Αμαζόνιος SOS : Ο κορωνοιός έφθασε στiς ιστορικές φυλές τών Μunduruku καί Yanomami

από | 17 Ιούν, 2020

του Διονύση Παπαδόπουλου

Η πανδημία χτυπά ήδη τις ιστορικές φυλές των Μunduruku καί Yanomami με τούς πρώτους να θρηνούν τον θάνατο 9 ηλικιωμένων μέσα σε λίγες μέρες με δεκάδες κρούσματα και τούς δεύτερους με 3 θανάτους μέχρι τώρα και 53 κρούσματα.


Υπάρχουν ήδη σχεδόν 7.000 περιπτώσεις μόλυνσης στη λεκάνη του Αμαζονίου, και σύμφωνα με το συντονιστικό σώμα των αυτόχθονων οργανισμών (COICA), έχουν ήδη υπάρξει 639 επίσημοι θάνατοι μεταξύ 93 αυτόχθονων εθνικοτήτων. Εχουν αναφερθεί κρούσματα και θάνατοι σε όλες τις χώρες του Αμαζονίου,από τη Βολιβία,την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία έως τη Γουιάνα, τη Γαλλική Γουιάνα, το Περού, τον Ισημερινό και το Σουρινάμ.
Οι πρεσβύτεροι των ιθαγενών είναι συνήθως ηγέτες και φύλακες του πολιτισμού τους και επομένως η απώλεια τους τούς αποσταθεροποιεί ιδιαίτερα.«Κάθε φορά που ένας πρεσβύτερος πεθαίνει, καίγεται μια βιβλιοθήκη», λέει η Μπρούνα Ρόχα, λέκτορας αρχαιολογίας στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Δυτικής Παρα.
Οι ανθρωπολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για καταστροφική απώλεια στις αυτόχθονες κοινότητες εάν οι ηλικιωμένοι τους – οι οποίοι είναι οι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση – πεθαίνουν από την πανδημία.
«Οι ηλικιωμένοι είναι ζωντανές εγκυκλοπαίδειες διατηρώντας την κοσμοθεωρία αυτών των πληθυσμών», λέει η Tiago Moreira dos Santos, ανθρωπολόγος με το Instituto Socioambiental. «Είναι οι φύλακες ενός πολιτισμού.
Μιλάμε όχι μόνο για μύθους και ιστορίες, αλλά και για τη γλώσσα, τη μνήμη και τη γνώση που είναι θεμελιώδεις για την ύπαρξη ενός λαού. ”
Δύο ακόμη φυλές οι Kokama( 55 θανάτους) και των Αwe-Xavante (3 θανάτους) έχουν ήδη κρούσματα,με τον ιό να απειλεί τώρα τις δύο μεγαλύτερες αυτόχθονες περιοχές της Βραζιλίας: το πάρκο Yanomami και το αυτόχθονο έδαφος της κοιλάδας Javari.Tό πόσο τραγικοί και καθοριστικοί για την επιβίωση είναι έστω και οι λίγοι θάνατοι σε μερικές φυλές εξηγείται από το γεγονός ότι αριθμούν μόνο μερικά εκατοντάδες μέλη.
 
O κορωνοιός χτυπά και τούς Qouilombolas τών Αφρο-Βραζιλιάνων,απογόνων τών 5 εκατ.πρώην αφρικανών πού μεταφέρθηκαν σαν σκλάβοι στην Βραζιλία για καλλιέργεια ζάχαρης και ορυχεία τον 17 και 18ο αιώνα.Από τούς φτωχότερους λαούς στην Βραζιλία και χωρίς δικαιώματα γης οι περισσότεροι, ζούν κι αυτοί στα δάση ή στις παρυφές τού Αμαζόνιου.
Αυτή την στιγμή μετράνε 721 κρούσματα και 77 θανάτους.
 
Oί ίδιοι έφτιαξαν μιά ιστοσελίδα ενημέρωσης για την εξέλιξη τού ιού https://quilombosemcovid19.org/  

Άλλοι αυτόχθονες πληθυσμοί που διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο είναι αυτοί που ζουν στο απομακρυσμένο πάρκο Tumucumaque, που βρίσκεται στα βόρεια της Βραζιλίας στις πολιτείες Amapá και Pará, ένα αποθεματικό που καλύπτει 1,7 εκατομμύρια εκτάρια (6.563 τετραγωνικά μίλια). Έξι έθνη κατοικούν στο πάρκο – οι Aparai, Kaxuyana, Tiriyó και Wayana, μαζί με δύο ομάδες απομονωμένων Ινδιάνων χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμοΣύμφωνα με την Angela Kaxuyana, το COIAB συνεργάστηκε με τα αυτόχθονα χωριά εκεί για να αποτρέψει την πρόσβαση του COVID-19 στην περιοχή, αλλά το πάρκο βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Σουρινάμ και υπάρχει στρατιωτικός σταθμός εκεί. «Οι στρατιώτες ταξίδεψαν σε αυτήν την περιοχή, χωρίς να κάνουν τεστ για τον ιό και χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό και διέδωσαν τον COVID-19.»

