Η.Π.Α: Το κίνημα της ανταπόδοσης των πυρών. Η αυτοσυντήρηση είναι ανθρώπινο δικαίωμα

από | 18 Ιούν, 2020

Ένας άοπλος λαός είναι σκλάβος ή κινδυνεύει με σκλαβιά οποιαδήποτε στιγμή

Huey P. Newton, συνιδρυτής και Υπουργός Άμυνας του Κόμματος Black Panther

Αρχικά δημοσιεύθηκε από το Abolition Media Worldwide .

Μετά από μερικές εβδομάδες εξεγέρσεων σε δεκάδες πόλεις σε εθνικό επίπεδο ως απάντηση στις δολοφονίες της αστυνομίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη και της Μπρένα Τέιλορ στο Λούισβιλ, οι Μαύροι, στην περιοχή του Κόλπου και πέραν αυτού, άρχισαν να σχεδιάζουν να ζήσουν σε μία μετά τον COVID- 19 κοινωνία, σε μια κοινωνία μετά την εξέγερση του 2020 , η οποία βασικά μεταφράζεται σε εκείνους  μέσα απο την συνείδηση ότι δεν πρέπει να εξαρτούνται απο κανέναν, αλλά μόνο από τους ίδιους για την προστασία, την ασφάλεια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν είναι μια νέα ιδέα για ορισμένους, αλλά είναι πολύ νέα για άλλους.

Όποιος παρακολουθεί τηλεόραση στις ΗΠΑ έχει παρακολουθήσει τους μαύρους ανθρώπους να δολοφονούνται αδίστακτα από την αστυνομία από την αυγή του καθεστώτος Ομπάμα. Οι δολοφονίες των Μαύρων ανθρώπων αυξάνονται επίσης, με τη δολοφονία του Τράιβον Μάρτιν, ο οποίος βάρβαρα καταδιώχθηκε και δολοφονήθηκε από τον Τζορτζ Ζίμερμαν στη Φλόριντα. Πριν από λίγες μέρες, ο Ρόμπερτ Φούλερ, ένας Μαύρος, βρέθηκε νεκρός στο Palmdale της Καλιφόρνια – κρεμασμένος μπροστά από το Δημαρχείο.

Οι μαύροι πρέπει να παλέψουν με το γεγονός ότι αν θέλουμε κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πρέπει να οπλίσουμε και να προστατεύσουμε τη δική μας κοινότητα. Τα κύρια εταιρικά μέσα ενημέρωσης μας έχουν ρυθμίσει να πιστεύουμε ότι τα όπλα είναι κακά και οι Μαύροι με όπλα είναι «χούλιγκαν», αλλά μια νέα συνείδηση ​​αναδύεται στο μυαλό εκείνων που κουράζονται να βλέπουν τους ανθρώπους μας να σφάζονται, χωρίς επιπτώσεις.

«Όταν βλέπω λευκούς ανθρώπους να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους με AR-15, πιθανότατα δεν είναι για να πάνε για κυνήγι. Χρειαζόμαστε κάθε μικρή βοήθεια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το έθνος μας. Πιστεύω ότι οπλίζω τους λαούς μας για προστασία. Δεν αναζητώ την  βία, αλλά πιστεύω ότι αν φύγουμε όλοι από το σπίτι, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στο σπίτι χωρίς κανένα συμβάν », δήλωσε ο Anthony Dart, εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων με έδρα το Black Bay Area. «Αλλά αν συναντήσουμε εμπόδιο, θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο να το ξεπεράσουμε.

«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι, πρέπει πάντα να έχουμε κάποιο είδος άμυνας για να προστατεύσουμε την οικογένεια. Το να είσαι οπλισμένος είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να προστατέψεις την οικογένεια από οποιονδήποτε έρχεται να κάνει κακό. “

Ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε, στις 25 Μαΐου 2020, από έναν λευκό αστυνομικό της Μινεάπολης, που γονάτισε στο λαιμό του για πάνω από 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ τρεις άλλοι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη γελοιογραφία του δολοφονικού αστυνομικού ενώ μιμούνται γονατιστοί την διαμαρτυρία του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Κόλιν Καέπνερκ. σκοτώνοντας τον Floyd. Η Μπρένα Τέιλορ δολοφονήθηκε στις 13 Μαρτίου 2020 στο Λούισβιλ, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι της. Η αστυνομία του Λούισβιλ εισέβαλε σε λάθος σπίτι χωρίς ένταλμα, γρονθοκόπησε και την πυροβόλησε μέχρι θανάτου. Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν άοπλος, ενώ ο φίλος της Μπρένα Τέιλορ ανταπέδωσε τα πυρά και συνελήφθη παράνομα για τη δολοφονία της και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις απειλές που δεχόμαστε για να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε. Υπάρχουν πολλές ρατσιστικές λέσχες λευκών όπλων, όπου οι λευκοί εκπαιδεύονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο αυτής της ρατσιστικής κοινωνίας », δήλωσε ο Scid Howard, πρόεδρος του Bay Area Mabel Ola Williams Gun Club, που απευθύνεται ειδικά στους μαύρους. «Εκπαιδεύουν επίσης τα παιδιά τους. Είναι όλα όμορφα όταν το κάνουν, αλλά οι μαύροι θα πρέπει να ντρέπονται αν κάνουν το ίδιο; “

Whitewashing the Black Panthers

Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει δουλειά σε εμάς. Έχουμε ρυθμιστεί να φοβόμαστε τα όπλα με τον ίδιο τρόπο που το έθνος προγραμματίζεται να φοβάται την εικόνα των οπλισμένων Μαύρων, κάτι που χρονολογείται από τη εποχή της δουλείας. Οι εικόνες είναι ισχυρές. Ο καταπιεστής δεν θέλει ποτέ να φανταστεί τους καταπιεσμένους με έναν ισοσταθμιστή και σίγουρα δεν θέλει τους καταπιεσμένους να συνειδητοποιήσουν ποτέ ότι η αδυναμία τους είναι ένα καλοφτιαγμένος και ανανεούμενος αντικατοπτρισμός.

«Πάντα έπαιρνα όπλα. Αισθανόμουν απλά ντροπή να μιλήσω γι ‘αυτό, επειδή οι Μαύροι συνήθως συνδέονται με τον γκάνγκστερ, όσον αφορά το θέμα των όπλων », δήλωσε ο Scid Howard. «Οι μαύροι φοβούνται τα όπλα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί, αλλά τώρα καταλαβαίνω το γιατί. Σχεδιάστηκε για να νιώθω αδύναμος και ντροπιασμένος. “

Σε τοπικό επίπεδο, τον περασμένο Απρίλιο, ο Στίβεν Τέιλορ, ένας διανοητικά ανάπηρος Μαύρος, δολοφονήθηκε, από την αστυνομία στο Walmart στο Σαν Λεάνδρο και μέσα στον ίδιο μήνα ένας αστυνομικός της Ράντο Κόρδοβα προσπάθησε να κτυπήσει ένα νεαρό Μαύρο αγόρι, ένα μικρό 14χρονο, μέχρι θανάτου ξαπλωμένο στο δρόμο. Σε εθνικό επίπεδο, στις 15 Μαΐου 2020, κυκλοφόρησαν τα πλάνα της δολοφονίας Ahmaud Arbery στις 23 Φεβρουαρίου 2020, η δολοφονία του Black jogger στη Γεωργία.

Στις 13 Μαρτίου 2020, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν σε λάθος σπίτι, . Ο φίλος της Breonna Taylor πυροβόλησε τους εισβολείς, ανταποδίδοντας και χτυπώντας έναν απο αυτούς. Η αστυνομία συνέχισε να πυροβολεί  και κατέληξε να σκοτώνει την Μπρένα Τέιλορ καθώς ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, πυροβολώντας την οκτώ φορές. Τότε οι μπάτσοι πήραν το φίλο της στη φυλακή για το φόνο της.

Στις 25 Μαΐου, στη Μινεάπολη της Μινεσότα, ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό που τον έπνιξε μέχρι θανάτου, βάζοντας το γόνατό του στο λαιμό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Στις 12 Ιουνίου 2020, ο Rayshard Brooks, ένας Μαύρος, αποκοιμήθηκε στη διαδρομή του Wendy’s στην Ατλάντα. Όταν έφτασε η αστυνομία, ισχυρίστηκαν ότι ακολούθησε σύγκρουση και η αστυνομία κατέληξε να δολοφονεί τον Rayshard Brooks. Οι εξεγέρσεις συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο για εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν για τις ανεξέλεγκτες δολοφονίες της αστυνομίας.

