Θα προασπίσουμε την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα με όλες μας τις δυνάμεις.

από | 19 Ιούλ, 2020

Κοινή ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα από την Αναρχική Ομοσπονδία και από διάφορες αναρχικές οργανώσεις και ομοσπονδίες του εξωτερικού:
Θα προασπίσουμε την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα με όλες μας τις δυνάμεις. Οι αιμοσταγείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αναστέλλονται από τη συντονισμένη διεθνιστική δράση των καταπιεσμένων τάξεων.
Από τον Ιούλιο του 2012 μια ζωντανή επαναστατική διαδικασία εκτυλίσσεται στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας / του Δυτικού Κουρδιστάν, στη Ροζάβα, ορθώνοντας το ανάστημά της ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την πατριαρχία. Το απελευθερωτικό κοινωνικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού συνίσταται στην ειρηνική συναδέλφωση των λαών με όρους άμεσης δημοκρατίας, εδράζεται στην κοινωνική οικολογία και τον ριζοσπαστικό φεμινισμό και αμφισβητεί τον ρόλο του κράτους ως οργάνου κυριαρχίας, αποδεικνύοντας με απτό τρόπο πως οι καπιταλιστές υστερούν επί της ουσίας σε επίπεδο ισχύος και η εξουσία τους θα ανατραπεί αργά ή γρήγορα από τους επαναστατημένους εργάτες και αγρότες. Αυτό είναι το ιστορικό καθήκον των υποτελών τάξεων.
Η προοπτική και η υλική πραγμάτωση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης, της αυτοδιεύθυνσης του συνόλου της παραγωγής, της διανομής και της κοινωνικής ζωής από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους θίγει εκ θεμελίων τα ταξικά συμφέροντα της άρχουσας, καπιταλιστικής, τάξης. Η κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα αποτελεί μια ελπιδοφόρα διαδικασία για την κοινωνική απελευθέρωση όλων των υποτελών στρωμάτων, αλλά και ένα απελευθερωτικό εγχείρημα που ανατρέπει στην πράξη τους ισχυρισμούς των αστών πολιτικών και οικονομολόγων, της ίδιας της κυρίαρχης καπιταλιστικής ιδεολογίας, περί μονιμότητας και ακλόνητης εδραίωσης του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Ο υποτιθέμενος καπιταλιστικός μονόδρομος κλονίζεται με κάθε μαχητικό βήμα που κάνουν οι λαοί στην κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Οι απανταχού ιμπεριαλιστές δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα πως οι καταπιεσμένοι λαοί της Μέσης Ανατολής όχι μόνο αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους οικοδομώντας από τα κάτω μια ελευθεριακή σοσιαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο κυρίαρχο καπιταλιστικό παράδειγμα. Οι ιμπεριαλιστές εποφθαλμιούν και ορέγονται αυτό το πλούσιο φιλέτο γης, αντιμάχονται και συγκρούονται μεταξύ τους επί αιώνες, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις-ανδρείκελα των δικών τους συμφερόντων, για να ελέγξουν τους φυσικούς και ενεργειακούς πόρους της περιοχής, για να διανοίξουν νέες αγορές, για να υποτιμήσουν περαιτέρω το προλεταριάτο της Μέσης Ανατολής. Με λίγα λόγια, προωθούν τα συμφέροντά τους με κάθε μέσο, μη διστάζοντας να αιματοκυλίσουν τους λαούς της περιοχής.
Οι ιμπεριαλιστές έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα των λαών. Ανάλογα με τις περιστάσεις, τους εκάστοτε συσχετισμούς ισχύος και τα επίμαχα συμφέροντά τους, συμμαχούν ή συγκρούονται μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σφυροκοπούν ανελέητα τη χειμαζόμενη κοινωνική βάση, δηλαδή τον ταξικό τους αντίπαλο. Εδώ και 2 χρόνια το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει μια αδιάκοπη επιχείρηση για την κατάληψη θέσεων της απελευθερωμένης περιοχής της Ροζάβα. Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους συνεχίζονται μέχρι σήμερα με την αρωγή, την ανοχή και τη συγκατάθεση των διεθνών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ισλαμιστικών συμμοριών που λειτουργούν ως μισθοφόροι και εμπροσθοφυλακή των μιλιταριστικών επεμβάσεων της Τουρκίας στο Κουρδιστάν.
