Σλοβενία Μια αναφορά για το τρέχον κύμα διαμαρτυριών στη Σλοβενία ​​από τους συντρόφους του [A] Infoshop, ενός αναρχικού κοινωνικού χώρου / infoshop στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Αρχικά δημοσιεύτηκε από τη σελίδα [A] Infoshop Facebook .

6 Ιουλίου 2020. Αντιπληροφορηση για τους διεθνείς συντρόφους από τις σλοβένικες διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν στη μέση του Μαρτίου, που λόγω του ιού ξεκίνησαν με ντραμς στα μπαλκόνια, συνέχισαν με ποδήλατα και εξελίσσονται με πορείες στους δρόμους, ενάντια στη δεξιά κυβέρνηση με αυταρχικές, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές προθέσεις.

Περίπου 10.000 άτομα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται κάθε Παρασκευή στην πρωτεύουσα και σε περισσότερες από 25 άλλες πόλεις. αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, άνθρωποι που συνδέονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό ή για παράδειγμα σε αλληλεγγύη με ανθρώπους που πολεμούν τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Με σταθερή παρουσία και όχι στα ποδήλατα πια. Υπάρχουν 3 μεγαλύτερες ομαδοποιήσεις – αντικαπιταλιστικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές που συνεργάζονται σε αλληλεγγύη. Συμμετέχουν όλες οι τοπικές / αυτόνομες ομάδες της αναρχικής ομοσπονδίας – Federacija za anarhistično organiranje (FAO).

Μετά από επιθέσεις του καθεστώτος μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στους διαδηλωτές, η ατομική καταστολή και η γενική καταστολή της αστυνομικής κυβέρνησης συντελούν στην οργάνωση νεοναζιστικών ομάδων για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Αλλά εμείς ως αναρχικοί παραμένουμε δυνατοί και και δίπλα στους ανθρώπους! Δεν αφήσαμε αυτό το καθεστώς να χωρίσει τους διαδηλωτές σε καλούς και κακούς – σε μια περίπτωση υπήρχαν πολλοί διαδηλωτές που έρχονταν ντυμένοι με μαύρα για να κάνουν εμφανή την αλληλεγγύη με το αντικαπιταλιστικό μπλοκ που είχε προηγουμένως στοχοποιηθεί. Καταφέρνουμε να αντισταθούμε στην καταστολή – υπάρχει μεγάλη υποστήριξη αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους. επίσης, υπάρχουν μεγάλες και διαφορετικές διαμαρτυρίες μπροστά στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης σε στήριξη εκείνων που συνελήφθησαν . Και η τελευταία προσπάθεια δημιουργίας φιλοκυβερνητικών διαμαρτυριών με ναζιστικές ομάδες (φορώντας κίτρινα γιλέκα ως σύμβολο) αποτράπηκε με επιτυχία – με την προσπάθειά μας και επίσης με την προσπάθεια του φιλελεύθερου κοινού της κοινωνίας των πολιτών που απέρριψε εθνικιστικές εκδηλώσεις ως τέτοιες – μόνο 40 ναζί εμφανίστηκαν στην διαμαρτυρία τους,

Και ένα από τα πολύ σημαντικά σημεία συντονισμού μεταξύ των διαδηλωτών είναι οι ανοιχτές συνελεύσεις που ξεκινούν οι αναρχικοί.

Σε αλληλεγγύη!

[A] Infoshop, 6 Ιουλίου 2020.