Σταθόπουλο

Συγκεντρώσεις για την πανελλαδική ημέρα δράσεων για τους αναρχικούς συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Συγκεντρώσεις για την πανελλαδική ημέρα δράσεων για τους αναρχικούς συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Αθήνα

Μικροφωνική για τους αναρχικούς συντρόφους Β. Σταθόπουλο & Δ. Χατζηβασιλειάδη

Πανελλαδική ημέρα δράσεων για τους αναρχικούς συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Συγκέντρωση και Μικροφωνική στα Προπύλαια την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που δικάζονται στο Εφετείο την 09/02/22.

Συγκέντρωση : 04/02/2022 ,17:00 Προπύλαια (μετρό πανεπιστήμιο).

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ – Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο


Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη στους έγκλειστους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Τον Οκτώβρη του 2019, πραγματοποιείται ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι, κατά την οποία τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και παραμένει σε καθεστώς φυγοδικίας μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2021, που συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εισβολές – έρευνες σε πλήθος σπιτιών, προσάγει δεκάδες άτομα και συλλαμβάνει τρία, μεταξύ των οποίων και τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο. Ο Β.Σ. και ο Δ. Χ. θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α, με τον Δ. Χ. να δικάζεται ερήμην καθώς τότε παρέμενε φυγόδικος. Η χρήση του 187Α αφορά την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, οπλισμός της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη.

O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την «πολιτική κληρονομιά» της οργάνωσης (δηλαδή να φυλάξει τον οπλισμό της). Έχει ξεκαθαρίσει επίσης πως ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην ληστεία, ούτε στην οργάνωση, στην οποία δεν θα μπορούσε κιόλας, καθώς την περίοδο δράσης της βρισκόταν έγκλειστος για άλλη υπόθεση που είχε στήσει η αντιτρομοκρατική εναντίον του. Ο Β.Σ. έχει αρνηθεί την εμπλοκή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην οργάνωση, από την πρώτη στιγμή και έχει παραδεχτεί ότι στα πλαίσια συντροφικής αλληλεγγύης, παρείχε ιατρική βοήθεια στην τραυματισμένο Δ.Χ.

Μας είναι σαφές ότι οι δύο αναρχικοί έχουν στοχοποιηθεί για την συνεπή κινηματική τους δράση μέσα στα χρόνια και ότι η ποινική διαχείρισή τους από το κράτος έχει πολλαπλές στοχεύσεις. Από την μία, ενισχύει το συντηρητικό προφίλ στο οποίο ποντάρει η παρούσα κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία έχει πάρει μια σειρά νομοθετικών μέτρων που καταστρατηγούν χρόνια δικαιώματα γενικά των κρατουμένων και πιο ειδικά των πολιτικών κρατουμένων. Από την άλλη, προβάλει μιντιακά άλλη μία νίκη ενάντια στον “εσωτερικό εχθρό”, βάζοντας τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν χολιγουντιανά σενάρια, με αιμοσταγείς τρομοκράτες που έχουν πολεμική εκπαίδευση (καθώς ο Β.Σ. είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών) και φοβερά επιχειρησιακά πλάνα της αντιτρομοκρατικής που απέτρεψαν τις υποτιθέμενους νέους σχεδιασμούς τους.

Κι αν όλη η παραπάνω τρομολαγνική διαχείριση είναι εξοργιστική, πιο κρίσιμη είναι ίσως η χρήση της συγκεκριμένης υπόθεσης για την ενίσχυση του γενικότερου αστυνομικού σεναρίου περί συγκοινωνούντων δοχείων της “ανομίας”, που περιλαμβάνει καταλήψεις, πανεπιστημιακά στέκια και οργανώσεις, δείχνοντας ακριβώς ότι η πρόθεση του κράτους και σε αυτήν την περίπτωση είναι η εμπέδωση και η ενδυνάμωση του καθεστώτος τάξης και ασφάλειας. Μέσω των βαριών ποινών που επέβαλαν στους δύο αγωνιστές και της κατασκευής άλλης μίας υπόθεσης “τρομοκρατίας”, το κράτος εντείνει το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους και στέλνει άλλη μία ευθεία απειλή μηδενικής ανοχής σε όλα τα αγωνιζόμενα υποκείμενα, ενταγμένη στην στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης που ξεδιπλώνεται με διαρκώς αυξανόμενη ένταση.

