Παρέμβαση στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά στις 27 Ιουλίου 2022, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Αναρχικό Απεργό Πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στα Χανιά.

Από τη δική της πλευρά η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη με σημερινή ανακοίνωση, (28 Ιουλίου 2022) αναφέρει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις:

“Οι δολοφόνοι του συμβουλίου της Λαμίας έβγαλαν αρνητική απόφαση για την αποφυλάκιση του 67 μέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των φτωχών, των καταπιεσμένων των αγωνιστ(ρι)ών, του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ζούμε την εποχή μας με όση αξιοπρέπεια μπορούμε να προβάλουμε απέναντι σε ό,τι λεηλατεί και εκμεταλλεύεται τα πάντα γύρω μας, την ίδια ώρα που ζούμε στη σκιά της κρατικής τρομοκρατίας και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που ισοπεδώνει την άγρια ζωή, καίει τα δάση, φυτεύει ορυχεία και αιολικά πάρκα στα βουνά. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που μολύνει θάλασσες, λίμνες, πηγές μέχρι και το ίδιο μας το οξυγόνο. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε ένα κράτος που καλύπτει μπάτσους δολοφόνους, φασίστες δολοφόνους, πλούσιους καλλιτέχνες με κυβερνητικά κονέ, που βιάζουν ενήλικα και ανήλικα άτομα, που έτυχε να πέσουν θύματα της επιρροής τους.

Του ίδιου κράτους που κρατάει στη φυλακή φτωχούς, απείθαρχους, και πολιτικούς κρατούμενους με ρηξιακές θέσεις απέναντι στο σύστημα. Του ίδιου κράτους που εξοντώνει αργά και βασανιστικά τον αναρχικό και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεξάγει για 67η μέρα απεργία πείνας διεκδικώντας την ελευθερία του. Του ίδιου κράτους που πολέμησε ο Γιάννης ελεύθερος και συνεχίζει να πολεμάει μέσα από ένα κελί νοσοκομείου…

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19:00, ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ.

“Νομίζω πλέον και την απεργία πείνας την αξιοποιούν ως παραδειγματισμό.Όρισαν τη δικάσιμο της έφεσης μου στις 25/7. Εκείνη τη μέρα θα μετράω 64ημέρες απεργίας πείνας. Ο σκοπός ξεκάθαρος. Να με εξαντλήσουν. Μία ενδεχόμενη αναπηρία μου ενισχύει το μήνυμα που εκπέμπουν. Ίσως και ο ενδεχόμενος θάνατος μου ο οποίος κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο πιθανός. Τέτοια διαστρέβλωση της έννοιας του Δικαίου είναι αδιανόητη. Να τη χαίρονται τη “δικαιοσύνη” τους. Άντε και καλές καριέρες.Όσο για μένα, που δεν έχω πρόσβαση στις βίλες τους με τα πληθωρικά τραπέζια τους πληρωμένα με μίζες, μπορεί να χαιρετήσω αυτόν τον κόσμο νηστικός, αλλά με την πνευματική πληρότητα της ολικής υπαρξιακής σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα τους.”

15/7/2022, Απεργός πείνας από 23/5, Γιάννης Μιχαηλίδης

[Βίντεο από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Αναρχικό Απεργό Πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στα Χανιά].

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