμός μπαίνει στο στόχαστρο με το φακέλωμα συνδικαλιστών, τις εκδικητικές απολύσεις και την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα. Αρκεί να επισημάνουμε ότι οι 7 συλληφθέντες που εκκρεμούν και πέρασαν από εισαγγελέα είναι μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι της Kavalaoil αγωνίζονται μέχρι τέλους ώστε να μην είναι έρμαια στα σχέδια απολύσεων, της εγκληματικής λειτουργίας και αυθαιρεσίας της ιδιοκτήτριας εταιρίας Energeanoil, μιας εταιρίας που εν καιρώ υγειονομικής κρίσης, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100εκ ευρώ με κρατική εγγύηση! Αγωνίζονται και έχουν στο πλάι τους μια ολόκληρη κοινωνία αφού από την πρώτη στιγμή ο δίκαιος αγώνας τους αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία -και όχι μόνο – η οποία στο παρελθόν έχει γνωρίσει πολύ μεγάλους ταξικούς αγώνες και τώρα ανταποκρίθηκε μαζικά σε όλα τα καλέσματα αλληλεγγύης που ακολούθησαν. «Δυστυχώς», όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, μετά την επίσημη έκθεση της ΕΔΕΥ επιβεβαιώνονται όλες οι παραλείψεις και εκπτώσεις της εταιρείας που έθεταν σε κίνδυνο τόσο τους εργαζόμενους όσο και το περιβάλλον .

Οι εργαζόμενοι της e-food, της Cosco και τώρα της KavalaΟil μας δείχνουν το δρόμο ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και τις δολοφονικές τακτικές των αφεντικών . Κόντρα στην απαισιοδοξία των ημερών, οι αγώνες τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα πως αν οργανωθούμε απέναντι στα αφεντικά μας μπορούμε να νικήσουμε. Να οργανωθούμε στη βάση, στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές συνελεύσεις και στα σωματεία μας ενάντια στα νομοσχέδια και τις επιταγές των αφεντικών που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στον εργασιακό μεσαίωνα και μας υποχρεώνουν να ζούμε μέσα στην εξαθλίωση. Να διώξουμε τον φόβο, και να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ KAVALAOIL

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ,ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Πέλοτο, στον δρόμο για τον κομμουνισμό και την αναρχία

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ!

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...