Στις 15/6/2020 το τουρκικό κράτος επιτέθηκε κατά μέτωπο απέναντι στις απελευθερωμένες ζώνες της Ροζάβα, του αυτοδιοικούμενου καταυλισμού μεταναστών στο Μαξμούρ και στη δημοκρατική περιοχή των Γιαζίντι στα Όρη Σενγκάλ, που διέπονται όλες τους από την οργανωτική δομή του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού. Λίγες μέρες αργότερα, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση εισβολής στο Μπασούρ / Νότιο Κουρδιστάν, το οποίο έκτοτε βομβαρδίζεται αδιάκοπα. Στις 23 και 25/6/2020 σημειώθηκαν πολύνεκρες επιθέσεις με drones του τουρκικού στρατού στη Ροζάβα και στην επαρχία Σουλεϊμανίγια. Άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που κάηκαν και να ξενιτευτούν, αγροτικές γαίες και καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού. Οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών και των Κουρδισσών ανταρτισσών απαντούν στις προκλήσεις και τις πολύνεκρες επιθέσεις του τουρκικού κράτους, προασπίζοντας τον λαό και το επαναστατικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού. Ο πόλεμος στα βουνά του Κουρδιστάν μαίνεται ασταμάτητα, όπως και η τουρκική κατοχή εδαφών του Κουρδιστάν. Το τουρκικό κράτος έχει αθετήσει κάθε διεθνή σύμβαση και παραβίασε την εκεχειρία που κηρύχτηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττει εδώ και χρόνια το τουρκικό κράτος, οι καπιταλιστές και τα κράτη δηλαδή, σιωπούν για ακόμα μια φορά, αφού πρώτα έχουν δώσει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το πράσινο φως στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του τουρκικού κράτους και της αστικής του τάξης.
Οργανώσεις του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος καλούν σε δράσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην επαναστατημένη Ροζάβα το διήμερο 18 και 19/7/2020. Στις 19/7/2012 χάραξε η αυγή της κοινωνικής απελευθέρωσης για τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Τότε σημειώθηκε η εναρκτήρια πράξη της κοινωνικής επανάστασης στη Ροζάβα. Στις 19/7/1936 η εργατική τάξη και η αγροτιά της Ισπανίας πήρε τα όπλα και αντιστάθηκε στο φασιστικό πραξικόπημα του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Για μια τριετία επιδόθηκαν σε μια σφοδρή επαναστατική ταξική πάλη για την οικοδόμηση του ελευθεριακού κομμουνισμού. Το νήμα των αγώνων που έδωσαν οι εργάτες και οι αγρότες της Ισπανίας, οι αναρχοκομμουνιστές και αναρχοσυνδικαλιστές επαναστάτες της Ιβηρικής Χερσονήσου, συνεχίζουν σήμερα οι επαναστατημένοι λαοί του Κουρδιστάν. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, είναι υπόθεση του παγκόσμιου προλεταριάτου. Ως αναρχικοί και αναρχικές, καλούμαστε συντονισμένα και σε διεθνή κλίμακα να προασπίσουμε την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ενίσχυση του διεθνούς αντικαπιταλιστικού, αντικρατικού, αντι-ιμπεριαλιστικού επαναστατικού ταξικού κινήματος.
Η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των όπου γης καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων είναι η συγκολλητική δύναμη που δύναται να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στο καπιταλιστικό σύστημα. Η ανιδιοτελής και ακούραστη συνεισφορά στις επαναστατικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε γωνιά της γης είναι το βασικό καθήκον του διεθνούς αναρχικού κινήματος σήμερα. Η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση στην κατεύθυνση του ελευθεριακού κομμουνισμού είναι ο στρατηγικός άξονας της δράσης μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε κι εμείς, δρώντας τοπικά και σκεπτόμενοι διεθνώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, θεωρούμε πως ο καλύτερος τρόπος για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της κοινωνικής επανάστασης στη Ροζάβα είναι η ενδυνάμωση, η εξάπλωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και η εδραίωση των αναρχικών πολιτικών οργανώσεών μας.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΖΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ
ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
Αναρχική Ομοσπονδία (Ελλάδα)
Coordenaçao Anarquista Brasileira -CAB (Βραζιλία)
Federación Anarquista Uruguaya -FAU (Ουρουγουάη)
Federación Anarquista Rosario -FAR (Αργεντινή)
Embat-Organització Llibertària (Καταλονία)
Die Plattform-Anarchakommunistische Organisation (Γερμανία)
Organisation Socialiste Libertaire -OSL (Ελβετία)
Libertaere Aktion (Ελβετία)
Anarchist Union of Afghanistan and Iran -AUAI (Αφγανιστάν και Ιράν)
Organización Anarquista de Córdoba -OAC (Αργεντινή)
Federación Anarquista Santiago (Χιλή)
Grupo Libertario Vía Libre (Κολομβία)
Alternativa Libertaria / FDCA (Ιταλία)
Aotearoa Workers Solidarity Movement -AWSM (Νέα Ζηλανδία)
Devrimci Anarşist Faaliyet -DAF (Τουρκία)
Workers Solidarity Movement -WSM (Ιρλανδία)
Bandilang Itim (Φιλιππίνες)
Παρακάτω ακολουθεί το ίδιο κείμενο στα αγγλικά:

