Αναρχικός σύντροφος σε απεργία πείνας στη Γαλλία

από | 28 Φεβ, 2022

Γιατί είμαι σε απεργία πείνας

Για περισσότερους από 14 μήνες αρνούμαι αυτήν την περιβόητη, συκοφαντική κατηγορία συσχέτισης μου με τρομοκρατία. Πάνε πάνω από 14 μήνες από τότε που η αντιτρομοκρατική (DGSI) μου εξήγησε ότι δεν με συνέλαβε για το λόγο που ήθελαν να πιστέψω, αλλά για την εμπλοκή μου με τις Κουρδικές δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ροζάβα.

Πάνε πάνω από 14 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων τίποτα δεν επιβεβαίωσε την υπόθεση που έστησε από την αρχή η αντιτρομοκρατική, παρ’όλο που για τουλάχιστον 10 μήνες βρισκόμουν υπό παρακολούθηση, με κοριούς 24 ώρες τη μέρα στο όχημα μου, στο σπίτι μου, υπό κατασκοπεία ακόμα και στο κρεβάτι μου.

Για πάνω από 14 μήνες έχω καταλάβει ότι είναι οι πολιτικές μου ιδέες και η συμμετοχή μου στις Κούρδικες δυνάμεις του YPG στη μάχη ενάντι στο ΙΚ που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν. Πάνω από 14 μήνες που 7 άτομα που δεν ξέρουν το ένα το άλλο κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για πάνω από 14 μήνες απαντώ σε ερωτήσεις του ανακριτή, που χρησιμοποιεί τις ίδιες βάναυσες τεχνικές όπως η αντιτρομοκρατική: χειραγώγηση, απομάκρυνση από το εννοιολογικό πλαίσιο, παραλείψεις και επινόηση λέξεων και γεγονότων σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν οι απαντήσεις μου.

Για πάνω από 14 μήνες έχω υποστεί τις προκλήσεις αυτού του ίδιου ανακριτή ο οποίος, ενώ εγώ μαραζώνω στα κελιά της Δημοκρατίας, μου λέει ότι αυτή η υπόθεση είναι χάσιμο του χρόνου του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ακόμα χειρότερα, επιτρέπει στον εαυτό του να χρησιμοποιεί την πιο απαράδεκτη ύβρη, αναφερόμενος στους βάρβαρους του ΙΚ ως τους “φίλους μου”. Αν και μόνο σε λεκτικό επίπεδο, αυτή παραμένει μια ανυπολόγιστη πράξη βίας. Είναι απαράδεκτο που αυτός ο δικαστής έχει το δικαίωμα να με βρίζει στο υψηλότερο επίπεδο, προσπαθεί να με “λερώσει”, και επομένως να φτύσει στη μνήμη των Κουρδων, Αράβων, Ασσύριων, Τουρκμένων, Αρμένιων, Τούρκων και διεθνών συντροφιών μου και φίλων μου που έπεσαν στη μάχη ενάντια σε αυτήν την οργάνωση. Είμαι ακόμα εξοργισμένος από αυτό.

Πάνε πάνω από 14 μήνες που κρατούμαι σε λεγόμενη προφυλάκιση, κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: σε καθεστώς απομόνωσης (βλέπε γράμματα του Μαρτίου 2021 και Ιουνίου 2021) που θεωρείται ως “λευκό βασανηστήριο” και απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση από πολλούς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάνε πάνω από 14 μήνες που ζω θαμμένος σε μια μόνιμη απομόνωση-κόλαση χωρίς να έχω κανένα να μιλήσω, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναλογίζομαι τη φθορά των διανοητικών μου ικανοτήτων και της φυσικής μου κατάστασης, χωρίς να έχω την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη.

