Γεωργία

Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης και δράσης για την Γεωργία (26/5)

από | 26 Μάι, 2022

Πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης και δράσης για την Γεωργία

Συγκεντρώσεις και πορείες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας συνθέτουν την σημερινή (26/5) πανελλαδική ημέρα δράσης για την Γεωργία Μπίκα. Φεμινιστικές οργανώσεις αλλά και συλλογικότητες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς θα διαδηλώσουν σε αλληλεγγύη με την Γεωργία και ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών και μαστροπείας, καθώς αστυνομία, δικαστικές αρχές και Κεφάλαιο συνεργάστηκαν για να ξεπλύνουν τους υπαίτιους της υπόθεσης.

Τα καλέσματα ανά πόλη είναι:

Αθήνα, 19.30, Πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη, 19.30, Άγαλμα Βενιζέλου

Ηράκλειο,19.30, Πλατεία Λιονταριών

Ιωάννινα, 19.00, Περιφέρεια Ηπείρου (Πρώην Νομαρχία)

Δείτε αναλυτικά τα καλέσματα παρακάτω:


Αθήνα

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών & μαστροπείας

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 24χρονη Γεωργία ναρκώνεται και βιάζεται ομαδικά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που προσπαθεί να φύγει από πάρτι που πραγματοποιείται εκεί από μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, και ενώ είναι ημιλιπόθυμη, τρία άτομα την οδηγούν παρά τη θέλησή της σε ένα δωμάτιο. Την επόμενη μέρα ξυπνά με σημάδια κακοποίησης και βιασμού. Από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει τα γεγονότα. Ενώ βρίσκεται ακόμα σε σοκ, παραμένει για ώρες μόνη της στο αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία υποστήριξη ενώ με ευθύνη των αρχών δεν γίνονται έγκαιρα οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις, μολονότι η ίδια λέει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Η Γεωργία κατονομάζει τον Μάνο Παπαδόπουλο, έναν εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης «Αχίλλειον» ως το άτομο που την οδήγησε στους βιαστές και στην πορεία αναγνωρίζονται οι αδερφοί Λεβέντη ως δύο εκ των δραστών, ο εφοπλιστής Κ. Περογιαννάκης ως διοργανωτής του πάρτι κ.α. Η αστυνομία «ενημερώνει» την Γεωργία ότι πάει να τα βάλει με «επώνυμη οικογένεια» (για ποιο άλλο λόγο πέρα από το να την τρομοκρατήσει;) και μέσα στο αστυνομικό τμήμα η κοπέλα δέχεται απειλές από τον δικηγόρο των βιαστών. Ο Β. Λεβέντης συλλαμβάνεται αλλά αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και επιχειρείται η συγκάλυψη της υπόθεσης. Όταν πλέον τα γεγονότα έρχονται στο φως εξαιτίας της επιμονής της Γεωργίας και της δημοσιοποίησης των καταγγελιών της, αρχίζει η επιχείρηση συκοφάντησης της ίδιας και ξεπλύματος των δραστών, με τη χρήση όλων των πατριαρχικών και ταξικών στερεοτύπων να προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Η Γεωργία όμως δεν παραιτείται. Μιλάει δημόσια και σπάει τη σιωπή, αντιστρέφοντας όλη την πατριαρχική σαπίλα που θέλει τη ντροπή να βαραίνει το θύμα και τους θύτες να καμαρώνουν, ενώ ξεσηκώνεται κύμα αλληλεγγύης στο πρόσωπό της και ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τις δολοφονίες που χαίρουν της συγκάλυψης των αρχών.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, η εισαγγελέας που χειρίζεται τη δικογραφία έρχεται να επιβεβαιώσει τον καταλυτικό ρόλο των θεσμών στην αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας – και ιδίως όταν οι δράστες είναι γόνοι εύπορων οικογενειών με πολιτικές διασυνδέσεις. Με την πρότασή της να σταλεί η υπόθεση στο αρχείο, δηλώνει ότι οι δηλώσεις της Γεωργίας είναι προϊόν μυθοπλασίας και ενέχουν δόλο. Όχι μόνο δεν διερευνά τα υπόλοιπα πρόσωπα που μετείχαν στον βιασμό, αλλά απαλλάσσει και τον Β. Λεβέντη. Νομιμοποιεί όλες τις αποδεδειγμένα ελλιπείς κινήσεις της αστυνομίας που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη ιατροδικαστική εξέταση και βοήθησαν στη συγκάλυψη, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία» και ταυτόχρονα επιβραβεύει την εξαγορά μαρτύρων με τις ασυνάρτητες και αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, την καταφανή απόκρυψη στοιχείων από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Με λίγα λόγια, εκφράζει την πάγια στάση των κρατικών δικαστικών αρχών: οι γυναίκες να το βουλώνουν και να υποτάσσονται, οι πλούσιοι βιαστές είναι στο απυρόβλητο και χαίρουν υψηλής προστασίας, η αστυνομία καλώς κουκούλωσε εξαρχής την υπόθεση.

