Κάλεσμα σε Διεθνή μέρα Αλληλεγγύης στον

Κάλεσμα σε Διεθνή μέρα Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη

από | 19 Ιούν, 2022

Κάλεσμα σε Διεθνή μέρα Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη.

24/6/2022

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον Αναρχικό Απεργό Πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη

“Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού, ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκιση μου. Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται.”

Γιάννης Μιχαηλίδης, προληπτικά αιχμάλωτος στις φυλακές Μαλανδρίνου, 23/5/2022

O Γιάννης Μιχαηλίδης σε όλη του την ζωή αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο από αναρχική σκοπιά. Συμμετείχε από νεαρή ηλικία σε αναρχικές μαθητικές ομάδες, σε διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, σε αντικρατικές/αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης της περιόδου 2004-2006 και είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. Συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ιδιωτικοποίηση πανεπιστημίων, κατάργηση ασύλου κ.λπ.). Αγωνίστηκε ενάντια στη λεηλασία της φύσης και είχε συλληφθεί σε παρέμβαση ενάντια στην αποψίλωση του βουνού της Πάρνηθας το 2007. Αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της εξέγερσης του Δεκέμβρη, όταν αστυνομικοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αναρχικό 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην περιοχή των Εξαρχείων. Ήταν παρών στις μάχες ενάντια στα μνημόνια το 2012. Επέλεξε να απαλλοτριώσει τα ματωμένα πλούτη των τραπεζών παραμένοντας αταλάντευτα αφοσιωμένος στο όραμα της ανατροπής κράτους και κεφαλαίου, κρατώντας μια αγωνιστική – μαχητική στάση, απέναντι στο αστυνομικό – δικαστικό σύμπλεγμα, την υλική έκφραση της κρατικής τρομοκρατίας.

Οι βαριές διώξεις εναντίον του Γιάννη ξεκινάνε το 2011, όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Ο λόγος ήταν οι σχέσεις αλληλεγγύης που διατηρούσε με καταζητούμενους αναρχικούς. Επιλέγει τον δρόμο της παρανομίας και συλλαμβάνεται το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης μετά από απαλλοτρίωση τράπεζας μαζί με άλλους 3 αναρχικούς, όπου και βασανίζονται από την αστυνομία. Μετά την σύλληψη του κατηγορείται, ως ο συνεργός του αναρχικού Θεόφιλου Μαυρόπουλου, στην ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στην Πεύκη (περιοχή στα βόρεια της Αθήνας) και καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης. Κατηγορείται, επίσης, ως “ατομικός τρομοκράτης” μαζί με τους συντρόφους από την υπόθεση του Βελβεντού και καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης για κατοχή πυρομαχικών και πλαστογραφία. Στα δικαστήρια που ακολουθούν θα αθωωθεί για την συμμετοχή του στην ΣΠΦ, ενώ θα καταδικαστεί για την ληστεία στην τράπεζα του Βελβεντού, την υπόθεση της Πεύκης και την υπόθεση της ατομικής τρομοκρατίας.

Στην φυλακή συμμετείχε ως αλληλέγγυος στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού το 2014, όπως επίσης και στη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων το 2015. Το 2019 εξωθείται σε απόδραση από τις αγροτικές φυλακές, λόγω μιας κατασκευασμένης δίωξης για συμμετοχή στην εξέγερση ενάντια στην βίαιη αρπαγή του τότε απεργού πείνας Ντίνου Γιατζόγλου από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η συγκεκριμένη δίωξη ασκήθηκε εναντίον όλων των πολιτικών κρατούμενων με σκοπό να περιοριστούν τα δικαιώματα τους και να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής τους στις φυλακές. Συνελήφθη ξανά στην Αθήνα μαζί με άλλες 2 συντρόφισσες(Δήμητρα Βαλαβάνη,Κωσταντίνα Αθανασοπούλου) το 2020 και κατηγορήθηκε για μια απαλλοτρίωση τράπεζας, πράξη την οποία ανέλαβε.