Αφού έδωσε στην διοίκιση της φυλακής ψεύτικα επιχειρήματα για να διασφαλιστεί η απομόνωση μου, η δικαστική επιτροπή ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής μου, όπως έκανε και ο εθνικός εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας. Για να το κάνουνε αυτό, πήραν σχεδόν έτοιμη την αναφορά της αντιτρομοκρατικής της 7ης Φλεβάρη 2020, τη βάση της όλης υπόθεσης, της οποίας η εγκυρότητα δεν έχει αποδειχθεί και δεν ξέρουμε καν από που έρχονται αυτές οι πληροφορίες. Έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε ποιό ήταν το νόημα των κοριών, της παρακολούθησης, των ηχογραφήσεων και αυτών των δύο χρόνων δικαστικής έρευνας, από τη στιγμή που τα δεδομένα που αναδεικνύουν την ψεύτικη κατασκευή της αντιτρομοκρατικής αποκρύβονται.

Το Εθνικό Γραφείο Εισαγγελείας κατά της Τρομοκρατίας (PNAT) και ο ανακριτής προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν σύγχυση και να με φωτογραφίσουν ως ισλαμιστή τρόμοκατη, αν και ξέρουν πολύ καλά ότι πολέμησα ενάντια στο ΙΚ, ειδικά κατά την απελευθέρωση της Ράκα, όπου σχεδιάζονταν οι επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη.

Ο ανακριτής ισχυρίζεται ότι φοβάται ότι θα ενημέρωνα φανταστικούς ανθρώπους για την κατάστασή μου, παρ’όλο που οι πληροφορίες είναι δημόσιες, συγκεκριμένα επειδή η αντιτρομοκρατική και το PNAT διέρευσαν τις πληροφορίες από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται έτσι ότι αποτρέπει την οποιαδήποτε πίεση προς μάρτυρες, θύματα και τις οικογένειές τους, αν και δεν υπάρχουν μάρτυρες ή θύματα αφού δεν υπάρχουν πράξεις. Ανέφερε επίσης το φόβο του για μια πιθανή προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των συγκατηγορουμένων και συνεργών τους, παρ’όλο που   όλα τα υπόλοιπα κατηγορούμενα άτομα έχουν αποφυλακιστεί, και δεν έχει ανακρίνει κανένα άλλο εκτός από εμένα από τον Οκτώβρη του 2021, και εγώ έχω περιμένει υπομονετικά μέχρι να τελειώσει την ανάκρισή μου για να υποβάλει το αίτημα αποφυλάκισής μου. Σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν κωμική η αναφορά σε γεγονότα όπως: ότι απολαμβάνω την ελευθερία μετακίνσής μου στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, ο τρόπος ζωής μου, οι πολιτικές μου απόψεις, οι αθλητικές μου δραστηριότητες, το γούστο μου για τη ραπ ή την κούρδικη μουσική.

Η εξεταστική επιτροπή επιτίθεται στη μητέρα μου λέγοντας πως δεν είναι αξιόπιστη εγγύηση για τον απλό λόγο ότι δεν απέτρεψε τον γιό της, ο οποίος ήταν 33 χρονών τότε, να ενταχθεί στις Κούρδικες δυνάμεις του YPG στη μάχη ενάντια στο ΙΚ. Για άλλη μια φορά, είναι η συμμετοχή μου σε αυτή τη σύγκρουση που ποινικοποιείται. Ακόμα, μου ασκεί κριτική για τη χρήση κρυπτογραφημένων εφαρμογών (WhatsApp, Signal, Telegram…) τις οποίες χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία. Τέλος, απορρίπτουν όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές εγγύησης (εργασία, φιλοξενία) χωρίς να έχουν να πουν τίποτα για αυτές και παρ’όλο που η αρμόδια επιτροπή (SPIP) έχει εκφράσει θετική γνώμη.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε ότι αφού έχει δώσει εντολή για μια αναφορά υλοποίησης της αποφυλάκισής μου με ηλεκτρονικό βραχιόλι και αφού υπάρχει αυτή η αναφορά, αυτός ο δικαστής δεν την λαμβάνει υπ’όψιν; Πολλοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει ότι σε όλη αυτή την υπόθεση, η “δικαιοσύνη” παραβιάζει τους ίδιους της τους νόμους και υπόκεινται στην πολιτική ατζέντα της αντιτρομοκρατικής.