Η εισαγγελική πρόταση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία ούτε αποτελεί εξαίρεση για τις δικαστικές αρχές. Είναι οι ίδιες αρχές που δολοφόνησαν ξανά τον Ζακ στην αίθουσα του δικαστηρίου, που «έριξαν στα μαλακά» τους δολοφόνους του Δημόπουλο και Χορταριά αρνούμενες να μετατρέψουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία, που αθώωσαν τους αστυνομικούς -και στο πρόσωπό τους την κρατική βία- που τον αποτελείωσαν κλωτσώντας τον στο έδαφος ενώ ήταν ήδη ημιθανής και δεμένος με χειροπέδες. Την ίδια στιγμή στη δίκη του παιδοβιαστή Λιγνάδη, τα θύματά του υφίστανται εξευτελιστική μεταχείριση και τρομοκράτηση. Οι δικαστικοί μηχανισμοί της «δικαιοσύνης», μιας «δικαιοσύνης» ταξικής και πατριαρχικής, που βρίσκονται εκεί για να διώκουν και να φυλακίζουν κάθε αγωνιζόμενη και αγωνιζόμενο, που καταδικάζουν σε εγκλεισμό στους τάφους των φυλακών χιλιάδες φτωχούς και περιθωριοποιημένους, είναι κομμάτι ενός συστήματος που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πατριαρχική και εν γένει την εξουσιαστική βία, προστατεύοντας τους ισχυρούς και τα εγκλήματά τους, τρομοκρατώντας και ρίχνοντας στην πυρά του κανιβαλισμού όσες και όσους τολμούν να αντισταθούν.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί είναι οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεσή τους. Απολύουν εγκύους, αθωώνουν βιαστές και γυναικοκτόνους, προωθούν νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις, κρατούν κατά χιλιάδες έγκλειστες πρόσφυγες-μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις πνίγουν στο Αιγαίο, τις απειλούν, τις ξυλοκοπούν και τις βιάζουν στα σύνορα, τις παρενοχλούν σεξουαλικά- όπως καταγγέλλουν οι φυλακισμένες μετανάστριες στην κόλαση της Πέτρου Ράλλη και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και καταστέλλουν αγωνιζόμενες γυναίκες που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην κρατική, καπιταλιστική, πατριαρχική βαρβαρότητα.

Απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκέντρωση: Πέμπτη 26/5 στις 19.30, Σύνταγμα

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Γεωργία


Ταξική Αντεπίθεση: Στηρίζουμε τη συγκέντρωση- πορεία την Πέμπτη 26/5 στο Σύνταγμα, στις 7.30μμ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 26/5 στο Σύνταγμα, στις 7.30μμ, ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών και μαστροπείας στην Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες μεθοδεύσεις της δικαστικής εξουσίας γύρω από την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας, επισφραγίζουν τη συγκάλυψη των βιαστών, που καιρό τώρα προωθείται από τα μίντια και τους μπάτσους. Αποκορύφωμα αποτελεί η πρόταση επιφόρτισης της ίδιας με τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης όπου η ταξική θέση των βιαστών και μαστροπών λειτούργησε εξαρχής με τρόπο καταλυτικό. Επιβεβαιώνεται έτσι ο ρόλος της αστικής δικαιοσύνης, ως αναπόσπαστου θεσμού του συστήματος που συντηρεί και θρέφει την πατριαρχία και την έμφυλη βία. Την ταξική αδικία και την εκμετάλλευση.

