Τουλάχιστον έξι στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δράση YPS εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου στο Mersin.

Οι μονάδες αντιποίνων «Mazlum Jiyanda των Μονάδων Πολιτικής Άμυνας» (Yekîneyên Parastina SivPSl, YPS) ανέλαβαν την ευθύνη για δράση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες στις 27 Ιουλίου. Πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της δράσης.

Οι YPS δήλωσαν ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα, όπως ισχυρίζονται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά αντίποινα από τις μονάδες τους. Σύμφωνα με τις YPS, οι μονάδες τους  είχαν εντοπίσει τις συνήθειες του στρατού σε μακροπρόθεσμη βάση και χτύπησαν το λεωφορείο στις 7:00 π.μ. τη Δευτέρα με μια «ειδική τεχνική». Συνολικά έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη δράση. Άλλοι 30 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 15 εξ αυτών σοβαρά. Οι YPS αφιέρωσαν τη δράση τους στον Mazlum Jiyanda που έπεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή Heftanin των αμυντικών ζωνών Medya στο Νότιο Κουρδιστάν την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζοντας ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περιστατικό ως ατύχημα, οι YPS είπαν: “Τα ειδικά πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν να καλύψουν τη δράση. Αντ ‘αυτού, έχουν εμπλακεί σε αντιφάσεις στις αναφορές τους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πέσουν στις μηχανορραφίες των ειδικών πολεμικών μέσων ενημέρωσης. Πρέπει να ξεπεράσουν την πολιτική του φόβου και της καταπίεσης. “

Οι YPS κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Ο συνασπισμός AKP / MHP είναι τόσο αδύναμος όσο ποτέ άλλοτε και επομένως μαίνεται ακόμα πιο βίαια. Τώρα είναι η ώρα να αντισταθούμε ενάντια στον φασισμό.”

 

https://ok.ru/video/1697816054501