Πρόσφατα έμαθα από το στόμα του διοικητή της φυλακής της Yvelines (Bois d’Acry), τον οποίο ευχαριστώ για την ειλικρίνεια του, ότι η κράτηση μου και η παραμονή μου σε απομόνωση αποφασίστηκαν από την πρώτη μέρα από πολύ υψηλόβαθμους παράγοντες και οτιδήποτε και εάν πω ή εάν πει αυτός, τίποτα δεν θα γίνει, είναι υπεράνω αυτού, ο φάκελος δεν θα εξεταστεί καν και θα παραμείνω σε απομόνωση και στην περιπτωσή μου τίποτα δεν θα αλλάξει πριν τις εκλογές.

– Από τη στιγμή που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγωνιστές που πολέμησαν στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στο ΙΚ,

– Από τη στιγμή που οι λεγόμενες προφυλακίσεις χρησιμοποιούνται για να τιμωρήσουν πολιτικές απόψεις,

– Από τη στιγμή που όλη αυτή η υπόθεση υπάρχει μόνο και μόνο για το σκοπό πολιτικής χειραγώγησης,

– Από τη στιγμή που σήμερα μου έχει μείνει μόνο η προοπτική της αργή εξόντωσης του είναι μου,

Ανακοινώνω ότι από την Κυριακή 27 Φλεβάρη, 6 μ.μ. βρίσκομαι σε απεργία πείνας. Ζητώ μόνο την αποφυλάκισή μου, περιμένοντας να αναδείξω τη συκοφαντική πλευρά αυτής της ντροπιαστικής κατηγορίας.

Libre Flot


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 8ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Τι έχει συμβεί;

Την Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020, 9 συντρόφια συνελήφθησαν από την γαλλική “αντιτρομοκρατική” (DSGI), σε διάφορα μέρη της Γαλλίας. Στην Τουλούζη, στην Ντορντόν, στο Παρίσι, στη Βρεττόνη και στη Ρεν. Αναρχικ_ κατηγορούνται για “εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε τρομοτρατική επίθεση”. Τα συντρόφια εκτός από ένα αποφυλακίστηκαν, μερικά μετά από μήνες προφυλάκισης. Περιμένουν δίκη έχοντας περιοριστικούς όρους. Τα κατηγορούμενα, τα οποία δεν γνωρίζονται όλα μεταξύ τους, βρίσκονται υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής παρακολούθησης  όπως η τοποθέτηση συσκευών καταγραφής σε οχήματα, καθώς και φυσική παρακολούθηση.

Ο μόνος σύντροφος που είναι ακόμα στη φυλακή αναμένοντας τη δίκη, ο Libre Flot, βρίσκεται σε απομόνωση με περιορισμό επισκεπτήριων. Ο επίσημος λόγος που έχει δωθεί ως απάντηση στο γιατί κρατείται ακόμη ενώ τα υπόλοιπα άτομα έχουν αποφυλακιστεί, και σε τέτοιες συνθήκες, είναι ότι οι αρχές και το δικαστήριο τον ταυτοποιούν ως τον “αρχηγό της ομάδας”. Έτσι δικαιολογούν τις σκληρές συνθήκες κράτησής του- για να αποτρέψουν την “πιθανή επιρροή” του σε άλλους κρατούμενους.

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, η έφεση του Libre Flot για αποφυλάκιση για να περιμένει τη δίκη του έξω από τα σίδερα, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή, απορρίφθηκε από ένα δικαστή.