Καθημερινά αμέτρητες γυναίκες βιώνουν από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας. Με όλες αυτές και με τη Γεωργία, είμαστε μαζί!

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ και ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΡΕΦΕΙ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Θεσσαλονίκη

Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία με συγκέντρωση και πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών.

Λεβέντες, golden boys και βιαστές,
ξεπλένονται από κράτος, μίντια και εισαγγελείς.

Πέμπτη 26 Μαΐου
19:30

– ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
– φεμινιστική ομάδα Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης
– Φylis AUTh – Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα

Γεωργία


Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είδαμε να εφαρμόζεται ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο συντήρησης και προώθησης της έμφυλης βίας με πρωταγωνιστές: κράτος, ΜΜΕ, δικαστική αρχή, εκκλησία. Το τέρας της πατριαρχίας καθοδηγούμενο από τους προαναφερθέντες πυλώνες εξουσίας έχει φτάσει στο ζενίθ του. Tα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Από τα αυξημένα ποσοστά καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, μέχρι τις δεκάδες γυναικοκτονίες, τους αμέτρητους βιασμούς, τις επιθέσεις σε τρανς άτομα, τα κυκλώματα trafficking, την αποκάλυψη δικτύων μαστροπείας, η κοινωνία κατατρύχεται από την πατριαρχική βία. Ταυτόχρονα οι ”ηθικοί αυτουργοί” αυτής της συνθήκης καμουφλάρονται πολύ καλά και φτάνουν στο σημείο να εμπαίζουν ευθαρσώς την κοινωνία αυτοπροβάλλοντας τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές της ισότητας των δυο φύλων.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία οικονομικών ελίτ, αστυνομίας, δικαστικών αρχών και ΜΜΕ αποτελεί η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας. Ας κάνουμε μια αναδρομή στην υπόθεση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της πόλης εκμεταλλεύτηκαν το αντρικό αλλά και το ταξικό τους προνόμιο, για να επιβεβαιώσουν την εξουσία τους στο σώμα μιας γυναίκας. Ο βιασμός της Γεωργίας από ένα τσούρμο καλοζωισμένων παρασίτων αλλά και όσα ακολούθησαν ξεμπρόστιασαν όλη τη σαπίλα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας.

Ξεμπρόστιασε τα “καλά παιδιά”, τους “επιτυχημένους” και “αυτοδημιούργητους”. Ξεμπρόστιασε τη δικηγορική χυδαιότητα, καθώς ο δικηγόρος των δραστών και (σε αναστολή) μέλος του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε και επιτέθηκε στη Γεωργία. Ξεμπρόστιασε τον lifestyle παρασιτισμό των λεγόμενων “influencers” και των τηλεοπτικών αστέρων. Αποκάλυψε ότι όλοι αυτοί είναι απλά η προβεβλημένη όψη της μαφίας. Τέλος, έφερε στο φως ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών και νταβατζήδων που καλύπτεται πίσω από τα φώτα της “μεγάλης ζωής”.

Βέβαια θα ήταν πολύ βολικό να πιστέψουμε πως αυτά είναι φαινόμενα που αφορούν τη (νόμιμη και παράνομη) αστική τάξη και τους παρατρεχάμενούς της. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η έμφυλη βία, οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες δεν αφορούν μόνο τους πλούσιους. Είναι φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλο το κοινωνικό σώμα, ανεξάρτητα από την ταξική θέση των δραστών. Ωστόσο, όλοι αυτοί έχουν κοινές συνισταμένες την αντίληψη του σώματος και των άλλων ανθρώπων ως προέκταση της ιδιοκτησίας τους και την προσπάθεια κυριαρχίας και εξουσίας πάνω στην αδύναμη.

Θα ήταν επίσης πολύ βολικό συναισθηματικά να πούμε πως έχει γίνει έτσι η κοινωνία και πως αυτά δε γινόντουσαν παλιά. Όχι, αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. ΠΑΝΤΑ γίνονταν αυτά, παλιότερα ίσως να ήταν και χειρότερα τα πράγματα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλάνε και να υπερασπίζονται τη θέση τους κι ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει μπουχτίσει και τους συμπαραστέκεται.