«Σε ορισμένες καταστάσεις, θα έπρεπε να επέμβουμε ή να γίνουμε εμπόδιο για να βοηθήσουμε τον αδερφό (Stephen Taylor) στο Walmart, ή να βεβαιωθούμε ότι ο Arbery ήταν οπλισμένος πριν πάει τζόκινγκ. Πρέπει να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε την αστυνομία όταν τους βλέπεις να κάνουν αδικίες προς τον λαό σου. Φωνάζοντας σε αυτούς που δεν θα το κάνουν », δήλωσε ο Anthony Dart, ιδιοκτήτης της Akoben Firearms Training.

«Έχουμε μείνει σκόπιμα από αυτό το είδος εκπαίδευσης. Ένας εκπαιδευμένος οπλισμένος Μαύρος είναι ο μεγαλύτερος φόβος αυτής της χώρας. “

Στις περισσότερες από αυτές τις αστυνομικές τρομοκρατικές ενέργειες και τις δολοφονίες λευκών ρατσιστών, τα μαύρα θύματά τους είναι συνήθως άοπλα, και, σε αντίθεση με το θύμα της πρώην αστυνομικής δολοφονίας Philando Castile, τα περισσότερα από τα θύματα δεν έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση πυροβόλων όπλων. Οι περισσότεροι τοπικοί Μαύροι που έχουν παράνομα όπλα και δεν έχουν εκπαιδευτεί επίσημα. Πρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα την ικανότητα των κοινοτήτων μας να χειρίζονται τα όπλα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

«Πρώτα να διαλογίζουμε πριν ξεκινήσουμε το μάθημα. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε όλοι μαζί. Στη συνέχεια μαθαίνουμε τι αντιμετωπίζουμε. Αντί να πηδήξουμε κατευθείαν σε αυτό, μαθαίνουμε τι είναι το κάθε στοιχείο είναι στο πυροβόλο όπλο. Μετά από αυτό αποσυναρμολογούμε το όπλο και το συναρμολογούμε ξανά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε πώς φαίνεται όταν αποσυναρμολογείται », δήλωσε ο Anthony Dart, ο οποίος χειρίζεται όπλα από τότε που ήταν 10 ετών στο Μισισιπή.

«Μετά από μερικές ασκήσεις κράτησης, μαθαίνοντας πώς να στέκουμε, βεβαιωνόμαστε ότι είμαστε άνετοι με το πυροβόλο όπλο, μετά πηγαίνουμε στην εμβέλεια και εφαρμόζουμε όλες εκείνες τις ασκήσεις που μαθαίνουμε στην πράξη. Τότε πυροβολούμε. Στη συνέχεια, μετά από όλα αυτά, μπορούν να κάνουν το τεστ για το FSC (Πιστοποιητικό Ασφάλειας Πυροβόλων Όπλων), ώστε να μπορούν να αγοράσουν ένα πυροβόλο όπλο την επόμενη φορά που θα πάνε σε κατάστημα όπλων. “

Το τεστ Πιστοποιητικού Ασφάλειας Όπλου μοιάζει πολύ με τη δοκιμή άδειας οδήγησηςστην Καλιφόρνια.

«Είναι απλώς ένα τεστ πολλαπλής επιλογής με 40 ερωτήσεις. Μπορείτε να κάνετε μόνο επτά ερωτήσεις λάθος. Οι ερωτήσεις είναι κοινής λογικής και όλες οι απαντήσεις είναι στο Google ή στο YouTube », δήλωσε ο Scid Howard, πρόεδρος του Mabel Ola Williams Gun Club. «Μόλις περάσετε το τεστ, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό διάρκειας πέντε ετών, το οποίο σας επιτρέπει να αγοράσετε όπλα. Στη συνέχεια, σας δίνεται ένας έλεγχος ιστορικού από το DOJ (Υπουργείο Δικαιοσύνης). Δεν μπορείς να έχεις κακουργήματα ή βίαια ποινικά αδικήματα, ούτε κανένα ιστορικό ψυχικής ασθένειας. “

Είτε χρειάζεστε τον προσωπικό σας εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων, είτε προτιμάτε να μάθετε σε μια ομαδική διδασκαλία, όλοι πρέπει να το θέσουμε ως προτεραιότητα να συμμετέχουμε με το ένα ή το άλλο, αν όχι και με τους δύο.