Η 8η Δεκέμβρη δεν είναι μια απομονωμένη υπόθεση

Η καταστολή στην υπόθεση της “8ης Δεκέμβρη” έχει πολλές ομοιότητες με άλλες υποθέσεις καταστολής στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και των αφηγήσεων τους ανά τον κόσμο. Είτε αφορούν τις επιχειρήσεις Pandora (Ισπανία), Backfire (Η.Π.Α.), Νetwork case (Ρωσία), Fenix (Τσεχία) ή την επιχείρηση Tarnac (Γαλλία), μπορούμε να δούμε τις ομοιότητες. Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν αυτές οι επιχειρήσεις είναι θεαματικός: βανάκια χωρίς πινακίδες καταφθάνουν και αστυνομικές δυνάμεις μππουκάρουν σε σπίτια ανθρώπων. Μπαλακλάβες, αυτόματα όπλα, ασπίδες είναι μερικός από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να φαίνεται σοβαρή η επιχείρηση και να εμφανίσει τα συλληφθέντα ως πολύ επίκινδυνα άτομα. Μερικές φορές, τέτοιες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν παρείσφρηση ασφαλιτών, παγίδες για να πιαστούν τα υποκείμενα σε συγκεκριμένα σημεία κ.α. Στη συνέχεια, έρχεται η ώθηση από τα ΜΜΕ- η αστυνομία ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε έναν τρομοτρατικό πυρήνα ή δίκτυο, δαιμονοποιεί τα συλληφθέντα, τα παρουσιάζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Στη συνέχεια, η υπόθεση τραβάει για κάποια χρόνια ακόμα με λίγα ή ελλειπή στοιχεία για την υπόθεση ή το μέγεθος των αρχικών κατηγοριών. Συντρόφια περνάνε μήνες ή χρόνια στη φυλακή, συχνά υπό σκληρές συνθήκες κράτησης. Όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, η διαδικασία αποκαλύπτει έλλειψη στοιχείων, τρύπες στην αφήγηση και συνολικά ένα αδύναμο και μη πειστικό κατηγορητήριο. Η υπόθεση καταρρέει, οι άνθρωποι κρίνονται αθώοι ή βγαίνουν με αναστολή ή  με κάποια μικρή ποινή- εάν συγκριθεί με την  εντύπωση μιας φοβερής τρομοκρατικής υπόθεσης στην αρχή. Μπορούμε να μάθουμε πράγματα για αυτά τα όμοια μοτίβα ανά τον κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε, διαβάστε το άρθρο Taking a Global View at Repression (https://crimethinc.com/2018/08/28/taking-a-global-view-of-repression-the-prison-strike-and-the-week-of-solidarity-with-anarchist-prisoners) και τη μπροσούρα Repression Patterns in Europe (https://solidarity.international/index.php/2017/07/21/on-repression-patterns-in-europe/ ).

Οι αρχές παγκοσμίως δουλεύουν πάνω σε στρατηγικές καταπολέμησης διαφορετικών ριζοσπαστικών κινημάτων, ενισχύοντας το δικό τους προφίλ και κάνοντας πιο αποδοτικές τις κατασταλτικές μεθόδους των πιο επικίνδυνων κομματιών της κοινωνίας για το status quo, τα οποία προτείνουν εναλλακτικές, αντιστέκονται έμπρακτα και οργανώνονται επαναστατικά. Εάν θέλουμε να είμαστε δυνατά ως κινήματα, πρέπει να δουλέψουμε στο πώς αμυνόμαστε από την καταστολή- να εξουδετερώσουμε την αποτελεσματικότητά της χώρις να εξουδετερώνουμε τα εαυτά μας, καθώς και στο πώς στηρίζουμε συντρόφια που αγωνίζονται σε κάποιο μέτωπο και βρίσκονται στη φυλακή.

Αλληλεγγύη σημαίνει να χτίζουμε τα κινήματά μας, όχι μόνο να αντιδρούμε στις κινήσεις του κράτους. Όταν τα συντρόφια μας είναι στη φυλακή ή αντιμετωπίζουν άλλες μορφές καταστολής, πρέπει να μαζέψουμε όλα τα συναισθήματα που αυτή η κατάσταση μας γεννά, συμπεριλαμβανομένου και του θυμού- και να τα εντάξουμε σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα που νιώθουμε τώρα.

Αλληλεγγύη με τα συντρόφια που κατηγορούνται για την υπόθεση της 8ης Δεκέμβρη!

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

Με σκοπό να υποστηριχθούν τα αναρχικά συντρόφια που κατηγορούνται για την εγκληματική οργάνωση της “8ης Δεκέμβρη”, συστάθηκε η Επιτροπή 8/12 στη Γαλλία. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει διεθνής κάλυψη της υπόθεσης λόγω γλωσσικών εμποδίων. Τώρα, χρειαζόμαστε τη διεθνή αλληλεγγύη και κάνουμε έκκληση σε συντρόφια παγκοσμίως.