Πλέον καμία γυναικοκτονία δεν μπορεί να βαφτιστεί “έγκλημα πάθους”, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Κανένας βιασμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το “τι φόραγες;” ή το “τι δουλειά είχε εκεί;”, χωρίς να υπάρξει κατακραυγή. Κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον βιαστή φίλο του, χωρίς να έχει συνέπειες. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως οι καταπιεσμένες πέρα από το να σπάσουν τη σιωπή τους άρχισαν να βγαίνουν και στον δρόμο, για να τσακίσουν την πατριαρχία. Τα πράγματα αλλάζουν και τίποτα δε θα γυρίσει πίσω σε κάποιες παλιές μυθικές εποχές όπου τα πάντα κρύβονταν πίσω από την ντροπή, την ενοχή και την κοινωνική αδιαφορία.

Οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στην υπόθεση της Γεωργίας μόνο οργή μπορούν να μας προκαλέσουν. Στην πρόταση της η εισαγγελέας μιλάει για «διαστρέβλωση της αλήθειας» από την Γεωργία, ενώ προτείνει η υπόθεση να μην παραπεμφθεί καν σε δίκη. Δε διστάζει να χυδαιολογήσει κατά του θύματος λέγοντας πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα-θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνο.» Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, η εισαγγελέας αιτείται να καταβάλει η ίδια τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής της σε βάρος του 27χρονου τον οποίο κατήγγειλε για τον βιασμό της, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δικαστική λειτουργός, η «προσφεύγουσα απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο». Αυτοί οι λακέδες του μαφιόζικου υποκόσμου της πόλης ήξεραν ότι μπορούν να βρουν, και βρήκαν συγκάλυψη από το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο τους συντηρεί και αναπαράγει. Πρόκειται για μια συγκάλυψη που στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται στην πιο χυδαία έκφανσή της, αφού η στοχοποίηση και ο επανατραυματισμός του θύματος γίνεται με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο.

Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτήν την βαρβαρότητα. Όλες οι κολασμένες αυτής της γης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να σταθούν αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και να υψώσουν το ανάστημα τους ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και το σύστημα που τις γεννά. Εμείς σαν αναρχικές και αναρχικοί οφείλουμε να στηρίξουμε αυτούς τους αγώνες και να δώσουμε τη δική μας μάχη για την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας. Να αγωνιστούμε, όχι για να είναι γενναίες οι γυναίκες και να αποτρέπουν τον βιασμό τους ή να έχουν τη δύναμη να τον καταγγέλλουν εκ των υστέρων, αλλά για να εξαλειφθεί αυτή η ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Να παλέψουμε, για να μην υπάρξει άλλη γυναίκα δολοφονημένη. Να πετάξουμε την πατριαρχία αλλά και το σύστημα με το οποίο είναι πλέον άρρηκτα δεμένη, τον καπιταλισμό και το κράτος εκεί που τους αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ
ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
ΠΕΜΠΤΗ 26/5, 19:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Γεωργία


Ηράκλειο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Γεωργία

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στη Θεσσαλονίκη, είναι η επιτομή της ταξικής μεροληψίας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι τώρα, που μάθαμε την εισαγγελική πρόταση. Η Γεωργία επέλεξε να τα βάλει με τα πλουσιόπαιδα της Θεσσαλονίκης, τους αδερφούς Λεβέντη (που η διαπλοκή της οικογένειάς τους φτάνει μέχρι την κυβέρνηση) και έπρεπε να πληρώσει γι΄αυτό.

Στοχευμένα επιλέχθηκε από τον μεσάζοντα των βιαστών, υποτιθέμενο φίλο της, να καλεστεί στο πάρτι του πεντάστερου, θεωρήθηκε εύκολο θύμα, μια και -λόγω των γεγονότων της ζωής της – όπως φαντάστηκε δεν θα την έψαχνε κανείς εκείνο το βράδυ, δεν θα την πίστευε κανείς και δεν θα είχε στήριξη από πουθενά.