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει από τις 29 Δεκεμβρίου 2021, μετά από 8,5 χρόνια κράτησης, τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες τις ποινές του. Το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας, ωστόσο, αρνείται την αποφυλάκιση του με το πρόσχημα ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης. Αυτή η επιπλέον κράτηση χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τη δικαστική μαφία για να τιμωρήσει επιλογές και στάσεις αγώνα. Μετά την πρώτη απόρριψη της αίτησης του για υφ΄ όρων απόλυση το Φεβρουάριο, έρχεται η δεύτερη αρνητική εισαγγελική πρόταση, τώρα τον Μάιο, με τους αρμόδιους δικαστές να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν χρονικά την αποφυλάκιση του ή μάλλον να δηλώνουν ότι ο σύντροφος θα χρειαστεί να παραμείνει για αόριστο ακόμα χρονικό διάστημα στη φυλακή, έως ότου κριθεί, με βάση τις ορέξεις τους, ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο. Για να δικαιολογηθεί αυτή η επ’ αόριστον ομηρία του συντρόφου επιστρατεύεται το πρόσχημα ότι ο κρατούμενος “δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”. Πρόκειται δηλαδή για προληπτική παράταση κράτησης ενός κρατουμένου χωρίς χρονικό ορίζοντα. Με βάση τον Ποινικό Κώδικα που εφαρμόζεται στην περίπτωση του συντρόφου, όλοι/ες οι κρατούμενοι/ες, που έχουν συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής τους δικαιούνται την υφ ‘ όρων αποφυλάκιση τους εφόσον δεν συντρέχουν ενεργές ποινικές υποθέσεις ή ενεργά πειθαρχικά παραπτώματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η υφ’ όρων απόλυση είναι ένα αγωνιστικό κεκτημένο των κρατουμένων. Ένα κεκτημένο που μαζί με κάποια άλλα λίγα, όπως οι ολιγοήμερες άδειες, κερδήθηκαν την εποχή του σκληρού καθεστώτος εγκλεισμού και των αιματηρών εξεγέρσεων στις φυλακές. Η απεργία πείνας του Γιάννη διεξάγεται σε μια περίοδο που στην Ελλάδα βρίσκεται στην εξουσία μια δεξιά, συντηρητική, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση η οποία εφαρμόζοντας το δόγμα “Νόμος και Τάξη” επιτίθεται και καταργεί τα κεκτημένα χρόνων που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες (κατάργηση οκταώρου, κατάργηση πανεπιστημικού ασύλου και είσοδο αστυνομίας στα πανεπιστήμια, περαιτέρω αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, νόμος περιορισμού διαδηλώσεων, δολοφονίες και pushbacks στα σύνορα, ποινικοποίηση των συλλογικών αντιστάσεων, φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης με ανατιμήσεις προϊόντων).

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καταστολή εις βάρος πολιτικών κρατουμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η αδιάλλακτη στάση του κράτους στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με την άδεια που δικαιούταν ως φυλακισμένος. Κομμάτι της ίδιας τακτικής που ακολουθεί αποτελεί και η στάση της στον αγώνα του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη.

“Γιατί δεν ζητάω το ενδιαφέρον κανενός ως θύμα της κρατικής καταστολής, αλλά ως ενεργό κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενο που θεωρώ τη συνθήκη της αιχμαλωσίας μου ως κομμάτι της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου σε όσους συνειδητά τάσσονται εναντίον τους. Αντίθετα καλώ σε μια σχέση επαναστατικής αλληλεγγύης στη βάση των κοινών προταγμάτων και ενός κοινού αγώνα με πολλαπλές αιχμές, που συντονίζει την οργή που αισθάνονται διαφορετικοί άνθρωποι βιώνοντας διαφορετικές συνθήκες με τις ίδιες όμως αιτίες.”

Γιάννης Μιχαηλίδης, προληπτικά αιχμάλωτος στις φυλακές Μαλανδρίνου, 23/5/2022

Ορμώμενοι/ες από τα λόγια του ίδιου του συντρόφου δεν αντιλαμβανόμαστε την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη σαν ένα αποκομμένο παράδειγμα εκδικητικότητας σε βάρος πολιτικού κρατούμενου. Είναι γεγονός ότι σε όλο τον κόσμο πολιτικοί/ές κρατούμενοι/ες υφίστανται διακρίσεις και ειδικές συνθήκες κράτησης. Το γεγονός ότι παραμένουν αμετανόητοι/ες, ακόμα και μέσα στις φυλακές, συνεχίζοντας τον αγώνα τους και διατηρώντας μια μαχητική στάση εντός των τειχών, τους/τις φέρνει στο στόχαστρο των κρατών και των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον όσων πάλευαν και συνεχίζουν να παλεύουν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολιτικοί/ές κρατούμενοι/ες, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστούν συνεχίζουν να κρατούνται προληπτικά μέσα από μια σειρά ειδικών νόμων, νομικίστικων ερμηνειών και πολιτικών αποφάσεων.