Τι βοήθεια χρειάζεται και πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Διαδώστε τις πληροφορίες

Μεταφράστε κείμενα από το μπλόγκ: https://soutienauxinculpeesdu8decembre.noblogs.org/

Οργανώστε δράσεις αλληλεγγύης στις περιοχές σας

Οικονομική συνεισφορά: https://www.cotizup.com/soutien-8-12

Γράφουμε κείμενα τακτικά και στέλνουμε καρτ-ποστάλ. Επίσης, οργανώνουμε workshops για να σπάσουμε την απομόνωση των έγκλειστων συντροφιών μας, να τα στηρίξουμε και να τους δείξουμε ότι δεν είναι μόνα τους. Εάν θέλετε να γράψετε κάτι, να στείλετε άρθρα, μπροσούρες, ζωγραφιές, γράμματα, ταξιδιωτικές ιστορίες, κτλ… στείλτε τα σε εμάς και θα το αναλάβουμε:

Με ταχυδρομείο:
Comité812 Toulouse : Itinéraire Bis – 22 rue Périole – 31500 Toulouse
Comité812 Rennes : CNT 35 , BP 30423, 35004 RENNES Cedex
Comité812 Paris : L.A.P. 393 rue de Vaugirard 75015 PARIS

Με email:

comiterennes8decembre [at] riseup.net
laisseznousdanser [at] riseup [point] net
comiteamiens8decembre [at] riseup.net

Επικοινωνήστε μαζί μας! Εάν θέλετε να οργανώσετε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, να μας στείλετε φωτογραφίες, να μας καλέσετε στους αγώνες σας και άλλα:  https://soutienauxinculpeesdu8decembre.noblogs.org/contact-comites/

Διαβάστε και διαδώστε κείμενα από την απομόνωση γραμμένα από τον Libre Flot. Εκτυπώστε τα ελεύθερα!

Αγωνιστείτε για να κάνετε τα κινήματά μας πιο δυνατά απέναντι στην καταστολή, μαθαίνοντας από τις ήττες και τις αποτυχίες του αναρχικού κινήματος στο παρελθόν και στο παρόν.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για 46 συλληφθέντες μοτοπορείας του 2020

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για 46 συλληφθέντες μοτοπορείας του 2020 Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας 11/6/2020. Όλοι/Ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 17 Μαίου 2024, ώρα 10:30, κτίριο 9. Η επίθεση στους...

Αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας | Ο απεργός πείνας σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος

Αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας | Ο απεργός πείνας σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος Ο αναρχικός απεργός πείνας, σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, πραγματοποιήσαμε στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, μια...

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία Στα διακόσια χρόνια νεοελληνικής ιστορίας έχει πλέον αποδειχθεί πως όταν η βερμπαλιστική εθνικιστική ρητορική διαμορφώνεται σε πολιτική του ελληνικού κράτους, οδηγεί σε ήττες του. Γι’ αυτό και η ιστορία της ελληνικής...

Διήμερο Υπεράσπισης των Αγράφων | 18 & 19 Μάη 2024

Στις 20/07/2023 εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) για την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών στο βουνό Καζάρμα στη λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για ένα γεγονός που...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα. Η DEFEA (Defence Exhibiton Athens) είναι μια διεθνής έκθεση σχετική με τη βιομηχανία «άμυνας και ασφάλειας», δηλαδή χωρίς...

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη Σήμερα στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ καλούμε ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, έκτακτη διαδικασία με αφορμή την απεργία πείνας που από σήμερα...

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο]

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο] Σε κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας φοιτήτριες και φοιτητές ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων. Διαβάστε...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα. Κάθε χρόνο βλέπουμε κάθε δημόσια υπηρεσία να ρημάζεται ολοένα και περισσότερο και η πυρόσβεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η...

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της Το έργο του μετρό στην πλ. Εξαρχείων δεν μπορεί να περιμένει… εκτός κι αν το ζητά ο ΟΠΑΠ. Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της. Η επέκταση του εργοταξίου δεν...

Φεστιβάλ – Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος

Φεστιβάλ - Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος Τα Γεράνεια για άλλη μια φορά βάλλονται για τα επιχειρηματικά σχέδια της μετατροπής της Ελλάδας σε "μπαταρία" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Η υπερυψηλή τάση που έρχεται να αντικαταστήσει την υψηλή,...