Μεθοδευμένα εμποδίστηκε από την αστυνομία να καταγγείλει, κρατώντας την για δώδεκα ώρες στο Α.Τ. σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να της δώσουν ούτε ένα ουροσυλλέκτη, αναγκάζοντάς την να τον ψάχνει μόνη της πρωτοχρονιάτικα στα εφημερεύοντα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Δεν φρόντισαν να γίνει λήψη αίματος που θα έδινε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και θα στήριζαν την άποψη της Γεωργίας. Επέτρεψαν να την εκβιάζει μέσα στο Α.Τ. ο δικηγόρος των βιαστών, δεν κίνησαν επείγουσες διαδικασίες για την ιατροδικαστική εξέτασή της, παρά την άφησαν για τρεις μέρες άπλυτη να περιμένει. Δεν συνέλεξαν στοιχεία από τις κάμερες του ξενοδοχείου, αντίθετα μοντάρισαν το υλικό, αφαιρώντας τις επίμαχες ώρες που θα αποδείκνυαν την αλήθεια.

Με ψευδομάρτυρες και αλλοίωση στοιχείων, με την άθλια εισήγηση της ανακρίτριας, η εισαγγελέας επιχειρεί να οδηγήσει την υπόθεση της Γεωργίας στο αρχείο ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύει να την οδηγήσει στο εδώλειο με την πρότασή της να επιβαρυνθεί η Γεωργία τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης, τέτοιες προτάσεις συνήθως αφορούν άτομα που η αστική δικαιοσύνη έχει κρίνει ως ένοχα.

Οσο η αστική δικαιοσύνη θα είναι με το μέρος των ισχυρών, όσο το κράτος της καταστολής θα φτιάχνει τα μαλακά στρώματα που θα ρίξει τους κακοποιητές, παιδοβιαστές, βιαστές και γυναικοκτόνους και άλλους καταπιεστες τόσο θα δυναμώνουμε τη φωνή μας, τόσο πιο επίμονα θα στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και των επιζωσών.

Γεωργία δεν είσαι μόνη, έχεις δίπλα σου όλα εμάς που θαυμάσαμε την αξιοπρέπεια και το θάρρος σου, να ζητήσεις το δίκιο σου από την πρώτη στιγμή, να δείξεις το πρόσωπό σου και να μιλήσεις με τη φωνή σου λέγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Γεωργία δεν είναι μόνη και δεν είναι ξιπόλυτη, έχει με το μέρος της όλα εμάς που την πιστέψαμε και πλημμυρίσαμε τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να της συμπαρασταθούμε. Είναι θέμα τιμής για όλα τα καταπιεσμένα η δικαίωση της Γεωργίας, που δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες υποθέσεις (Ζακ/ZackieOh, Παύλος Φύσσας, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ελένη Τοπαλούδη, Θεοφίλου, Ηριάννα) που στηρίξαμε και αντιπαλέψαμε, έχει όμως ένα έμφυλο πρόσημο που την κάνει ακόμη πιο σκληρή και άδικη και χρειάζεται όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουμε.

Είναι ευκαιρία για το κίνημα να δείξει τα αντανακλαστικά του ενάντια στην μπασταρδοκρατία που καταστρέφει τις ζωές μας όταν μπλεχτούμε στα πλοκάμια της.

Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΣ

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γεωργία


Ιωάννινα

Πανελλαδική μέρα δράσης ”Αδερφή μου ,εγώ σε πιστεύω!”

Με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του μόνου κατηγορουμένου για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας, αλλά και την δικαστική απόφαση για αθώωση ενός βιαστή στις 20 Μαΐου 2022 δεν μπορούμε παρά να βγούμε στους δρόμους .Για ακόμα μια φορά το δικαστικό σύστημα αποδεικνύει ότι δεν είναι πρόθυμο να απονείμει δικαιοσύνη, αντιθέτως συγκαλύπτει κάθε παραβιαστική και εγκληματική συμπεριφορά (κυκλώματα μαστροπείας των πλουσίων, βιαστές, παραβιαστικές συμπεριφορές), δίνοντας έτσι έδαφος στο να διατηρηθεί και να συνεχίσει να αναπαράγεται κάθε βίαιη πατριαρχική μορφή και πράξη. Οι κρατικοί φορείς δεν μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στις πατριαρχικές αντιλήψεις παρά μόνο να συμβάλλουν στην διαιώνιση τους.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΊΑ ΠΕΜΠΤΗ, 26/05 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ.

αναρχο-φεμ ομάδα Τσούπρες

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...