Στη Γερμανία ο Tomas Meyer Falk (https://www.prisonersolidarity.com/prisoner/thomas-meyer-falk)

Στις Η.Π.Α. ο Mumia Abu-Jamal (https://www.freemumia.com/who-is-mumia-abu-jamal/)

και μέλη του Black Liberation Army (https://ia801909.us.archive.org/24/items/on-the-black-liberation-army/OnTheBlackLiberationArmy_text.pdf)

Στην Παραγουάη η Carmen Villalba (https://agenciaparalalibertad.org/)

Στη Γαλλία ο Claudio Lavazza (https://anarquia.info/freedom-for-claudio-lavazza/)

και ο Georges Ibrahim Abdallah (https://prisonersolidarity.com/prisoner/georges-ibrahim-abdallah)

Στη Χιλή ο Marcelo Vellarroel (https://buscandolakalle.wordpress.com/2021/08/31/palabras-del-companero-marcelo-villarroel-desde-la-carcel-de-rancagua/)

Στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κουφοντίνας (https://athens.indymedia.org/author/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8C%20%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%20%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1)

και ο Σάββας Ξηρός (https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/category/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5-%CE%BF-17%CE%BD/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%82/)

Στην Τουρκία ο Ali Osman Köse (https://freealiosmankose.wordpress.com/)

Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα αγωνιστών/ριών που δείχνουν αμετανόητη στάση και πίστη στον αγώνα για την απελευθέρωση. Για εμάς, η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα των επαναστατικών κινημάτων. Ο καπιταλισμός είναι ένα εξαθλιωτικό σύστημα οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης. Ο αγώνας εναντίον του είναι κοινός και ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά μέρη με διαφορετικές αφετηρίες που βιώνουν διαφορετικές συνθήκες με τις ίδιες όμως αιτίες. Για αυτό και ο αγώνας για την ελευθερία ενός είναι ο αγώνας για την ελευθερία όλων. Με αιχμή την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη και την απεργία πείνας που διεξάγει, καλούμε σε διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται εις βάρος πολιτικών κρατουμένων.

Για την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη προτείνουμε τη πολιτική στοχοποίηση των δομών-υποδομών του ελληνικού κράτους και των ελληνικών εταιριών ή/και με την ανάδειξη του αγώνα όσων βρίσκονται αντίστοιχα εκδικητικά στα χέρια της κρατικής μαφίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

24/6/2022

International Day of Action and Solidarity with the Anarchist Hunger Striker G. Michailidis

“After 8.5 years in prison, after all these arbitrary actions against me, I decided to put an end to my 11 years of suffering, by putting up a mound against the practice of preventive imprisonment, or else the additional punishment of escape with legal loopholes. After 5 more months of preventive detention, I am starting a hunger strike for my release. This choice, with the deep motivation of the much desired freedom, I intend to support it with the same consistency that I have supported my choices so far and for which they are avenging me.”

Giannis Michailidis, preventively imprisoned in Malandrinos prison, 23/5/2022

Throughout his life, Giannis Michailidis, has been an integral part of the struggles against the state and capital from an anarchist perspective. He participated from a young age in anarchist student groups, in demonstrations against the Iraq war, in anti-state/anti-capitalist demonstrations of the 2004-2006 anti-globalisation movement and was arrested during the conflicts. He participated in the 2006-2007 student struggles against the reactionary reforms in higher education (privatization of universities, abolition of university asylum, etc.). He fought against the plundering of nature and was arrested in an intervention against the deforestation of Mount Parnitha in 2007. He was an integral part of the December uprising, when police officers murdered in cold blood the anarchist 16-year-old Alexandros Grigoropoulos in the Exarchia area. He was present in the battles against the memoranda in 2012 and chose to expropriate the bloody wealth of the banks, remaining steadfastly committed to the vision of the overthrow of the state and capital, holding a militant – feisty stance, against the police-judicial complex, the material expression of state terrorism.