Η Kaxuyana, που προέρχεται από εκεί, λέει ότι τουλάχιστον 23 αυτόχθονες άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας, η οποία έχει νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση.

Τά  δύο πρώτα κρούσματα αφορούσαν Ινδιάνους που απασχολούνταν από εταιρεία καθαρισμού που εργάζεται για την Πολεμική Αεροπορία που διοικεί τη στρατιωτική βάση.

Η Kaxuyana σημειώνει ότι μια μικρή ιατρική ομάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση αλλά “Στην πράξη ο στρατός έχει εγκαταλείψει τους Ινδιάνους στη μοίρα τους.Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα από το κράτος και πρέπει να λογοδοτήσουν”. Η Kaxuyana ανησυχεί ότι η πανδημία θα εξαπλωθεί περαιτέρω, καθώς εκείνοι στο πληγέν χωριό είχαν επαφή με γειτονικούς χωρικούς.

Οι σαμάνοι της λεκάνης του Αμαζονίου κάνουν ό, τι μπορούν για τον έλεγχο του Covid-19.
Όμως, η πανδημία είναι εντυπωσιακή σε τέτοιο βαθμό που είναι πέρα από την ικανότητα των αυτόχθονων ηγετών να κάνουν κάτι.
Ο Μπολσονάρο όχι μόνο έχει δώσει διαταγή να αφαιρούνται τα πραγματικά κρούσματα από την σελίδα τού Υπουργείου Υγείας ( την προηγούμενη βδομάδα “έριξε” όλη την ιστοσελίδα) αλλά χρησιμοποιεί τον ιό για να εξοντώσει τα εμπόδια για την εκμετάλλευση τού Αμαζόνιου πού λέγονται αυτόχθονες.

Σύμφωνα μέ καταγγελίες τής Survival International πού παρακολουθεί για δεκαετίες το δράμα των αυτόχθονων κρούσματα τού κορωνοιού αντί να απομονώνονται για την αναρρωσή τους επιστρέφονται από τις αρχές στα χωριά τους όπου δεν υπάρχει καμιά αποστασιοποίηση λόγω τού κοινωνικού τρόπου ζωής τους με αποτέλεσμα την διάδοση τού ιού.
Αυτό είναι εγκληματικό και απάνθρωπο και κρύβει ξεκάθαρες σκοπιμότητες.

Στις 7 Ιουνίου αναφέρθηκε ότι επτά Ιθαγενείς καί και τέσσερις ιατροί στην κοιλάδα Javari είχαν μολυνθεί από τον ιό.
Η Ένωση των αυτόχθονων λαών της κοιλάδας του ποταμού Javari (UNIVAJA) έστειλε ένα SOS, ζητώντας επειγόντως βοήθεια από τις κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά ό Μπολσονάρου τούς γράφει όλους στα παλιά παπούτσια του δείχνοντας καθαρά την προθεσή του να τούς εξαφανίσει με τον κορωνοιό σαν νέο όπλο και σύμμαχό του μαζί με τούς μεταλλωρύχους τούς κτηνοτρόφους και υλοτόμους.

«Τώρα που ο ιός έχει φτάσει στην κοινότητά μας, φοβόμαστε τη γενοκτονία στην κοιλάδα του ποταμού Javari.
Θα μετράμε πτώματα », δήλωσε ο Eliésio Marubo, δικηγόρος της Ένωσης των Αυτόχθονων Λαών της κοιλάδας του ποταμού Javari (UNIVAJA).«Αντιμετωπίζουμε τώρα τον Covid-19 και στη γη μας και είμαστε πολύ λυπημένοι για τους πρώτους θανάτους των Yanomami.Οι σαμάνοι μας εργάζονται ασταμάτητα ενάντια στην xawara (επιδημία).
Θα πολεμήσουμε και θα αντισταθούμε αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξη των Βραζιλιάνων και όλου του κόσμου », δήλωσε ο Ντάριο Γιανομάμι του Συνδέσμου Χουτουκάρα .

Οι Yanomami είναι «οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στην πανδημία σε ολόκληρο το Βραζιλιανικο Αμαζονιο », σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από κοινού από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Minas Gerais (UFMG) και το Ινστιτούτο Κοινωνικού Περιβάλλοντος (ISA), μια ΜΚΟ. Η μελέτη προβλέπει σε ένα χειρότερο σενάριο ότι, εάν δεν ληφθεί επείγουσα δράση, θα μπορούσε να μολυνθεί το 40% των σχεδόν 14.000 Yanomami που ζουν λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα από τους παράνομους οικισμούς των μεταλλωρύχων.