We will defend the social revolution in Rojava with all our power. The bloodthirsty imperialist interventions can be suspended only by the coordinated internationalist actions of the oppressed classes.

 

From July 2012, a living revolutionary process unfolds in Rojava, in the area of Northern and Eastern Syria/West Kurdistan, by standing tall against capitalism, imperialism, fascism and patriarchy. The liberating social endeavor of democratic confederalism consists of the peaceful fellowship of the peoples in terms of direct democracy. At the same time it focuses on social ecology and radical feminism, questioning the role of the state as a tool for domination while proving in a tangible manner that the capitalists really lack in strength, and its authority sooner or later is going to be overthrown by the revolutionary workers and farmers. That is the historical duty of the subjugated classes.

The prospect and the material fulfillment of the social and class emancipation – the self-management of the production and of the social life by the oppressed – affects the foundations and the interests of the ruling capitalist class. The social revolution in Rojava is a process that came to give hope for the social liberation of all the oppressed classes and at the same time an experience that refutes in practice the claims of the bourgeoisie politicians and capitalist economists, that capitalism is an unwavering and immovable system.

The supposed capitalist “one-way” is being shattered with every step that the people are taking towards the social revolution. What the imperialists around the globe can’t digest is that the people of the Middle East are not only fighting against the capitalist barbarism, but they are also taking their lives in their hands by creating a libertarian socialist alternative way, to the capitalist impasse. The imperialists are lusting to get their hands on the rich lands of Middle East. They have been fighting with each other for years, they have been using puppet-governments in order to exploit the natural and energy resources of the area and to further undervalue even the middle-eastern proletariat. In a few words, they try to promote their interests by any means, not hesitating to bloodshed the area.

The capitalists have their hands painted in the blood of the people. According to the current power play and their particular interests, they either fight or forming alliances with each other. In any case, they have been mercilessly hammering down the struggling people, the oppressed and the exploited, that is their class opponents. For the last 2 years the turkish state has started an non-stop operation for the occupation of the liberated Rojava. The attacks of the turkish state have been continuing until today with the aid, the tolerance and the consent of the international imperialist powers and the islamic gangs, that act as mercenaries and armed vanguard to the turkish military interventions in Kurdistan.