The heavy prosecution against Giannis began in 2011 when an arrest warrant was issued against him for involvement in the Conspiracy of Cells of Fire (CCF). The reason was his solidarity relations with wanted anarchists. He chose the path of illegality and was arrested in 2013 in Velvento Kozani, after expropriating a bank together with 3 other anarchists, where he was tortured by the police. After his arrest, he is accused of being the accomplice of anarchist Theofilos Mavropoulos in the armed clash with cops in Pefki (an area in the northern suburbs of Athens) and is sentenced to prison. He is, also, accused of being an “individual terrorist” along with his comrades from the Velventos case and is sentenced to prison for possession of ammunition and forgery. In the courts that follow, he will be acquitted of his participation in the CCF and convicted of the Velventos bank robbery, the Pefki case and the case of individual terrorism. His militant stance will continue inside the walls, where he will participate in prison as a solidarist in the hunger strike of an anarchist in 2014 and in the mass hunger strike of political prisoners in 2015. He will be forced to escape in 2019 from the rural prison due to a fabricated prosecution for participation in the uprising against the violent abduction of the then hunger striker Dinos Yatzoglou from Korydallos prison. This prosecution was brought against all political prisoners in order to restrict their rights and prolong their time in prison.

He was arrested again in Athens with 2 other female comrades in 2020 and was accused of a bank expropriation act, which he undertook. The anarchist comrade Giannis Michailidis has served from 29 December 2021, after 8.5 years of detention, the formal conditions of release for all his sentences. The Amfissa Judicial Council, however, refuses to release him on the pretext that he does not meet the substantive conditions of release. This additional detention is being used at will by the judicial mafia to punish choices and attitudes of struggle. After the first rejection of his request for conditional release in February, comes the second negative prosecutorial proposal, now in May, with the judges in charge unable to time his release, or rather stating that the comrade will have to remain in prison for an indefinite period of time until it is decided, based on their appetites, that he is no longer a danger. In order to this indefinite hostage-taking of the comrade, the pretext is used that the prisoner ‘does not meet the substantive conditions for release, as there is a risk of committing new offences’. In other words, it is a preventive extension of a prisoner’s detention without a time limit. Under the Penal Code applicable to the case of the comrade, all prisoners who have completed 3/5 of their sentence are entitled to conditional release, if there are no active criminal cases or active disciplinary offences within the penitentiary. Conditional release is a militant achievement of prisoners. An acquisition that, along with a few others, such as short-term furloughs, was won during the era of harsh incarceration and bloody prison riots.

Giannis’ hunger strike is taking place at a time when a right-wing, conservative, neoliberal government is in power in Greece, which, by applying the doctrine of “Law and Order”, attacks and abolishes the achievements of years that were won through hard struggles (abolition of the eight-hour day, abolition of university asylum and police entry into universities, further tightening of the penal code, law restricting demonstrations, murders and pushbacks at the borders, criminalizing collective resistance, impoverishing the social base with product price increases). This government has shown particular interest in repression against political prisoners. A typical example is the intransigent attitude of the state to Dimitris Koufontina’s hunger strike regarding the leave he was entitled to as a prisoner. Part of the same tactic is the attitude towards the struggle of comrade Giannis Michailidis.

“Because I am not asking for anyone’s interest as a victim of state repression, but as an active social and political subject who considers my condition of captivity as part of the attack of the state and capital on those who consciously stand against them. Rather, I call for a relationship of revolutionary solidarity on the basis of common projections and a common struggle with multiple edges that coordinates the rage felt by different people experiencing different conditions but with the same causes.”

Giannis Mihailidis, preventive prisoner in Malandrinos prison, 23/5/2022

Following the words of the comrade himself, we do not perceive the case of Giannis Michailidis as an isolated example of revenge against a political prisoner. It is a fact that all over the world political prisoners are subjected to discrimination and special conditions of detention. The fact that they remain unrepentant even inside the prisons, continuing their struggle and maintaining a militant stance within the walls, puts them in the crosshairs of states and repressive mechanisms against those who have fought and continue to fight. There are not a few cases where political prisoners, while meeting the conditions for release, continue to be preventively detained through a series of special laws, legalistic interpretations and political decisions.