Στην υπόθεση των αναρχικών Β.Σ. και Δ.Χ. βλέπουμε να χτυπιούνται τόσο η αλληλεγγύη, όσο και η συνεπής επαναστατική δράση. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι υπερασπιζόμαστε και τα δύο. Ότι θα σταθούμε ανάχωμα στην ποινική εξόντωση των δύο αγωνιστών και ότι δεν θα υποχωρήσουμε στην νέα κανονικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για μικροφωνική συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 17:00, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για τους αναρχικούς Β.Σ. και Δ.Χ., καθώς και στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 9:00, όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Κανένας μόνος/καμία μόνη στα χέρια του κράτους!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Θεσσαλονίκη

Αλληλεγγύη

Στις 9 Φλεβάρη 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Φλεβάρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


Αλληλεγγύη

“Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελοί της γης

με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια.

Είμαστε οι αλύτρωτοι στοχαστές και οι τραγικοί ερωτευμένοι.

Χίλιοι ήλιοι κυλούνε μες στο αίμα μας

κι ολούθε μας κυνηγά το όραμα του απείρου.”

Γ. Μακρής

Στις 9 Φλεβάρη 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη, σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του ο Βαγγέλης Σταθόπουλος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Το κράτος επιτίθεται στην έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Η αστική δικαιοσύνη ποινικοποιεί τις συντροφικές σχέσεις και διώκει οποιονδήποτε σχετίζεται με συντρόφους που υπερασπίζονται έμπρακτα την ένοπλη επαναστατική πάλη. Επιτίθεται σε ανθρώπους που οι πράξεις και η στάση ζωής τους, αποτελούν αγκάθι για το καπιταλιστικό σύστημα και τους ναούς της εξουσίας.

Ο αγώνας των συντρόφων συνεχίζεται μέσα από τον καθημερινό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο.

Η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζει να χτίζει γέφυρες και να φοβίζει την εξουσία, όσο έχουμε ο ένας την άλλη, όσο οι πρακτικές των ένοπλων αγωνιστών κρατούν ζωντανή τη δυνατότητα για την έφοδο στον ουρανό, όσο πολεμάμε τη λήθη και πιάνουμε το νήμα των αγώνων από εκεί που το άφησαν. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για την κατάργηση της κοινωνικής εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οι αιχμάλωτοι του κοινωνικού πολέμου μέσα από τον λόγο, τις σκέψεις και τις πράξεις στέκονται δίπλα μας στον δρόμο, στις συνελεύσεις, στους αγώνες. Και θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν όσο ο καθημερινός επαναστατικός αγώνας γεννάει προοπτικές για την καταστροφή του εξουσιαστικού συμπλέγματος.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.. ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική


Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκινάει το εφετείο των αναρχικών Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου για την υπόθεση της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 16 και 19 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο του 2019 μετά από ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης τραυματίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια του Β. Σταθόπουλου ο οποίος τιμώντας την αξία της αλληλεγγύης του την παρείχε. Έπειτα από έναν μήνα, μέσα από μια πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής όπου αναγγελόταν η εξάρθρωση της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, ο Σταθόπουλος συνελήφθη ενώ ο Χατζηβασιλειάδης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψής του μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021.

Ο ίδιος ο Δ. Χατζηβασιλειάδης σε επιστολή του την περίοδο της φυγοδικίας του, ξεκαθαρίζει πως η “Επαναστατική Αυτοάμυνα” ήταν ανενεργή, πως ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την πολιτική κληρονομία της οργάνωσης (δηλαδή τον εξοπλισμό της) και πως ο Σταθόπουλος δεν είχε καμία σχέση με αυτή και το μοναδικό του έγκλημα είναι αυτό της αλληλεγγύης γιατί προσφέρθηκε να τον βοηθήσει όταν αυτός τραυματίστηκε.

Παρόλα αυτά, ένα τρομολαγνικό δικαστικό show εκτυλίχθηκε για ακόμη μια φορά με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και την επικοινωνιακή χορηγία των ΜΜΕ. Ευφάνταστα σενάρια διακινήθηκαν και επικυρώθηκαν από το δικαστήριο αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι το κράτος ενδιαφέρεται απλά για την πολιτική και φυσική εξόντωση των αντιπάλων του. Μπροστά σε αυτόν τον στόχο δε διστάζει να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, όντας φυσικά πολύ μακριά από οποιαδήποτε έννοια “δικαιοσύνης”.

Για εμάς η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αδιαπραγμάτευτη κι ένα βασικό θεμέλιο κάθε απελευθερωτικής δράσης. Για αυτόν τον λόγο στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Χατζηβασιλειάδη και τον Β. Σταθόπουλο την Παρασκευή 4/2, στις 18:00, στην Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...