Γι αυτό κινητοποιούνται για να αποτρέψουν αυτό το αποτέλεσμα, εάν είναι δυνατόν.Σύμφωνα με τον Dario Yanomami,από την Ένωση Hutukara: «Οι σαμάνοι μας εργάζονται ασταμάτητα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την xawara (επιδημία). Θα πολεμήσουμε και θα αντισταθούμε. ” Οι Yanomami έχουν οργανώσει μια εκστρατεία, υποστηριζόμενη από διάφορους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ISA και Survival International, που ονομάζεται ForaGarimpoForaCovid (MinersOutCovidOut).-Βίντεο
Στόχος του είναι να ασκήσει πίεση στις βραζιλιάνικες αρχές για την απέλαση των παράνομων μεταλλωρύχων. Ωστόσο, οι κριτικοί αναρωτιούνται εάν η κυβέρνηση του Μπολσονάρο, με τη συνεχιζόμενη άρνησή της για την πανδημία και την αντι-αυτόχθονη στάση της ,θα ανταποκριθεί.
Οι αυτόχθονες περιοχές της κοιλάδας Javari βρίσκονται επίσης σε τεράστια απειλή, αν και η αναφορά από εκεί είναι πολύ πιο δύσκολο να ληφθεί, επειδή πολλοί  ζουν σε απομονωμένες ομάδες και έχουν εγκαταλείψει την επαφή με τον έξω κόσμο. Οι φόβοι είναι ότι ο ιός θα εξαπλωθεί και σε αυτές
Στο Aμαζόνιο, το Covid-19 έχει γενοκτονική διάσταση,δήλωσε ο νευρολόγος Erik Jennings Simões σε συνέντευξή του στο GQ. Σύμφωνα με τον Jennings, έχει σημειωθεί αύξηση 550% στον αριθμό των θανάτων σε ένα μήνα στην περιοχή.
Το ποσοστό θνησιμότητας στο γενικό πληθυσμό είναι 5,7%, ενώ στον αυτόχθονο πληθυσμό είναι 9,7% λόγω διαφορετικού ανοσοποιητικού συστήματος.Όμως την ώρα πού τα τανκς τού καταναλωτικού και βιομηχανικού καπιταλισμού αφήνουν πίσω τους οικολογική καταστροφή δυστυχία και ιούς, ό πολύπαθος Αμαζόνιος και οι κάτοικοί του μας φανερώνουν τα μυστικά τους.
Οτι ή φύση πάντα θα βρίσκει τρόπους να θεραπεύσει όταν τις δίνουμε χώρο να ζήσει να αναπνεύσει και να λειτουργήσει δίχως την παρεμβασή μας.

H είδηση θα μπορούσε νάναι ένα κακόγουστο αστείο αλλά τα φυτά τού δάσους είναι το μόνο μέσο πού έχει απομείνει στους αυτόχθονες των δασών τής βροχής να πολεμήσουν τον κορωνοιό.

Σύμφωνα μέ ρεπορτάζ τού Channel 4 News στις αρχές Μαρτίου σε μια απομονωμένη φυλή στον Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο όλοι σχεδόν νόσησαν από τον κορωναιό αλλά κανείς δεν πέθανε εξαιτίας ενός συνδυασμού συμβατικής ιατρικής και ενός νέου μίγματος από φύλλα τού δάσους,λεμόνι,και άλλων φυσικών υλικών και βοτάνων.
Το “τσάι” είναι πικρό, μα ανακουφίζει και καθαρίζει τα πνευμόνια και τον λαιμό σε ελάχιστο χρόνο.
Ο βήχας και οι πόνοι από τον ιό υποχώρησαν αισθητά αυξάνοντας την δόση τού μίγματος ανάλογα με την σοβαρότητα τής κατάστασης τού ασθενούς,και τυλίγοντάς τον με σκεπάσματα για να πέσει ο πυρετός.
Οι ιθαγενείς επιμένουν ότι τα φυσικά αντιβιοτικά πού φτιάχνουν στα σπίτια τους και ή παραδοσιακή ιατρική πού ασκούν για εκατοντάδες χρόνια τούς βοηθούν στην αντιμετώπιση τού κορωναιού εξαφανίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα,και μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα τού θανάτου.
Αυτό πράγματι είναι ένα καλό νέο για τούς αυτόχθονες,για όσους βέβαια δεν έχουν εκτοπιστεί από τα εδάφη τους και για όσους έχουν τον χρόνο για πειραματισμούς και πρόσβαση σε φαρμακευτικά φυτά.
Επίσης ακολουθούν μιά άλλη φιλοσοφία για την “κοινωνική αποστασιοποίηση”,πιστεύουν ότι ή απομόνωση δεν βοηθά και ότι όσο πιό πολύ απομονώνεται κάποιος τόσο πιο πολύ είναι πιθανό ό ιός να τον σκοτώσει.
Η αίσθηση τής κοινότητας τής φαμίλιας και τής αλληλεγγύης τούς έκανε πιο δυνατούς απέναντι στον κορωναιιό.
Και στα διπλανά χωριά από τούς εκατοντάδες ιθαγενείς μόνο ένας ηλικιωμένος πέθανε.