On 15/6/2020 the turkish state attacked openly the liberated regions of Rojava, the self-managed immigrant camp at Maxmur and the democratic region of the Yazidi at Sengal. All these regions are part of the liberated areas. A few days later, again, the turkish army started an operation to invade Başur / Southern Kurdistan, which has since been bombed endlessly.On the 23 and 25/6/2020 several deadly attacks by drones of the turkish army have been recorded in Rojava and Suleymaniya. Many people were forced to abandon their -now burned- houses and emigrate, agricultural lands and crops were completely destroyed, while many civilians lost their lives from the attack of the turkish army. The forces of the Kurdish guerillas are responding to the deadly attacks by the Turkish state, defending the people and the revolutionary experience. The war in the kurdish mountains rages non-stop, as is the Turkish occupation of the Kurdistan territory. The turkish state has violated every international convention and as well the truce declared by the Covid-19 pandemic. The perpetrators of this crime, that has been committed for years by the Turkish state, the capitalists and the states, are silencing once again, after having given the green light to the imperialist plans of the Turkish state.

The Kurdish liberation-movement organizations call for solidarity actions in the rebellious Rojava on the 18 and 19/7/2020. On the 19/7/2012 a brilliant dawn of social revolution broke upon the people of Middle East. It was at this moment that the social revolution began in Rojava. On 19/7/1936 the organized working class and farmers of Spain stood against the fascist military coup led by dictator Francisco Franco. For three years they have been engaged in a fierce revolutionary fight for the construction of a libertarian communist society. The legacy of the battles that the workers, the farmers, the anarcho-syndicalists and anarcho-communists of the Iberian Peninsula is being passed today to the revolutionary people of Kurdistan. Their fight is our own, it’s a matter of the international proletariat. That is why we are called upon to defend on a coordinated and international scale the social revolution in Rojava. As anarchist we have to do everything in our possibilities to strengthen the international anti-capitalist, anti-state, anti-imperialist revolutionary movement.

The international solidarity between the oppressed and the exploited is the collective power that can give the finishing blow to the capitalist system. The untiring, unselfish contribution to the revolutionary processes all over the world is the duty of the anarchist movement today. The international social revolution, in the direction of the libertarian communism, indicates the strategic course of our actions. This is also our direction to the everyday fight against capitalism. Acting locally and thinking internationally. For all this we believe that the best way of solidarity and support for the Kurdish revolution is the strengthening and deepening of social struggles in our regions and the consolidation of our anarchist political organizations.

IMMEDIATE CEASE OF THE IMPERIALIST INTERVENTIONS AND THE BLOODSHED OF PEOPLE

INMEDIATE FREEDOM FOR ABDULLAH OCALAN AND ALL THE POLITICAL PRISONERS OF THE TURKISH DICTATORSHIP

IMMEDIATE WITHDRAWAL OF THE TURKISH ARMY FROM KURDISTAN

WE HAVE TO BUILD BARRICADES OF INTERNATIONAL SOLIDARITY AGAINST THE TOTALITARISM OF THE STATE AND CAPITALISM

VICTORY IN THE ARMS OF THE KURDISH GUERILLA -WAR AGAINST THE IMPERIALISTS

LONG LIVE THE SOCIAL REVOLUTION IN ROJAVA

UP WITH THOSE WHO FIGHT

Anarchist Federation (Greece)
Coordenaçao Anarquista Brasileira -CAB (Brazil)
Federación Anarquista Uruguaya -FAU (Uruguay)
Federación Anarquista de Rosario -FAR (Argentina)
Embat-Organització Llibertària (Catalonia)
Die Plattform-Anarchakommunistische Organisation (Germany)
Organisation Socialiste Libertaire -OSL (Switzerland)
Libertaere Aktion (Switzerland)
Anarchist Union of Afghanistan and Iran -AUAI (Afghanistan & Iran)
Organización Anarquista de Córdoba -OAC (Argentina)
Federación Anarquista Santiago (Chile)
Grupo Libertario Vía Libre (Colombia)
Alternativa Libertaria / FDCA (Italy)
Aotearoa Workers Solidarity Movement -AWSM (New Zeeland)
Devrimci Anarşist Faaliyet -DAF (Turkey)
Workers Solidarity Movement -WSM (Ireland)
Bandilang Itim (Philippines)
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...