In Germany Tomas Meyer Falk (https://www.prisonersolidarity.com/prisoner/thomas-meyer-falk)

Ιn the U.S.A. Mumia Abu-Jamal (https://www.freemumia.com/who-is-mumia-abu-jamal/)

and members of the Black Liberation Army (https://ia801909.us.archive.org/24/items/on-the-black-liberation-army/OnTheBlackLiberationArmy_text.pdf)

Ιn Paraguay Carmen Villalba (https://agenciaparalalibertad.org/)

Ιn France Claudio Lavazza (https://anarquia.info/freedom-for-claudio-lavazza/)

and Georges Ibrahim Abdallah (https://prisonersolidarity.com/prisoner/georges-ibrahim-abdallah)

Ιn Chile Marcelo Vellarroel (https://buscandolakalle.wordpress.com/2021/08/31/palabras-del-companero-marcelo-villarroel-desde-la-carcel-de-rancagua/)

Ιn Greece Dimitris Koufontinas (https://athens.indymedia.org/author/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8C%20%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%20%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1)

and Savvas Xiros (https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/category/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5-%CE%BF-17%CE%BD/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%82/)

Ιn Turkey Ali Osman Köse (https://freealiosmankose.wordpress.com/)

These are only some examples of militants who show unrepentant attitude and loyalty to the struggle for liberation. For us, internationalist solidarity is an important weapon in the quiver of revolutionary movements. The struggle against capitalism is common and unites different people from different places with different starting points, experiencing different conditions but with the same causes. That is why the struggle for the freedom of one is the struggle for the freedom of all.

On the basis of the case of Giannis Michailidis and his hunger strike, we call for an international day of action against the preventive detention regime applied against political prisoners. For the case of Giannis Michailidis, we propose the political targeting of the structures of the Greek state and Greek companies and/or by highlighting the struggle of those who are in the hands of the state mafia with the same vengeance.

THE STATE AND THE CAPITAL (ARE) THE ONLY TERRORISTS SOLIDARITY TO THE ARMED GUERRILLAS

TO SET UP BARRIERS AGAINST THE ATTEMPTED EXTERMINATION OF THE HUNGER STRIKER

IMMEDIATE RELEASE OF ANARCHIST HUNGER STRIKER GIANNIS MICHAILIDIS

Assembly of solidarity with the anarchist hunger striker Giannis Michailidis

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά “Αυτό το πράγμα που αποκαλούμε Ντονμπάς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει... δεν είναι παρά ένας ορισμός που μας επιβλήθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία”. Oleksyi Danilov, 24/03/2021i “Ο στόχος των Συμφωνιών του Μινσκ είναι να...

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο]

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο] Με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην...

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας Κανένας δεν επαναστατεί επειδή έτσι του κάπνισε, επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, επειδή βαριόταν αφόρητα μια κάποια μέρα της ζωής του. Κανένας δεν εξεγείρεται επειδή το διάβασε σε κάποια βιβλίο, επειδή πέρασε χρόνια να...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ Στις 25 Μαρτίου του 1873 γεννήθηκε στο Μάϊντς της Δυτικής Γερμανίας, ο αναρχικός θεωρητικός και ιστορικός Ρούντολφ Ρόκερ από μια οικογένεια Kαθολικών ειδικευμένων εργατών. Ο Ρόκερ ήταν γνωστός για την ενεργό δράση του...

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) | Γνωστός – Άγνωστος

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) Το νέο βίντεο από το κανάλι Γνωστός - Άγνωστος που περιλαμβάνει animated βίντεο ιστορίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ψυχολογίας και κοινωνικών θεμάτων. https://www.youtube.com/watch?v=JLN5UWxPdIk Oι έλληνες τσιφλικάδες που...

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού. Αναδημοσίευση από την Αέναη Κίνηση. Σφαγή Capaci, ξεκινά η «στρατηγική της έντασης» με δυναμίτη, δεύτερο επεισόδιο, από τα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος με άρωμα μαφίας. Στις 19 ιουλίου, πάντα...

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων - Καματερού Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου παρευρεθήκαμε ως καλεσμένοι ομιλητές, μαζί και με την συλλογικότητα Πέλοτο από την Ξάνθη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η...

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη Ανακοίνωση ειδικευόμενων ψυχιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά όπως φαίνεται από τις...

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα;

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα; Από την Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ. Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 2 νέων ερευνών (1) σχετικά με τη δυσοσμία στην περιοχή με τη συνεργασία, μεταξύ άλλων φορέων, του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου  και του ΑΠΘ. Χρηματοδότης της μια...

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς»)

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς») «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σαν να λέμε, δυο φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει: τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα» Κ. Μαρξ, Η 18η...