Υπάρχει ένας πόλεμος όπου οι Μαύροι γίνονται στόχος και δεν παλεύουμε απλά για τη δική μας επιβίωση .

Houston protestors clash outside 55th Annual Islamic Convention ...

«Το Mabel Ola Williams Gun Club είναι ένας χώρος για να προπονηθούμε για αυτοάμυνα. Η λέσχη όπλων μας, πήρε το όνομά της από μια μαύρη γυναίκα που ονομάζεται Mable Ola Williams. Ήταν μια επαναστάτρια που ξεκίνησε μια λέσχη Black Gun στις αρχές της δεκαετίας του 1900, μαζί με τον σύζυγό της, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, εξαιτίας της KKK που σκότωνε τους μαύρους », δήλωσε ο γεννημένος στο Oakland, Scid Howard. «Οργάνωσε μια λέσχη Black Gun, διδάσκοντας στους Μαύρους πώς να πολεμήσουν. Έγινε επίσης στόχος της Klan και έπρεπε να φύγει στην Κούβα όπως η Assata Shakur.

«Έχουμε μείνει σκόπιμα σε αυτό το είδος εκπαίδευσης. Ένας εκπαιδευμένος οπλισμένος Μαύρος είναι ο μεγαλύτερος φόβος αυτής της χώρας. “

Οι λέσχες μαύρων όπλων είναι το μέλλον, καθώς οι μαύροι σε αυτό το έθνος συνειδητοποιούν ότι, για να αισθανθούμε ασφαλείς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μορφή συλλογικής ασφάλειας. «Το Mabel Ola Williams Gun Club διδάσκει τη σημασία του οπλισμού. Προσφέρουμε αμυντική και επιθετική εκπαίδευση και βοηθάμε τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα, καθώς και βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στα όπλα της επιλογής τους », εξήγησε ο Scid Howard.

«Πάντα λέω στο άτομο να δει τι όπλο ταιριάζει καλά στο χέρι σου και να βεβαιωθώ ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει», εξήγησε ο Anthony Dart.

Οι τελευταίες εβδομάδες της εξέγερσης έχουν γεννήσει μια νέα εποχή συνείδησης για την υπεράσπιση των κοινοτήτων μας ενάντια στην αστυνομία και τους ρατσιστές της λευκής επαγρύπνησης, όπως στις εποχές της μαύρης αυτοάμυνας του παρελθόντος όπως οι Διακόνοι για την Άμυνα, η Αφρικανική Αδελφότητα του Αίματος και ο Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός.

«Νομίζω ότι πρέπει να οργανώσουμε τις κοινότητες μας, να προσελκύσουμε τους νέους μας, να τους εκπαιδεύουμε και να τους δώσουμε ευθύνη και αγάπη. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτά τα σκατά », δήλωσε ποιητικά ο Scid Howard. «Φανταστείτε τους αστυνομικούς να φοβούνται πολύ να έρθουν στις γειτονιές μας, επειδή γνωρίζουν ότι τα σκατά μπορεί να είναι άσχημα για αυτούς και ολόκληρη την ομάδα τους. Αλλάξτε το παιχνίδι, ένα προς ένα. Κάντε ευχαρίστηση το να πολεμήσετε ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς μας. Όλοι το αισθάνονται ήδη αυτό. Πρέπει απλώς να θέσουμε σε κίνηση αυτήν την ενέργεια ».

Υπάρχει ένας πόλεμος όπου οι Μαύροι είναι ο στόχος και δεν παλεύουμε για τη δική μας επιβίωση. Απλώς διαμαρτυρόμαστε και προσπαθούμε να γράψουμε νέους νόμους, μέσω των Μαύρων πολιτικών που έχουν κάνει λιγότερα στις δεκαετίες υπηρεσίας τους από τους αντάρτες που πολεμούν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προστατεύστε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ότι έχουμε.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...