Νά γιατί λοιπόν πρέπει να σωθεί ό Αμαζόνιος.

Τα δάση τής βροχής εκτός από πολύτιμο σπίτι των ιθαγενών είναι μια άγνωστη φαρμακευτική αποθήκη όχι μόνο για τις τωρινούς σύγχρονους ιούς αλλά και για τούς μελλοντικούς,μιά βιολογική αποθήκη μυστηριώδης όπως τό αστρικό χάος,ζωντανή και ανεκτίμητη χωρίς “γραφεία και κτιριακές εγκαταστάσεις” χωρίς χημικά και “συσκευασίες” και ό “ανεπτυγμένος κόσμος” την έχει κάνει σόλες για τα παπούτσια του..

Oi MΚΟ και οι οργανώσεις των αυτόχθονων με λιγοστές ολιγομελείς ιατρικές ομάδες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προλάβουν νέα κρούσματα,είναι οι μόνες πηγές ενημέρωσης και αυτοί πού κάνουν τον κόπο να επισκέπτονται χωριά.

Σύμφωνα μέ τίς ΜΚΟ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στούς αυτόχθονες μόνο στον Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο έφθασαν τα 2700 και οί θάνατοι πριν τρείς μέρες ήταν 262  αλλά χωρίς κανένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων από την κυβέρνηση Μπολσονάρο παρά μόνο από τίς ΜΚΟ κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό αριθμό.
Αντίθετα ό φασιστάκος βρήκε την ευκαιρία λόγω τής επιδημίας να “γδύσει” για μια ακόμη φορά τον Αμαζόνιο από τα δάση του και τα ορυκτά του σε νέο ποσοστό ρεκόρ αύξησης κατά 50% σε σχέση με την πρίν κορωνοιό εποχή με ορατό κίνδυνο οι φετινές πυρκαγιές νάναι χειρότερες από πέρυσι.
Σημείωση: Η σύγχυση ή προχειρότητα καί ή αδιαφορία σχετικά με τα κρούσματα και με το τι κακό έχει προκαλέσει ό κορωναιός στόν Αμαζόνιο είναι ένα ακόμα δείγμα  κυβερνητικών χειρισμών, πολυεθνικών,οικονομικών ελίτ και άθλιων “ανθρωπιστικών” οργανισμών όπως ό ΟΗΕ πού αποδεικνύει ότι το μόνο πού τούς ενδιαφέρει είναι ή “επανεκκίνηση τής κανονικότητας τής οικονομίας-κονόμας ” και τα κέρδη τους,ούτε ή σωτηρία μερικών εκατοντάδων χιλιάδων “αγριάνθρωπων” στα πέρατα τού κόσμου ούτε ή διάσωση τού μεγαλύτερου φυσικού αποθεματικού στον κόσμο είναι

στις προτεραιοτητές τους,πόσο μάλλον ή κλιματική αλλαγή.

Ενώ “τρώμε τόσο ξύλο” από τόν πλανήτη πού αντέχει ακόμη να συντηρεί τον επιθετικό πολιτισμό μας δεν έχουμε συνειδητοποιήσει μετά από εκατοντάδες χρόνια βλακείας ότι “εμείς ζούμε μαζί του” και όχι “αυτός μαζί μας”,αυτοί οι “αγριάνθρωποι” όμως ζουν το πρώτο σαν βίωμα από την αρχή τής ιστορίας τής Γής και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για να βλέπουμε τον πλανήτη μας με ένα άλλο μάτι.
Oί Πρώτοι Λαοί είναι οι μοναδικοί πού δεν έβαλαν ούτε ένα πετραδάκι στον τοίχο πού φτιάξαμε μόνοι μας και λέγεται κλιματική αλλαγή.
Η απωλειά τους θάναι το τέλος τής διαφορετικότητας στον πλανήτη των πιθήκων…
 
Ζούμε άραγε την Ανθρωπόκαινο εποχή ή μαζί και την Ανθρωπόκενο ?
 
πηγές Μongabay/National Geographic

τό πόστερ είναι τής ΑPIB ( Ενωση αυτόχθονων ανθρώπων Βραζιλίας )

Indigenous Lives Matter
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...